App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Instabil höftled..nån fler??

Någon fler vars barn har behandlats för detta i Rosen-skenan? Vår dotter hade 7% överrörlighet på vänster höft vid koll då hon var 8 dagar gammal och fick skena, för som läkaren sa, det kan gå tebax av sig själv men för säkerhets skull så sätter man skena då man inte än kan bedöma vem som det ordnar sig själv på under 1:à levnadsmånaden och vem det inte går tebax på, så då behandlar man alla över en vis % gräns. Vi fick idag ta av henne den och på onsdag 28:e ska vi tebax på koll å då få veta om det gått tebax eller om det kräver 6 veckor till i skena (hoppas ej) å jag blir mer å mer nervös ju närmare vi kommer onsdag, vill ju få det överstökat men samtidigt så rädd att det inte ordnat sig å så blir det 6 veckor till. Förstå mig rätt såklart behöver hon det så förstår jag men jag hoppas verkligen det är över, för har vart lite kämpigt med amning å drygt å inte få bada henne själv. Å vad alla säger om att hon inte påverkas å bryr sig så tror jag ändå att hon stört sig på att inte kunna röra bena helt som hon vill å ligga på sidan som hon gjorde redan dag 1. Såg ju hur glad hon var att få sprattla med benen förut :) Så jag undrar om någon har erfarenhet av detta och vad ni tror om chans/risk att behandlingen är klar eller ej på onsdag?!?

2012-11-25
ica_86
ica_86

Här var det lite omoget som läkaren kallade det, inte helt ur utan mer att höftkulan hoppa ur ibland vid provokation å dotterns %gräns låg lite över det som var ok. Men allt såg så bra ut på kollen å vi fick lämna igen skenan å kändes ärligt så skönt. Nu blire återkoll vid 6 månader å om dom sen anser det nödvändigt oxå vid 1år. Så till veckan ska vi på BVC å mäta henne för första gången sen hon föddes, spännande :)

2012-11-30
ica_86
ica_86

Att W fick skenan berodde på att hans höftled inte utvecklats som den skulle för han låg fel i magen(rumpan ner och benen rakt upp efter kroppen) så han hade ingen skål till sin höftkula och läkarna beskrev det som att han va "glapp". Men efter 12 veckor hade det rätat till sig.

2012-11-29
Sara G
Sara G

Ville bara dela med mig av de positiva beskedet, hon slipper skenan nu. Allt såg bra ut efter 6 veckors behandling. Väldigt glad mamma :)

2012-11-28
ica_86
ica_86

Som sagt verkar va otrolig skillnad på behandling å rutiner runt skenan beroende på vart man bor. Här får man inte ta av skenan själv å får bada en gång i veckan på sjukhuset. Vad exakt har era barn haft för problem för som jag fattat här så var vår dotters överrölighet ganska lätt å därför bör 6 veckor räcka. Jaja får se imorgon vad som sägs på kollen.

2012-11-27
ica_86
ica_86

vet inte vad skenan hette som W fick men han hade den i 12 veckor och benen var vinklade rakt ut åt sidorna, han va ett dygn när han fick den. Efter 6 veckor fick vi börja bada hemma och det som jag upplevde som störst bekymmer blev bilbarnstolen och byxor. Amma kunde jag inte. eftersom han bara va ett dygn hann vi inte få några rutiner innan. Han röntgades vid 5 månader och allt såg bra ut :-) Hon kommer bli bra och allt på vägen dit är lite besvärligt men man blir en stjärna på att byta dom blöjorna med :-) Kram

2012-11-26
Sara G
Sara G

Inte hört nå om frejka så tror inte det är aktuellt å som jag förstod på vår läkare var vår dotters överrörlighet ganska liten å att 6 veckor kan nog räcka gott å väl men man får ju se. Kan lugnt säga att ni tyvärr mer skrämde upp mig för jag har hatat skenan grät när vi vart på ultraljudet den dagen dom satte på henne den och vi skulle åka upp på mottagningen för att få på skenan, kunde slå läkare å sköterskor som sa hon blir ju stadig å hålla i å hon bryr sig inte. Fy vad jag tyckte det var orättvist att vår dotter fått detta å så skämdes jag då jag tänkte på alla små som födds med svåra sjukdomar å opereras flera gånger innan dom ens e några veckor å då grät jag ännu mer. Kändes som att läkaren tyckte jag var lite löjlig. Så nu kommer jag gå på spänn enda tills onsdag å hoppas hoppas hon slipper skena nå mer!

2012-11-25
ica_86
ica_86

Min lille kille fick ha frejka i 6v. Problemet var inte så stort att rosenskena behövdes. Jag grät när de satte på honom frejkan, tyckte det va så hemskt! Min man fick byta första blöjan när vi kom hem då ja va på tok för lessen. Kände det som om de berövat mig all hud mot hud kontakt med min nyfödde son! Efter några dagar vande man sig och frejkan gjorde det lättare att hålla honom och lyfta upp honom. Nattblöjorna kunde tom bytas utan lampa tänd trots alla spännen. Man vänjer sig alltså, blir starkare och tryggare. Nu är han 14 mån och vi röntgade höften hans förra veckan och allt såg bra ut! Antagligen får din lilla bäbis frejka nu i ngn vecka, har hört att det är vanligt efter rosenskena. Men det är inte så hemskt! Lycka till!!

2012-11-25
Puffla
Puffla
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...