App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

det här har frågats förr...

... men ni som fött fler än två barn, hur snabbt har era förlossningar gått och hur jobbiga har de varit? jag har två hittills och första var rätt påfrestande och tog ca 12 timmar, andra var helt perfekt, lugn och kontrollerad och tog 4,5 timme. är beräknad till 10/2 med nr 3 och man hör ju alla möjliga myter om att tredje förlossningen blir jättejobbig osv osv, men varför skulle den det? det enda jag ärligt talat är orolig för är att det ska gå för fort och gubben får vara barnmorska i hallen. ;)

2012-12-10
mickelina81
mickelina81

självklart ska jag berätta hur det gått, det brukar jag göra här. :) men när man pratar med folk verkar det som att det kan bli lite hur som helst, dvs som vilken förlossning som helst. alla är ju unika, men jag hoppas ju verkligen på att det blir som förra gången. total kontroll och superlätt och bara 4 timmar.

2012-12-15
mickelina81
mickelina81

pratade med min bm i torsdags och enligt statistiken ÄR det tydligen så att tredje kan bli lite knepig och trilskas lite, eller åtminstone ta lite längre tid än tvåan, men det verkar inte vara nån som kan svara på exakt varför..

2012-12-14
mickelina81
mickelina81

du kan läsa mina under mina berättelser..
har haft två kanonförlossningar skulle jag vilja påstå.. föredrar den andra då jag hade bättre kontroll och förstod att det hade startat.. första var lite mer.. jaha ojdå håller jag på å föder?!? :-)

2012-12-10
osisen
osisen

nån mer? :) en kompis till mig tyckte att andra och tredje förlossningen var väldigt lika fast tredje var nog lite lättare ändå, så för henne stämde det inte alls att tredje blir jobbig.

2012-12-10
mickelina81
mickelina81

Tvillingarna tog ca 26½ timma från igångsättningen.13 timmar från att vattnet gick.

Nr:3 tog 4 tim 50 min från första känningen.

på tvillingarnas förlossning andades jag lustgas.det var påfrestande att ha värkar länge utan att något hände och de blev tvugna att koppla in värkstimulerande dropp.kändes ingenting när de kom ut.den där svidande känslan kände jag inte som många beskrivit.

Med enlingen så hade jag först svaga värkar.trodde inte det var på gång.insåg först vid 4 tiden att vi skulle åka in.vi var inne 04,40.trodde nästan de skulle skicka hem mig.var öppen 5-6 cm.06:47 föddes han.det gjorde ont ont kan jag säga.han fastnade precis i öppningen när värken tog slut.så det var nog därför det gjorde ont.men trots det så blev det bara ett litet skrapsår.

föredrar snabba förlossningar :)

2012-12-10
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 10 månader

Min första (prematur visserligen) tog ca 2 timmar från att värkarna satte igång ordentligt..

Andra trodde jag skulle gå snabbare, men det tog 18 timmar från vi kom in tills han kom ut!!

2012-12-10
zipbullen
zipbullen

jag förstår liksom inte varför folk säger att tredje skulle "trilskas". det är ju liksom två som redan gjort förjobbet så att säga, så varför skulle det vara bökigare med nr 3? jag tänker ha inställningen att det kommer gå lätt och snabbt. ;)

2012-12-10
mickelina81
mickelina81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...