App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

jag är så himla arg på min vårdcentral!

jag har hittills inte haft nåt att klaga på, men nu har hänt två incidenter på tre veckor! har anmält dem till patientnämnden och tänker byta vårdcenral! första incidenten var för två veckor sedan när jag ringde till rådgivningen med extrem smärta på ENA sidan av halsen, kändes som en stor svullen klump i halsen som täppte till och smärtade nåt enormt, sprängde ända upp i örat och det kändes som att jag knappt fick ner mat och dryck. jag blev totalt avfärdad som en fjantig idiot som ringde till vc för lite halsont. fick inte ens en läkartid för att utesluta halsfluss! åkte in till jourvc på kvällen (som är en helt annan vc) och och de konstaterade akut sköldkörtelinflammation! andra incidenten var förra måndagen. feberfrossor, kunde inte stå på benen för jag mådde så dåligt, mannen fick släpa mig till vc i princip. där blir jag återigen totalt avfärdad med orden "kraftig förkylning, åk hem och vila". på eftermiddagen får jag en mystisk huvudvärk på ena sidan av huvudet som inget biter på och som gör mig galen. ringer 1177 och förklarar att jag är för dålig för att orka åka in till vc en gång till. de tar mig på fullaste allvar och beordrar mig att ringa ickeakut ambulans och åka in till akuten. där låter det mer hjärnhinneinflammation, körtelfeber och andra trevliga saker och jag var tvungen att få morfin mot smärtorna, för inget annat hjälpte. jag låg inne på sjukhus i en vecka med intravenöst antibiotika och efter massor av tester (bla ryggmärgsprov för att utesluta hjärnhinneinflammation, inte kul!!!) kom de fram till mkt allvarlig bihåleinflammation. jag var FULLSTÄNDIGT utslagen, är fortfarande långt ifrån bra och levde på starka mediciner innan antibiotikan och rören de sköt (ja sköt, man måste igenom en tunn benvägg) in i bihålorna för att sköja rent en gång om dagen (gjorde fruktansvärt ont!!!) började hjälpa. jag är så arg så jag vet inte vad jag ska göra! har som sagt anmält dem och ska kontakta verksamhetschefen personligen och säga åt dem att såhär får det helt enkelt inte gå till. visst, jag har full förståelse för att det kommer folk med skitsaker hela tiden, vareviga dag, men de MÅSTE vara observanta på när det faktiskt är nåt allvarligt! usch vad jag har varit nervös de här tre veckorna eftersom jag är gravid! bara det borde ju varit anledning till att kolla upp ordentligt, men icke! ska kontakta en annan vc och byta på måndag!

2012-11-23
mickelina81
mickelina81

Tyvärr blir jag inte förvånad... Jag har nästan aldrig fått rätt diagnos på vc. Nepp inget förtroende får dem ifrån mig, bra att du anmält!

2012-11-29
emcb
emcb

var med om nått liknande, Hade utomkvedshavandeskap, kunde inte gå och sitta, grät och hade för jävligt ont, De dumförklarade mig där och sa "Men lilla vän, detta är bara en vanlig urinvägsinfektion" Tog prover och läkaen medgav att han ej hittat bakterier i urinet men skulle ändå testa m anibiotika för urinvägsinfektion (hur dumt är inte det) . En vecka senare åkte jag akut till sjukhuset och fick akut opereras då min äggledare var nära på at spricka. Anmälde dem också. Detta var på VC södervärn, Malmö är ganska katastrof kan jag hålla med om!

2012-11-29
SandyMarie
SandyMarie

sorgenfrimottagningen och jag har som sagt varit jättenöjd hittills. men då har det aldrig varit nåt direkt allvarligt jag sökt för tidigare, men hosta med barnen och såna allmäna saker. det verkar ju som att de inte klarar av mer allvarliga saker... funderar på att byta till lunden istället.

2012-11-23
mickelina81
mickelina81

vilken vårdcentral i malmö har du? jag har haft kirseberg men har nu fosietorp vilket jag är nöjd med där de alltid tagit mig på allvar hoppas du hittar en bättre

2012-11-23
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 5 månader

dessutom, när det gäller mitt telefonsamtal om halsontet, är det inte bättre att folk får komma in på en läkartid och kolla upp än att de totalt idiotförklarar folk?

2012-11-23
mickelina81
mickelina81

vet inte hur det är i övriga landet, men här i malmö är det verkligen katastrof, för det här är inget enskilt fall. de GÖR inget! min rumskamrat på infektionskliniken var med om i princip exakt samma sak fast på en annan vårdcentral. hon hade skyhöga febertoppar, hostade ihjäl sig, hade jätteont i ryggen osv. de körde samma grej som de alltid gör, titta öron, hals, snabbsänkan. hon hade 200 (!!!) i snabbsänka och läkaren sa typ "ja, du har nån slags infektion, jag skriver ut lite kåvepenin". hon blev såklart arg och tyckte "vaddå kåvepenin!". "jaha, vi kan ta nån annan antibiotika om du vill" säger läkaren då. men hallå!!?!?!? man kan ju inte bara skriva ut antibiotika hur som helst, speciellt inte när man inte vet vad det är! hon TJATADE till sig ett urinprov och de sa ta provet och åk hem. precis när hon satte sig i bilen ringer de tillbaks och typ "jo förresten.... du ska nog komma tillbaks!" hon hade massa blod i urinen och fick tack och lov en remiss till akuten. Det tog ett tag för infektionskliniken att komma på exakt vilka bakterier hon hade, men hon hade iaf en lunginflammation och fick till slut rätt sorts antibiotika.

problemet med vården här i malmö är ungefär samma som folk har med försäkringskassan. man måste vara frisk för att orka vara sjuk! folk kan tycka att jag borde stått på mig mer när läkaren tyckte att jag bara hade en förkylning och skulle åka hem och vila, men jag orkade inte. jag var så himla dålig att jag bara ville gå och lägga mig nånstans.

jag säger inte att alla är dåliga, bara att de på min vc är det och att de är för snabba med att avfärda folk.

2012-11-23
mickelina81
mickelina81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...