App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fruktansvärda nattningar nu!

Sista tre kvällarna har nattningen tagit 1,5 timme istället för vanliga 15-20 min. Dessutom har jag fått rycka in (min man är alltid den som nattar vanligtvis) och då har jag fått stå och vagga henne i famnen, och när jag har lagt ner henne har jag fått stå dubbelvikt ner i spjälsängen eftersom ungen prompt ska hålla sina händer på mina kinder när hon somnar! Var ryggen kass innan kan jag meddela att den är INTE bättre nu. Hon verkar ha extrem separationsångest just vid nattningen. Visst är det vanligt vid 18 månader? Det som är lite märkligt är att hon sen sover hela natten, 11 timmar i sträck oftast. Hur länge brukar denna fasen hålla i sig?

2012-11-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Idag tog jag läggningen helt och hållet. Gick uselt. :-( Hon fick vällingen i soffan som vanligt, sen tandborstning på det och hon sov som vanligt när hon fick vällingen, så trött är hon ju. Sen lyfte jag in henne i sitt rum och la henne i spjälsängen och vek mig dubbel ner så hon skulle nå mina kinder. Först såg hon ut att somna, men så helt plötsligt är det som hon får ny energi! Då ska det gapas (alltså gapa som man gör hos tandläkaren), det ska flinas, det ska testas nya ljud, you name it! Jag varvade med att vagga henne i famnen och hon blev trött varje gång, men ändå kommer hon inte till ro. Jag la mig på extrasängen med henne, men det gick absolut inte. Då satte hon sig upp direkt och började peta på min mage och fråga vad naveln var för nåt och varenda leverfläck jag har på kroppen. :-P

Det tog en timme, och av den timmen stod jag nog dubbelvikt minst 20 min, vilket min redan kassa rygg egentligen inte klarar! Men vad gör man? Just nu verkar det vara det ENDA som funkar. Imorgon tar maken nattningen och vi funderar på att ge henne vällingen direkt i spjälsängen och sen bara köra nåt snabbt varv med tandborsten efter det.

2012-11-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Alltså jag har testat att ta läggningen själv, vi har testat att vara därinne båda två, men det enda som kan få henne att somna är att ha händerna på mina kinder. Kanske ska testa imorgon att jag ligger jämte henne och sen lyfter över henne till spjälsängen när hon somnat. Sover hon i spjälsängen sover hon hela natten, sover hon i vår säng vaknar hon mitt i natten och skriker i en timme.

Tack för era tips!

2012-11-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

men vafaaaan försvann mitt inlägg :-(

ja skrev iaf nåt i stil med..
kan inte du testa ta läggning ett tag..
mitt andra förslag var att ni ska testa den stora sängen.. ta av benen så den inte e så hög.. hon kanske e så stor nu så hon fattar det här med spjälisen å inte tycker den e trevlig mer.. tror vi bytte till säng när K va runt 20mån..

sen skicka ja en stooooor kram med..
å ja hade skrivit mycket mer utförligt å stöttande men nu blev det bara en.kortis..

2012-11-24
osisen
osisen

Nu har han varit hos henne i 45 min, och nu skriker hon helt hysteriskt. Jag tog en lång dusch för att slippa höra. Jag blir så fruktansvärt stressad att jag sitter i soffan med magont. :-(

2012-11-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...