App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min 6 åriga kille bajsar på sig ibland.Hjälp,nån annan?

Hej!   Min kille bajsar ner sig på förskolan ibland. Ibland gjorde han det hemma också men har helt slutat med det. Händer ca 1-2 ggr/vecka. Idag hade något annat barn retat honom och han var ledsen för det. Hur ska man hantera detta? Han har inte laktos för det har vi kollat upp.   Alla tips och råd tas emot!!

2012-12-03
dansan1982
dansan1982

tack för alla svar! tror jag ska testa lavemang. Kan bra hända att det är just det som är problemet! Tack alla ni för era svar!

2012-12-05
dansan1982
dansan1982

Min son bajsade på sig i bland helt ofrivilligt, vi kämpade med det länge och vi förstod inget. Vi pratade med honom och han kunde inte förklara varför han inte gick på toaletten. Vi var hos en barnläkare med honom av annan orsak men tog då upp detta och det vände på allt. Det visade sig att när han var förstoppad som liten hade han förmodligen blivit rädd för att bajsa, det gjorde ju ont, så han höll sig. Det i sig ledde till att tarmen längst ner töjdes ut och blir alldeles för stor, bajset stockar sig där och det är nästan omöjligt att själv försöka bajsa. Men eftersom tarmen måste tömma sig ibland rinner den lösare avföringen förbi vid sidan och eftersom tarmens signaler blivit rubbade så fick vår son ingen signal om att han behövde bajsa och det kom i kalsongen utan att han hann till toaletten. Så det vi fick göra var att ge honom lavemang en gång om dagen i tio dagar. Det för att tarmen skulle tömmas helt och återställa sig. Sådan fick han under en tid lactulos för att inte bli för hård. Men så fort han kom i gång med regelbundna bajs vanor kunde vi sluta med det. Ibland kan det falla tillbaka om han inte har tid att bajsa, då kan vi få ge lavemang en gång för att tömma, det för att han inte ska hamna i samma läge igen. Men vi är noga med att påminna honom varannan dag om han inte bajsat själv.

Så ring er närmaste barnmottagning och rådfråga. Det kan mkt väl vara något liknande som för vår son. Vår son bajsade bara hemma men aldrig borta, det gör han fortfarande inte. Så vi är noga med att han bajsat innan han ska iväg längre stunde, eftersom han tycker det är jobbigt att göra det borta!

Vet inte om det här var till någon hjälp :-) lycka till!

2012-12-03
emcb
emcb

ja det kan vara bra att be han gå på toa tex 3ggr per dag så får han sitta en stund och försöka. 

Han är inte ensam.

2012-12-03
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...