App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

amningste

hej, jag väntar nu barn nummer två, och har läst att det finns ett sk amningste gjort på bla anis, fänkål å kummin..som kan fungera, å göra så mjölkproduktionen blir lite bättre å att bebisens mage om den e känslig lättare får ut gaser eller mindre kolik  osv..nån som provat?  Jag funderar på å köpa, å nån månad innan börja dricka, då det stod man kunde dricka under slutet av graviditeten...då första barnet va så litet vid födseln å inte sög så bra å pga ett måndagsexemplar av bvc (ingen rolig erfarenhet alls) så gick amningen inget vidare med första men  tänker nu ge det en ny chans..(första barnet fick dessutom komjölksproteinallergi å spannmålsbekymmer som blivit lite bättre nu) dela gärna med er av era tips å erfarenheter ang amningste:)

2012-11-26
wintersorrow
wintersorrow

kanon, tack för alla tips, fick åxå pumpa med ettan då han inte orkade suga sålänge å fick inte så bra tag...ja vet att stress är inte bra när man vill amma å har man lätt för å stressa så kan det bli riktigt jobbigt å man kan känna sig väldigt frustrerad å i perioder så suger bebisen mer , som jag läst i en del artiklar det handlar om tillgång å efterfrågan...fundera även på å använda en avslappnings skiva med lugn musik får å kunna slappna av, har tyvärr inte den närhet med sonen jag hoppades på tack vare allt strul å amningen sabbades, så jag hoppas på bättre försök nu med nästa..men gör allt jag kan för att stärka banden med sonen ändå å älskar när han kommer å vill kramas:))

2012-11-28
wintersorrow
wintersorrow

Jag tror nog det var det teet. Fick det receptet här i alla fall. Ja det var gott, men tycker om lakrits jag med. :)

2012-11-26
jika686
jika686

Jika, när jag tänker efter så var det nog bara de tre kryddorna i det jag gjorde också. Jag tyckte också det var ganska gott, men å andra sidan älskar jag lakrits. Gillar man inte lakrits kanske man har svårt för smaken på amningste.

2012-11-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Här är det jag gjorde: Koka upp 1 liter vatten, lätt sedan i 2 tsk av varje hel frösort: Anis, kummin och fänkol. Låt dra ca 10 min innan du dricker. Supergott kallt!

2012-11-26
jika686
jika686

Det var med hela torkade frön av fänkål, anis, kummin och nån mer krydda har jag för mig. Bara att googla så hittar man recept. Finns dock lite olika varianter, men de flesta är snarlika.

2012-11-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Hur gjorde ni ert eget the? Vad kryddade ni det med?

2012-11-26
annaedw
annaedw

Jag gjorde eget och drack när jag var inne i en period som det kändes att mjölken minskade. Om det var teet eller den psykologiska effekten vet jag inte, men jag tyckte att det hjälpte.
Lycka till!

2012-11-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Hej. Jag fick problem med mjölken efter några månader och pratade med bvc de sa attju mer han suger desto mer kommer det. Med det hjälpte inte mig. Att jag blev stressad av det hjälpte inte heller! Så jag läste på nätet och hittade amningste!!! Det funkade hur bra som helst för mig! Jag märkte efter nån dag. Jag gjorde SJ dock. gjorde en liter på morgonen och drack under dagen. Om det hjälpe mot kolik och gaser kan jag tyvärr inte svara på. Lycka till!

2012-11-26
maecole
maecole

mina barn har inte haft så stark sugreflex, de suger svagt och ger upp lätt...

jag testade:

akupunktur på amningsmottagningen

amningste

avslappning

andra drycker

pump mm

men inget fick igång min amning. Dock skadar det ju inte så det är ju bara att köra på!

2012-11-26
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...