App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

känner mig snart knäck av af

Jag har planer på att gå ur arbetsförmedlingen för att jag jobbar litegrann och dom skickar iväg mig på jobbchoach som är i en annan stad vilket ja inte gillar riktigt eftersom de inte ger mig nått just nu när jag har en månad kvar till bebis kommer. jag va till af och prata med dom o kolla lite vad som händer när ja går ur o vad skulle hända om ja vill skriva in mig igen. vi kom på en jätte bra lösning och dom satt o läste ur deras regleverk. går man hem för föräldraledighet så får man vara borta max 12 månader annars blir de karensdagar i 90 dagar. men går man ut på grund av jobb så hade man inge krav på att skriva in sig igen efter 12 månader plus att de inte va några karensdagar då med. nu när jag pratar med min handläggare för att se att han har fått rätt info om mig att ja ska gå ur ett visst datum så fråga jag ännu en gång om de där med att skriva av sig och att de inte är något krav på att man skriver in sig efter 12 månader så säger han att de inte stämmer alls. alltså jag vill ju bara veta vad som gäller o alla säger olika så jag blir knäckt snart. om en människa har suttit o läst reglerna o säger att de står ingeting om en viss tid man ska vara tillbaka så måste väl de stämma?! men inte enligt min handläggare så ja undrar hur de går ihop. är de så att man ska vara halft knäckt på de här nu sista tiden man är gravid o ska må bra.

2012-12-06
anonym21
anonym21

nej de är ju de många bablar ihop. jag är hundra på att han förklara så för mig men nu när handläggaren säger att de inte stämmer blir ja så förvirrad. de är så här jämt att man får olika svar från olika människor där. jag tyckte de va en as bra lösning eftersom ja inte hinner jobba o åka till jobbchoach för då kommer ja snart vara sjukskriven känner ja. men i morgon ska ja försöka ta några djupa andetag och gå dit och försöka få någon slags förklaring. men fortfarande kolla dom i deras regelverk så ja vill ju hellre tro att min handläggre inte  vet vad han pratar om.

2012-12-06
anonym21
anonym21

men enligt den första människan ja prata med så va de så att om ja skriver av mig på grund av jobb så har ja inget krav på att skriva in mig inom 12 månader för att få tillbaka mitt aktivitetstöd. då kunde ja gå över 12 månader o få tillbaka aktivitetstödet också. så ja känner mig lite lost just nu.

2012-12-06
anonym21
anonym21

jag är i vecka 33. de gäller nog inte när man är med i arbetsförmedlingen.. men jag känner att de är tur jag har ett jobb där ja får jobba några timmar iallafalll.. för som de är just nu måste ja åka 2,5 mil och sitta på en hård stol o lyssna på hur man söker jobb sen efter de åker ja o jobbar till kvällen och de här är varje dag. jag har nu hållt igång hela förra vecka ( helgen också) och likadant denna vecka och sen halva nästa vecka. ledighet ser ja fram emot.

2012-12-06
anonym21
anonym21
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...