App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Utställningshem

Nu har jag träffat två olika familjer med samma deprimerande inställning. Barnen får knappt leka då de är rädda att det ska bli stökigt eller kanske bli ett märke på de fina möblerna. Berättade för mamman i den ena familjen att barnen ska få stort ett bord i gillestugan (som inte används) till sina legobyggen. Hon tittade chockad på mig och sa "att det får de väl bygga på sina rum". Omöjligt sa jag, de har små rum och bygger upp hela världar med sitt lego. Får då veta att så skulle hon aldrig gjort. Kan tillägga att de bor i ett stort hus med många rum men barnen måste leka på sina rum. I den andra familjen vill de inte att sonen ska ha en del leksaker för de är oroliga över att han kanske smäller i en dörrkarm eller liknande så det blir märke. Vi bor i ett hus med både nya och gamla möbler. Köket är gammalt eftersom vi väntar med att byta det tills barnen är större. Jag har ibland suckat lite över den slitna soffan och våra billigare IKEA-möbler men det har jag slutat med nu. Våra barn får leka och finnas till i hela huset utan att vi ska springa efter och skydda inredningen. Vi bor i ett hem och ingen utställningslokal!

2012-11-26
Toffsan
Toffsan

I detta hemmet får grabben leka i ALLA rum med leksaker vilket han också gör trots att han har ett STORT rum som han kan vara på.. Senast igår byggde han upp en hel stad med alla sina gormitis i vardagsrummet och hade jätteskoj. Han får sitta och måla vid vardagsrumsbordet huvudsaken man städar upp efter sig.

Jag vill gärna ha det rent och snyggt vilket vi också har trots leksaker ÖVERALLT ibland;)

Jag har en väninna som är sjukt pedantisk och som är på mig jämt om att hon tycker jag gör fel som låter grabben ha leksaker i vardagsrummet för det får inte hennes barn ha. Och skillnaden på min son och hennes barn är att han kan sitta i timmar och leka med siga grejer medans hennes barn är uttråkade efter 10 min! Dom får endast leka på sina rum.

2012-11-27
Fideli73
Fideli73

fast sen tycker jag ju det är skillnad på att medvetet måla på bordet och råka komma utanför.. ja menar skulle min son få för sig å rita på vardagsrumsbordet skulle jag bli tokig, inte för att det är dyrt för det är det ju uppenbarligen inte men för att man inte gör så och det vet han. Det handlar ju lite om att lära sig respektera andras och även sina egna saker oavsätt om man kan köpa nytt eller inte. 

Sen tycker jag inte att man slänger ut ALLA sina leksaker i vardagsrummet och sen lämnar dem där heller.. man får ju städa undan efter sig men när man lekt klart! Och man kan gott hjälpa till att städa när jag städar.

2012-11-27
osisen
osisen

Här är det också lego på bordet i vardagsrummet. Har inte så jättestort heller men är jätteglad över gillestugan. Då får jag tillbaka mitt bord igen! :-)

2012-11-26
Toffsan
Toffsan

Jag är tyvärr känslig för när min dotter tex kör rätt in i dörrkarmar med lära gå-vagnen. Jag får försöka att blunda för såna saker. Jag inser ju att det är ofrånkomligt att det blir märken när man har en 1,5åring. Däremot får hon aldrig gå runt med pennor eller kritor eftersom vi alldeles nyligen har fått omtapetserat och målat i alla rum utom ett. Och vi bor i hyresrätt, så man vill helst inte förstöra lägenheten mer än vanligt eftersom det inte är våran.

2012-11-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

vi har leksaksfritt vardagsrum. Där se vi på TV och spelar TV-spel - inget annat.

Däremot har vi leksaksbackar och fritt för leksaker i alla andra rum. Oftast är hela familjen i köket och det leks på golv och bord. Senhar vi hela hallen och en "alkov" som lekrum, med hyllor för spel och leksaker samt spis, vask, bord och stolar i barnstorlek. Detta är jämte köket så man ser och hör dem = håller kontakten.

Gillestugan= härjarrum dvs här gör man kullerbyttor eller härjar runt. Här finns gamla madrasser, filtar och kuddar och används flitigt.

De har egna rum med plats för lek, men är oftast inte där (utom storan som går på mellanstadiet och vill läsa ensam eller prata hemlisar med kompisar)

Jag vill ha 1 rum med plats för fina grejor, fotoramar och städat så man kan få sitta i lugn och ro.

VI spelar familjespel och gör läxor mm i köket. Bättre bord för detta än att vara vid ett lågt soffbord.

2012-11-26
solskensmamman
solskensmamman

Jag håller med dig, varför ska barnen inte få vara barn. Det är deras hem med, jag låter mina barn leka i vardagsrummet eller i vårt sovrum. Vi är fyra personer som har 60 kvm yta att röra oss på. Vad är det värsta som kan hända?? Att det blir stökigt, ibland plockar vi undan ibland inte. Inte alltid orken finns till att städa även om barnen kan göra det med men inte alltid de har orken heller. Jag vill ha fina möbler sen när barnen är stora och köpa en dyr fin soffa men inte så länge jag har ett barn som gärna ritar på våra bord och pysslar. Hon tyckte det var jätte kul att ''råka'' rita på soffbordet man sa självklart till men det känns inte i plånboken då bordet kostade 500 kr och den är tre år gammal. Barn ska absolut lära sig att respektera sakerna i hemmet men de behöver inte veta att man innerst inne inte bryr sig om de ritar på bordet eller på soffan då det går att tvätta bort, de ska ändå får lära sig rätt och fel=))

2012-11-26
MrsDoris
MrsDoris

thank you for bringing me the information i needed to know.

2012-11-26
niccontes
niccontes

å vad gäller rita på väggarna så gjorde ju dottern sin första "ritning" på väggen i hallen å jag har inte haft hjärta å tvätta bort det.. funderar på å ev köpa en.ram å klistra upp.. det kommer bli snett det kommer i fel höjd å det kommer se galet ut men vafan här bor det barn ;-)

2012-11-26
osisen
osisen

ja alltså jag vill ju att ungarna respekterar våra möbler MEN det finns en anledning till varför vi har ett soffbord från Ikea för 200kr och att vi inte tänker köpa ny soffgrupp trots att våran börjar gå sönder förrän dottern är blöjfri (har skinn ska ha tyg nästa gång)
jag vill inte få hjärtinfarkt varje gång man ser ungarna göra bus..
vi skulle byta golv i vardagsrummet men har bestämt att skjuta på det.. dels så e dottern gaaaalen å går bananas hej vilt sen måste vi ha vagnen stående i rummet på vintern å slask å regn å löv som följd på golvet så då får vi helt enkelt vänta..
visst det hade varit trevligt med ett kataloghem.. jag älskar stilen men barn är barn och det måste de få vara överallt i sitt hem.. enda platsen vi vill ha lite i fred e vårat sovrum.. inte för att det e fint eller ostökigt utan mer för att det finns alla andra utrymmen i huset att tillgå då kan vi få ha vårat rum ifred.. framför allt när det e kompisar på besök..
sen har ja alla smycken å smågrejer där som jag helst inte vill dottern ska svälja !

2012-11-26
osisen
osisen

Nu får de naturligtvis inte välta möbler eller rita på väggarna. Men de får lov att existera i alla fall.

2012-11-26
Toffsan
Toffsan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...