App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Flaskan är inte att ge upp

DU SKA KÄNNA DIG TRYGG OCH SJÄLV BESTÄMMA! Min dotter tog bröstet fel, det fungerade inte alls för oss, vi pumpade och gav på flaska men tyckte det va't så omständligt så vi började ge ersättning! Jag var rädd för att folk skulle tycka illa om det och tycka att jag gav upp för lätt. Men min barnmorska tyckte att jag skulle bestämma helt själv hur jag ville göra. Min dotter blir mätt, växer jättebra, sover längre eftersom dom står sig längre på ersättning och jag kan själv äta det jag tycker om utan att oroa mig för amning! JAG tycker att flaskan är jätte bra för dom som inte kan eller vill amma. Jag ska iaf försöka amma nästa barn.

2012-12-07
Sara_Erik
Sara_Erik
Barn på 2 år och 8 månader

Vi provade både messmör och rapsolja i ersättningen men inget fungerade på min son. Lactulos fungerade dock.
Men ibland blir det så överdrivet hejande för ersättning att man glömmer att det faktiskt finns nackdelar med även ersättning. Inte bara positivt som mätta barn och glada mammor.... Ska man prata om ersättning så ska man ta upp både det positiva och det negativa. Det gör man ju med amning där får man höra både de bra sidorna och de mindre bra!

2013-01-08
emcb
emcb

vi ger lite messmör i morgonflaskan varje dag. BM tycker det ät helt okej :-) magen blir jätte bra på min dotter då :-)

2013-01-08
Sara_Erik
Sara_Erik
Barn på 2 år och 8 månader

Jag hel ammade första barnet men med andra gick det inte pga 20mjölkstockningar, så efter 2.5 månader blev det ersättning. Jag mådde mkt bättre och blev en bättre mamma till mina barn. Men min bebis fick hemska problem med magen pga ersättningen (det är det inte många som nämner). Han var förstoppad hela tiden och vi fick tillslut börja ge lactulos. Och inte sov han bättre pga ersättningen. Båda mina barn har sovit lika mkt och lika bra. Ett ammades och ett fick ersättning, så det där tror jag är en myt! Har man ingen mjölk är det klart att bebisar sover bättre med ersättning eftersom de då får i sig det som de behöver men det är inte själva ersättningen som gör att de sover mer!
Jag hade mest dåligt samvete över att jag gav ersättning och hade mkt hellre ammat. Men det gick inte, så jag hade inget val. Får jag fler barn blir det tyvärr ersättning igen eftersom jag inte vill vara så sjuk igen.

2013-01-08
emcb
emcb

vi kan ju helt enkelt säga att en mätt bebis är en glad bebis och att flaskan är underbar och helt okej :-D

2013-01-08
Sara_Erik
Sara_Erik
Barn på 2 år och 8 månader

Jag kunde endast hobby amma pågrund av min bröstförminskning! Höll på i 2 månader jag pumpade och höll på men då min stackars dotter kämpade mycket tills jag började pumpa ut blod så stoppade jag blev så ledsen men ersättningen var min största räddning! Min dotter följer kurvan som en bok och är världens gladaste spralligaste flicka. Vad som funkar för er amning eller ersättning så är det viktigaste att barnet mår bra och växer fint och att mamman får ro så gör man sitt :-)

2013-01-01
babybo
babybo

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-12-07
hanandersson
hanandersson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...