App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

varför firar man advent?

alltså julafton fattar ja.. det va ju då Jesus föddes men advent.. varför firar vi det.. eller ja varför e det så uppmärksammat? Å varför tänder vi ljus då? Grabben hade varit i kyrkan med skolan å då hade de berättat om advent MEN mitt barn e ju sådär intresserad av att lyssna så han hade inte en aning när jag frågade honom :-)

2012-12-02
osisen
osisen

Och jag fick lära mig att den ursprunglige santa Klaus var faktiskt svart (mörkhyad)... Men det ändrade coca cola på när de skulle göra en reklam annons och inte kunde tänka sig att ha en svart tomte, det var då det var så mkt slaveri i usa och svarta inte hade några rättigheter. Så då föddes den "klassiska" vita tomten som vi i dag så väl känner :-) Det var en väns son som gjorde en uppsatts i skolan om tomten.

Advent är väl väntat inför Jesus födelse? Och började inte de tre vise männen sin resa mot Betlehem då? Eller har jag fått det om bakfoten bara för att man lekte med krubban i skolan. Man gjorde i ordning den kring 1:a advent och lät de tre vise männen sakta närma sig stallet.

2012-12-02
emcb
emcb

men firar man inte jul samma sånär som på en dag över hela världen? för inte hade de väl midvinterblot i Australien? eller usa eller vårt nu man firar jul :-)
snurrigt är det iaf.. jag e ju inte så mycket för det religiösa men jag gillar ju julafton.. det e ju mysigaste dagen på.året.. å juldagen e den absolut tråkigaste på året :-)

2012-12-02
osisen
osisen

jaha.. å här har ja suttit å tryckt i mig frukost för fulla muggar =-O

2012-12-02
osisen
osisen

men förresten en fråga till har kommer det sej att tomten kommer med paket? Hur blev traditionerna inblandade egentligen? för det borde väl va kungar som delar ut paket ? å innan tomten var det väl julbocken ? men hur gick det från kungar till bock till tomte egentligen?

2012-12-02
osisen
osisen

?

2012-12-02
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...