App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

J*a tandborstning!!

Det har aldrig varit lätt att borsta tänderna på lilla damen, men nu sista tiden har det blivit helt OMÖJLIGT! Jag tycker vi har testat allt; hon får borsta våra tänder, hon har flera egna tandborstar, vi borstar framför spegeln, vi låtsasborstar dockornas tänder osv osv. Det går inte! Hon kan gå runt med tandborsten i munnen, men när det kommer till att borsta så vägrar hon öppna munnen och blir bara skitarg. På dagarna kan jag acceptera att det blir lite hursomhelst, men på kvällen vill jag gärna att det blir borstat. Hur gör jag då? Jo, jag får brotta ner henne på en kudde på golvet och hålla fast hennes armar!! Självklart blir hon skogstokig, det hade jag också blivit! Men vad ska jag göra?! Blir galen på denna unge ibland, ingenting flyter liksom på smärtfritt, det skall alltid krånglas med allt. Suck och stön. Tur hon är så söt iallafall! ;-)

2012-12-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Hon ligger, står, sitter, går... Funkar inte! Min man försöker distrahera henne med böcker eller mobiltelefonen, men så fort hon ser tandborsten flyr hon.

Jag ska köpa tandkräm med nån annan smak och testa.

2012-12-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Haha! Stackaren! det är minsann inte lätt att vara en bestämd ung dam :-D Ligga ner på rygg och borsta? Försöka få till en mysig ritual innan, efter, under tiden ni läser en bok ihop?

2012-12-06
Betty86
Betty86

Betty; Ingrid har TRE tandborstar. ;-) Hon reagerar ungefär som att det gör ont när man borstar på henne, men hon har inga tänder på g nu, och hursomhelst kan det ju inte göra ont att borsta framtänderna!

2012-12-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Jag har inte läst allt men skriver ändå. S har två tandborstar, en han borstar själv med och en vi borstar med. Alltså han har sin samtidigt så smiter vi in emellan och borstar lite. Nu har han aldrig varit speciellt svår med tandborstning men vi ville från början att han skulle tycka det var roligt att borsta tänderna. Kan vara värt ett försök om ni inte redan testat. Annars testa ett tag utan tandkräm så hon bara vänjer sig vid att få tänderna borstade utan någon konstig bismak. Det är ju bättre än ingenting..

2012-12-06
Betty86
Betty86

Kan inte heller borsta på min grabb! Han har fått babytandborste, eldriven borste, vanlig och min.... Men inget går! Han kniper igen så hårt och vänder bort huvudet. Gjorde ett långt uppehåll men började häromdan igen. Det blir ingen noga tandborstning för det tar 15-20 sek sen vill han inte mer. Men jag får göra så här ett tag framöver och hoppas att han till slut accepterar själva grejen och att man sen kan borsta längre och noggrannare. Kanske nåt du kan prova?

2012-12-05
CarroB_84
CarroB_84

Emcb menade jag. Jag ska inte döpa om dig. ;-)

2012-12-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Hon har minttandkräm. Kanske ska testa med annan smak, om det finns fortfarande?

Tack för alla tips! Hon är ju så liten, så det funkar inte att resonera med henne. Men fmcb, det du skrev om att få in fluor i munnen är väl bättre än inget antar jag. :-)

2012-12-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Det är ju jätte bra att hon själv vill gå runt med borsten i munnen! Det är ju floret i tandkrämen som är det viktigaste och inte själva tanborstningen! Så släpp det ett tag och låt henne tugga på borsten, fyll på med tandkräm efter en stund om hon vill. Fråga ibland om mamma också får borsta lite. Sedan kanske du kan borsta de dagar hon ätit mer sött om hon gör det på helgen tex. Men bråka inte varje dag!

2012-12-05
emcb
emcb

tomten kanske ska komma med en eltandborste som spelar en melodi efter 1 min?

funkade här...

2012-12-05
solskensmamman
solskensmamman

Här har vi samma bekymmer. Lillan tuggar gärna på tandborsten. Hon älskar tandkräm och kommer gärna och ber om mer. Så länge bara hon själv håller i tandborsten, är allt frid och fröjd!

Vi brottar sällan ner henne och tvångsborstar. Borde kanske... Det händer, men det är om hon ex ätit godis. Men hennes tänder blir nog bara ordentligt borstade ett par gånger i veckan just nu... Om hon är precis lagom trött och inget annat lockar. Jag har inga bra tips, men delar frustrationen!

2012-12-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Smart Bulanbert!

2012-12-05
jika686
jika686

Eller typ som alla andra i den åldern ;P Testa att köpa en som ser ut sm din, fast med mindre huvud om det går.

2012-12-05
jika686
jika686

Jag har köpt en för 5-10 åringar, för jag har märkt att hon är mer intresserad av våra tandborstar, och denna ser nästan ut som en vuxen-tandborste. Men icke.
Det är ju det att hon inte gillar att göra saker på någon annans villkor, det är där skon klämmer. Påklädning, blöjbyte, maten, tandborstning, bada, ALLT är jobbigt. Hon måste vara världens minsta kontrollfreak. ;-)

2012-12-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Vad har ni för tandborse? Testat att låta henne välja?

Här är det tvärtom, efter att ha bråkat om det i typ 5 månader öppnar hon ÄNTLIGEN munnen snällt. Efter att ha bytt till en lite större tandborste.

2012-12-05
jika686
jika686

.

2012-12-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...