App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som har migrän vad använder ni för läkemedel?

sen jag fick dottern så har mina migränanfall ökat lavinartat skulle jag vilja påstå. Jag har säkert det en gång i veckan.. Innan hade jag bara några gånger per år. Mina symptom är lite mer defusa nu och jag får ofta ont i huvudet något som jag sällan fick innan. Tog jag tablett när symptomen började slapp jag i 99% av fallen huvudvärken. Innan hade jag ju extremt tydliga symptom känsel och synbortfall blixtar och dubbelseende.  Nu känner jag mig snarare lite groggy, mår illa, skakig, och idag har jag världens frossa.. har på mej en tjock kofta men har ändå ståpäls på hela armarna.  Har tagit en bamyl koffein och det har alltid funkat bra innan men nu tycker jag inte att jag känner någon skillnad. Huvudvärken har släppt endel men det andra då? Det är ju det som är jobbigt, huvudvärken kan jag överleva men att jag känenr mej på lyset är inte lika kul. Jag dricker ju inte för jag hatar känslan när man blir påverkad å nu känner jag såhär ofta.. :( Finns det något som sägs bota migrän? akupunktur kanske? eller något annat? nån som testat nån sån där grej förutom medicin? hypnos kanske ;) äh ja vet inte men jag hatar å känna mig full!!!!!

2012-11-26
osisen
osisen

jag köpte pronaxen på apoteket idag ska prova det.. men va dyrt det var :-\ har läst att det funkar för.vissa..
mitt största problem e ju inte själva huvudvärken utan skiten runt omkring, fyllekänslan liksom.. hade man bara kunnat gå å lägga sig hade jag inte behövt tabletter för då hade ja lätt kunnat sova/vila bort den huvudvärk jag får å även "auran". Men med lilltjejen e ju det omöjligt..
men jag ska försöka se till å äta regelbundet för när ja tänker tillbaka så tror jag baskemej att jag slarvat med ätandet majoriteten av gångerna jag fått migrän..

2012-11-27
osisen
osisen

Har faktiskt tänkt tanken att gå på Healing.vet två st som kan healing.

värt ett försök.

2012-11-26
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 7 månader

jag hade migrän senast i lördags :/ hade jätteont i huvudet,ljuskänslig,spydde och frös.brukar inte få det så ofta.

har gått på akupunktur för ca 8-9år sen.som faktiskt hjälpte ganska bra.har inte anfall så ofta som innan.jag hade migränmedicin.men den kostade 50kr/tablett.

kör bara på vanliga panodil.brukar hjälpa om jag får vila.

tror att mina migränanfall beror på om jag ätit dåligt.hade inte ätit särskilt bra i lördags.får knappt äta när jag är sj med barnen.

2012-11-26
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 7 månader

Min migrän har istället minskat med åren, men när jag väl får så är det "bara" kraftig huvudvärk, lite blixtar för ögonen och illamående.

Den enda tablett som fungerar (jag har i och för sig inte testat alla) är vanlig Treo. Panodil och sånt tjafs är verkningslösa.

2012-11-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

jatack jika massage hade inte varit fy skam.. fast det e lite dyrt.. :-\

2012-11-26
osisen
osisen

jo jag känner ju att både nackmuslker och käkmuskler är rätt spännade.. jag vet inte om det är för huvudvärken som jag spänner eller tvärt om.. 

kanske borde gå till en läkare å se till så de fixar recept på något så man slipper betala så in i skitans mycket pengar..

2012-11-26
osisen
osisen

jag har just läst en studie där de kommit på att just eeze å voltaren e farliga.. ävrnom man bara tar någon gång då å då.. nu minns jag inte riktigt vad det var men ja minns att ja tänkte att de två ska jag absolut inte käka mer.. så gärna andra förslag :-)
å kanske den där jävla chokladen ställde till problem för mej idag :-\

2012-11-26
osisen
osisen

Eeze fungerar bra för mig! Receptfritt, vilket gör det lite enklare. Jag har några vänner som också har migrän emellanåt och för en del funkar det jättebra, andra märker knappt nån effekt alls. Men värt att testa kanske?

2012-11-26
Isabelle _
Isabelle _

Nån som använt oriptan? e det receptbelgagt eller receptfritt? Funkar det?

2012-11-26
osisen
osisen

Jag har läst lite om migrän och inser att kosten kan ha stor betydelse.. så frågan är då om man kanske borde se över sina vanor.. idag tex så har jag inte ätit någon lunch mest för att jag började må illa å få ont i huvudet.

MEN jag åt en hel chokladkaka innan det.. Jag var sjukt sugen å bara slängde i mej och nu när jag läst lite så dels så kan det plötsliga blodsockerfallet som blir framkalla migrän men även att man kan bli väldigt sötsugen innan ett anfall. 

Frågan är då hur man ska kartlägga sina matvanor och vad man stoppar i sig och hur tusan man ska se sambandet.. om det nu har ett samband.

Mamsan du som ska bli dietist kan ju få träna på mig och hitta mitt samband mellan min kost och den här förbannade migränen!!!!!! 

Äh jag blir tokig.. just nu vill jag bara gå å lägga mig men det går inte för mannen e på jobbet så jag måste hålla koll på minime

2012-11-26
osisen
osisen

,

2012-11-26
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...