App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Håll tummarna!

Nu har vi precis monterat bort en av sidorna på spjälsängen på litens spjälsängen. Nu hoppas vi att de långdragna läggningarna vänder och att han somnar gott inatt!!! Anar att det kanske inte går så smidigt som jag hoppas. Med storebror var det inga problem, honom fick man hämta på morgonen trotts att han kunde gå ur sängen själv :-) Liten har gillat sin spjälsängen och sovit hela nätter länge. Men för någon vecka sedan så vände det vid läggningarna och det tar en evig tid att få honom att komma till ro. Ja, vi får se vad han tycker när det är läggdags....

2012-12-10
emcb
emcb

Nepp slätt det så kan du ha dåligt samvete över något annat i stället. Tycker alltid man har dåligt samvete över något som förälder ;-)

Jag hoppas verkligen att det går bra nu med läggningen och sängen! Springer och tittar till honom titt som tätt och han sover sött!

2012-12-10
emcb
emcb

Vad skönt att höra! Då behöver jag inte ha panikdåligt samvete över att vi gör så just nu.
Lycka till i fortsättningen! :-)

2012-12-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Vi har alltid borstat tänderna på barnen innan vällingen :-) Precis som mina föräldrar gjorde på mig. Tandläkaren påpekade det. Men min 5åring har jätte fina tänder och han drack välling i nästan 4år, så det verkar inte ha påverkat... Det är ju inte en godispåse de knör i sig direkt. Och tänker man sunt på små ätande, socker m.m. i övrigt så bryr jag mig inte alls om den där vällingen faktiskt. :-)

2012-12-10
emcb
emcb

Vi har ju också gått igenom en period av såna där läggningar. Vi gör numera så här; min man (som har skött läggningarna sen jag slutade amma för 8 månader sen) ligger på extrasängen i hennes rum, och hon ligger jämte och får välling och somnar. Sen lägger han över henne i spjälsängen. Det funkar oftast jättebra. MEN som du läst så innebär ju det att vi borstar tänderna innan vällingen. Därför undrar jag hur ni gör och vad du har för tankar kring det?

2012-12-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Så här gick det i alla fall :-)

Inte så mkt lättare men annorlunda... Han sprang glatt in i sitt rum, kröp själv upp i sängen och bäddade ner sig under täcket och fick sin flaska välling som han drack. Jag satt bredvid sängen på golvet och strök honom över pannan. Efter vällingen satte han sig upp och konstaterade att ena sidan fattades och tyckte nog att jag skulle hämta den :-) Han gick ur sängen en gång, vilket jag lät honom göra för att testa. Sedan kröp han och la sig igen. Han satte sig upp flera gånger och jag la ner honom och sjöng som jag brukar och strök honom över pannan. Då vände det och han ville absolut att jag skulle bära honom i famnen ( vilket min rygg inte klarar längre). Han ställde sig upp och jag la ner honom. Han blev tvär ilsk och jätte ledsen. Så hölll vi på en stund, han upp och jag la ner. Pratade lugnt men var bestämd med att mamma inte kan bära. När han blev så där riktigt ledsen (knappt får luft mellan hulkningarna) tog jag honom i famnen (satt kvar bredevid sängen på golvet). Han ville att jag skulle ställa mig upp. Jag höll honom och han lugnade sig tillslut och gosade till sig. Jag sjöng för honom och tillslut ville han själv lägga sig i sängen igen. Så jag stoppade om honom och gungade (handen på rumpan) lite och efter en stund somnade han lugnt och stilla. Det hela tog ca 30-40min vilket är en förbättring! Och jag slapp bära honom. Men inte roligt om han ska bli så där ledsen varje kväll. Men förmodligen var det pga att jag inte gick med på att bära honom. Så kanske blir det bättre imorgon... Nu är jag mest orolig för hur natten och morgonen kommer att bli. Kommer han vandra upp, kommer han gå in till storebror och "störa" honom...

Som min man lugnt sa, det är inte värre än att vi sätter tillbaka sidan på sängen ett tag till...

Ja vi får se....

2012-12-10
emcb
emcb

mamsan: Nej han har sovit i eget rum sedan han var 8månader. Lättare menar jag med att vi inte ska behöva bära honom i famnen, sitta med honom knät, lägga ner honom 100 gånger,  slippa tårar, ilska, övertrötthet och en låååångdragen läggning. Som tidigare innebar att han fick välling i vår famn (vi sitter i en fotölj i hans rum) sedan somnade han på några minuter och vi la ner honom i hans säng där han sov hela natten. Nu funkar inget längre.... Så vi tänkte att ta bort ena sidan på spjälsängen skulle funka, vilket gör att sängen ser helt annorlunda ut och ger honom en annan känsla (inte isntängd) kanske skulle fungera...

2012-12-10
emcb
emcb

Hur menar du att det ska gå lättare nu? Alltså, jag menar inte spydigt utan jag fattar nog inte vad du menar. Hehe. Har ni spjälsängen jämte er säng?

2012-12-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Spännande :)

2012-12-10
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...