App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

"Antikrångel-förslag​" från Försäkringskassan till regeringen

Lärde mig nyss att Försäkringskassan själva uppmärksammat problemet med att folk har svårt för detta med hur de ska lösa situationen under inskolningen, när man egentligen inte får ta fp. De vill att det ska vara tillåtet att ta full fp under inskolningen. Jag har helt ärligt inte fattat hur det annars ska gå till? Vi vet inte ens exakt när vår dotters inskolning börjar, och jag har ingen koll på hur många semesterdagar jag har kvar. Komptid existerar knappt inom kommunen, så någon sådan har jag inte. Undrar när regeringen sätter sig ner och kollar på detta tro? :-/ Och hur stor risk är det att man "åker dit" för att man gör så, när nu tom Försäkringskassan själva tycker att det ska vara tillåtet?

2012-11-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Jo, det är ju tyvärr ofta så, vilken myndighet eller arbetsplats det än gäller. Folket längst ner i hierarkin ser problemen och lyfter dem, men inget händer på läääänge. Sedan tar det tid på nästa nivå, och nästa osv.. Det är himla synd, men det tar tid för en myndighet att komma så långt att de gör formell skrivelse med ett förslag för att ändra ett regelverk.

2012-11-26
Isabelle _
Isabelle _

Betty, tack för infon! Jag vill gärna veta hur andra gör! :-D

Isabelle; detta förslaget med fp under inskolningen lämnades tydligen in till regeringen nu i november, så vi kan ju hoppas att det ändras.

2012-11-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Man får ju ta fp under hela tiden man är med barnet. Och man får ta lägsta nivå. Och för den som i vanliga fall inte tar ut fp på helgen så gå det ju att flytta om dagarna också.
Men det här är iofs inget nytt, många handläggare på Fk pratade om det här problemet när jag jobbade där också, och om att alla borde ha rätt till nån sorts gravidpenning sista månaden oavsett vilket jobb man har. Det ÄR tungt sista tiden för många.

2012-11-26
Isabelle _
Isabelle _
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...