App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp! Vad kan jag äta/inte äta

Hjälp! När man är gravid får man en hel lista på saker man inte ska äta, men när barnet har kommit finns det ingen lista på saker som man inte får äta/bör undvika när man ammar. Min och min sambos son (3 veckor och 3 dagar gammal) har hållt oss vakna hela kvällen och natten (sov 2 timmar totalt) pga magen. Jag hade gett honom både magdroppar och minifom och ändå hade han ont/kämpade med bajset/pruttarna (dem har inte ont sa hon på bvc, utan dem skriker för att dem inte hittar musklerna..). Nu undrar jag vad han fick ont av..det jag hade ätit som jag annars inte brukar var; en saffransbulle, två koppar te (blackcurrant och en med bärsmak), fetaost samt gräddfil med lite krydda i. Jag misstänker att kryddorna i gräddfilen kan vara orsaken, men inte till att hålla oss vakna en hel kväll och en hel natt. Nu behöver jag tips och råd om vad jag kan och inte bör stoppa i mig, vi orkar inte ha fler såna här nätter :-( Tacksam för all hjälp/råd jag kan få!

2012-11-30
Tessan29
Tessan29

När han har svårt att prutta/bajsa så kan du hjälpa honom genom att försiktigt böja upp hans knän mot hans magen, håll så lite och gunga hans ben lätt mot magen. Min son var väldigt hård i magen (av ersättningen) och det hjälpte honom att prutta. När han skulle bajsa fick vi först reta lite lite med en termometer i sjärten för att han skulle känna vart han skulle trycka.

2012-12-09
emcb
emcb

Det finns rekommendationer på Livsmedelsverket precis som för gravida om du vill veta vad du kan och bör äta. Jag fick en likadan broschyr av BVC som jag fick på MVC när jag var gravid, fast för ammande istället för gravida såklart. Ska dock erkänna att jag slängt den. Inte för mkt choklad? Oj, då är det nog synd om min dotter... Det är min drog! Fast hon är väl van sen graviditeten
Det enda jag är försiktig med är alkohol, annars äter jag vad jag vill och det verkar inte påverka min lilla fröken nämnvärt. Jag har inte märkt någon skillnaf alls beroende på vad jag äter.Ett glas vin unnar jag mig t.o.m. ibland om jag är sugen på det. Men det stannar vid ett dock.

2012-12-07
annan12
annan12

Jag skippar lök i alla former utom i kryddform. Mängden chili försöker jag begränsa. Vår son får också kämpa för att få ut fisarna vissa nätter. Men det blir bättre! Laborera inte för mkt! Som alla tidigare sagt, de blir vana :) men tänk mer på att kanske inte kasta dig över vissa saker. Pepparkakor blir jag gasig av (och då även han tror jag) så jag försöker begränsa mig nu... Inte så lätt dock ;)

2012-12-07
Hedrahelix
Hedrahelix

skulle tro att det är kryddorna.jag märkte hur våran son blev när jag ätit något riktigt starkt.min man drog i jalapenos i lassangen.då blev vår son väldigt gnällig på kvällen och svårt att komma till ro.så nu får mi man inte göra så stark mat.

2012-11-30
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 31

du ska undvika fisk som inte är odlad då det kan finnas mycket gifter i fisken som är farligt sen ska man kunna äta allt men med måtta

2012-11-30
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Känguru; ja det stämmer, det har jag läst om. Men frågan är vart gränsen går för mycket...

 

Jag undrar om jag kan äta lakrits?...vågar jag ens prova?

2012-11-30
Tessan29
Tessan29

Jag har för mig att man skulle undvika för mycket räkor, choklad och jordgubbar då jag ammade för det kunde barnet reagera på  :-)

2012-11-30
Känguru
Känguru

Catpuss; Okey. Ja jag får hålla ut :-) och växer gör han, 1 cm i veckan samt 200 gram på 5-6 dagar...han kommer bli tung snabbt och han är redan tung tycker jag :-P

Yrwen; Ok, tack för råden om fisken och tomaten. Vad tror du om pepparkakor, är det något jag kan äta? tänker baka dem i alla fall

2012-11-30
Tessan29
Tessan29

Tror att det enda som man ska tänka på är fisken, där gäller väl samma som när man är gravid, var så iaf med första som är 2 år.

Jag hade också gissat på saffranet. men sedan kan man ju tänka på vad man stoppar i sig, vissa saker är ju gasbildande såsom kål, bönor, lök osv och det går över i mjölken MEN det behöver ju inte betyda att du och barnet får gaser av det. Sedan lär man sig vad barnet klarar och vad det får ont av. De kan ju få små röda prickar runt munnen om de inte riktigt tål något man ätit, röda saker såsom tomat brukar vara en typisk sån sak, de får inte ont av det men man kan ju undvika det.

2012-11-30
Yrwen
Yrwen

Annelie32; ok ja jag får nog pröva att googla lite, se vad som kommer fram :-)

 

Jika686; ja troligen kan det vara det, för en annan dag åt jag två saffransbullar kom jag just på och då hade han också ont i magen på natten (fast bara i 1 timme inte hela natten som nu).

CatPuss; Ok. Ja jag kör också bara Minifom innan ammning och jag började med det i torsdags (igår) så det har väl inte börjat ge full effekt än då det ska ta en vecka. Men Magdroppar har jag kört i 2 veckor snart och nu har den börjat ge effekt (tar också 1 vecka innan den verkar fullt ut).Han brukar sova 3-4 timmar i streck och sen ammas (började med det i andra veckan i sitt liv, första veckan var det ammning varje halvtimme nästan-det var sjukt jobbigt då jag var så trött efter förlossningen).

2012-11-30
Tessan29
Tessan29

Rent spontant hade jag gissat på saffran.

2012-11-30
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...