App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur många julklappar får era barn av mor/farfäldrar?

Ja, som frågan lydar, hur många klappar får de? Vi märkte på tjejen att det blev lite för mycket förra året, så vi har bara köpt 2 klappar till varje unge i år. Ja, just för att de kommer få av andra ändå så vi tänkte att med mängden de fick förra året blir det mer än lagom. Vad händer då? Jo, min mamma lämnade julklappar till oss igår (eftersom hon bor långt borta). Minus 1 klapp  var till mig, min man, syster och moster så är det ett helt jävla berg till barnen! Främst stora tjejen. Jag och mannen tittade på varandra efter hon gått och konstaterade att vi behöver ju inte köpa klappar alls! Är det här vanligt? Kan man sätta gränser på hur många klappar folk får ge ens barn? Eller kompenserar hon bara för att hon inte kan vara här på jul?

2012-11-24
jika686
jika686

Morfar och farfar finns kvar i livet. De brukar ge 500 kr per barn till oss, vi köper julklapparna från dem. Farfar bor 35 mil bort och vi brukar inte träffas på julafton. Det brukar bli i mellandagarna eller mellan nyår och trettonhelgen beroende på hur röda dagar infaller och hur vi kan ta semester.

2012-11-25
Isabelle _
Isabelle _

vet inte hur det kommer bli här i år men sonen är bara 7 månader vid jul så jag kommer inte köpa mycket. Men som min mor sa: jag har köpt 1 nyttig och 1 en klapp som bara är rolig men jag känner mig själv så det kan nog bli fler. Jag kunde bara le

2012-11-24
Sara G
Sara G

Planen är att när hon tröttnat får de ligga tills hon känner för att öppna mer.

2012-11-24
jika686
jika686

Jag får nog förtydliga. Inte egentligen själva mängden klappar eller pengarba lagda/inte lagda som jag oroar mig för. Det är det faktum att hon är snart bara 18 månader och har hittills inte tyckt presentöppning varit kul. Hon tar finaste papper eller plagg eller vad hon nu får och sitter och myser med det resten av dagen! Då sitter man där med en hel hög klappar som man får öppna åt henne.... Hon tröttnar liksom VÄLDIGT fort.

2012-11-24
jika686
jika686

min dotter är ända barnbarnet på min sida så hon får massor av saker av min mamma och pappa. jag tycker bara det är roligt och självklart att dom.ska få ge saker om dom vill.

2012-11-24
majbarn5
majbarn5
Bebis på 16 månader

Okej. :) Det var nog bara chocken när kassen kom. Men det är mest brio och duplogrejer, enligt vad hon sa iaf.

Hon får helt enkelt öppna i omgångar, lillasyster öppnar inte så mycket själv än.

2012-11-24
jika686
jika686

Mina föräldrar sätter in 500 kr till varje barnbarn på deras fondkonto och sen får varje barnbarn julklappar för ca: 1500 kr var och då är det sånt som dom önskar sig. Dom köper inga skitsaker utan rejäla saker som kostar lite mer. Dom checkar alltid av med mig och syrran bad barnen önskar sig och köper efter det- Vilket jag och syrran uppskattar.

Förra året fick grabben 500 kr + 7 julklappar av dom. Lagom tycker jag.

Min son får bara från mig, sin pappa, moster & kusinerna och mina föräldrar.

2012-11-24
Fideli73
Fideli73

hehe, jag skulle nog inte begränsa farmor/mormor att köpa julklappar faktiskt. tycker de att det är så himla roligt med presenter så får de gärna för min del. sen om det verkar gå totalt överstyr så kanske man kan förklara att det helt enkelt inte får plats med hur mkt leksaker som helst i huset. ;)

2012-11-24
mickelina81
mickelina81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...