App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tipps på roliga/bra lekar till 5års kalas

Har ni några bra?

2012-11-28
emcb
emcb

man kan också köra hela havet stormar utan att någon åker ut.

När musiken slutar ska de sätta sig så att alla får plats, trots att man tar bort en stol varje gång! Det blir trångt i slutet : )

2012-11-30
solskensmamman
solskensmamman

Hur leker man hela havet stormar? Vet att jag lekt det som barn men kan inte minnas hur... Börjar bli gammal :-S

2012-11-29
emcb
emcb

pomperipossa - en är pomperipossa och när den säger "stenar" eller liknande så blir alla barn "stenar" = ligger ner och blundar. 

Pomperipossa lägger en filt över ett av barnen och väcker sedan barnen - alla ska gissa vem som är under filten. Den som säger rätt namn först blir den nya pomperipossa

 

Vi kör med pappersduk (vaxduk under!) på bordet och har dukat upp med kritor och tuschpennor - så får barnen rita på duken tills fika serveras. De kan hålla på en kvart - tjugo minuter minst, så är de lugna och glada! Det är ju spännande att få dekorera bordet + känns lite förbjudet också. 

sen gömmer vi ibland små utklippta "daggmaskar" med barnens namn på, så får de leta upp sin egen mask innan fiskedammen. De får inte säga till varandra - utan bara gå vidare om de hittar någon annans mask. Det tar också lite tid och är kaosfritt. Så blir det först skattjakt och sedan fiskedamm. Under fiskedammen blir det alltid ett konstigt napp innan gottepåsen, tex en strumpa, sko, garnnystan eller tom toarulle - så får de kasta tillbaka skräpet och fiska igen. Jättepoppis, de skrattar och tittar på när alla fiskar för de vill se vad de får upp för konstiga grejor.

2012-11-29
solskensmamman
solskensmamman

Osisen.
Jag är alltid med sonen på kalas eftersom han har allvarlig allergi. Men det är ofta andra föräldrar som stannar också, de har ofta lite blygare barn. Så det blir nog färre föräldrar ju äldre barnen blir. Jag skriver alltid på inbjudan att det är ok att ta med en förälder, fick tipset av en vän som också gör så. Då slipper folk bli osäkra och barn som kanske inte vågat gå annars vågar komma :-)
Jag tycker även att om man vet med sig att man har ett barn som inte lyssnar så bra och blir vääääldigt uppspelt på kalas kan det vara bra att följa med och hjälpa till att styra upp. Har varit på kalas där det var två sjö vilda pojkar som förstörde kalaset för barnet som fyllde år. De var 4år då, födelsedagsbarnets föräldrar var totalt slut när kalaset var slut.

2012-11-29
emcb
emcb

kanske ingen lek direkt men det är ju väligt kul med tex skattjakt på slutet.. kan ju fördriva tiden en stund iaf.. man kan sätta upp massa ledtrådar så går man alla tilsammans så läser den vuxna vart nästa ledtråd finns osv osv.. fast det är kanske roligare när man är utomhus förstås.. 

när grabben hade sitt första å enda kalas hittills så var det ingen ide att försöka sig på någon organiserad lek.. 

men jag har aldrig varit på kalas där föräldrarna stannat faktiskt. Var väldigt nervös på första kalaset för aj visste inte alls om man förväntades stanna eller ej.. det var ett treårskalas men det var bara å lämna :D tur det kände jag.

2012-11-29
osisen
osisen

Fler lek tipps tack! Jag vill hålla tio ungar väl sysselsatta under två timmar :-) jag gillar inte kalas där föräldrarna fikar i köket och ungarna rusar runt som "galningar" ;-)

2012-11-29
emcb
emcb

Dansstopp och snurra flaskan har jag koll på men vad är fruktsallad? Vad gör man då?

2012-11-28
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...