App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur stor är er budget för julklappar?

Jag kan inte få in i skallen hur man kan hitta julklappar för ex. 150:-/ barn. Jag förstår att alla inte kan köpa för mer.. Men borde man då inte köpa lite under hela året? Hur fixar ni det?? Jag har en stram budget i år, vi lever på sambons lön och min a-kassa... Vi har hus- och billån etc... Ändå har jag planerat 500-700:-/ barn och sambo. Sen har min mamma bett om en önskelista (även hon planerar en rejäl klapp för 500:-/ barnbarn och sen vill hon köpa små överraskningar själv) Vi köper dock inga presenter under övriga året, förutom födelsedagar... Sparar på krutet till julafton. Min syster och flesta vänner gör som jag, och ingen av oss förstår hur vissa andra lyckas komma under vår budget... För vi försöker också hålla nere kostnaden. Jag handlar också på rea, men sällan finns just det de önskar på rea.. Handlar även på tradera, men ett enda tv-spel är lätt uppe i 200:- och då är redan en tredjedel av det barnets "kassa" använt... Nej, kan inte annat än applådera åt er som fixar det...

2012-11-19
zmiley
zmiley
Bebis på 15 månader

Oj vet inte hur mycket vi gör av med. Känns som om det är lite olika för varje jul. Vi tänkte iaf en tusenlapp per barn (våra egna) Så 2 tusen kr där, sen är det syskonbarnen som ska ha och mina yngre syskon. Vi har sagt att när alla blir myndiga då blir det inte julklappar och lägger pengarna på maten istället =)) Vill iaf hålla på va 3tusen kr allt som allt.

 

Vi brukar spara pengar i vanliga fall under året för enbart till julklappar men då jag inte pluggade under sommaren eller jobbade så levde vi bara på en inkomst hela sommaren och lite in på hösten så vi har inte hunnit spara så mycket =)) Men vi är glada ändå =)

2012-11-20
MrsDoris
MrsDoris

Lite kul att fundera ut vad man skulle kunna få för 150 kr i julklapp, fast min budget ligger normalt runt 500 kr, fast jag vet inte riktigt hur det kommer se ut i år, har en himla massa utgifter just nu och mindre i inkomst än vanligt pga strulet med fk... om man räknar lite lätt på det hela så borde jag till 6-åringen kunna få ihop en del iaf, har 2 barbieböcker åt henne som jag fyndat för 10 kr stycket och en sminkdocka, 99 kr tror jag den kostade, då finns 30 kr över till pysselbok och pennor, sedan finns en massa tygrester som jag skulle kunna sy lite smått och gott till hennes barbiedockor av :-) 10-åringen önskar sig bara lego så där är det rätt så kört haha får inte mycket för den summan där... de äldre skulle också bli svårt men om jag kunde sy riktigt bra kanske man kunde gjort en fräck cosplay-dräkt åt 18-åringen åt det hade inte behövt bli alltför dyrt och han skulle blivit överlycklig är jag helt övertygad om, återstår då tre som jag inte kan tänka ut just nu...

2012-11-19
Känguru
Känguru

hmm... en mantel... där sa du nåt... ;)

2012-11-19
zmiley
zmiley
Bebis på 15 månader

FAAAAN jag önskar jag kunde sy....

2012-11-19
osisen
osisen

Som vi har det nu detta året, så är jag sjukskriven/mammaledig och sambon är arbetslös.. Vi har 7 syskonbarn som vi ska köpa julklappar till samt en son och en bebis som kommer närsom..

Till sonen har vi hittills handlat för 400:- (vet inte om vi ska köpa mer), till bebisen blir det något litet bara för sakens skull.. Men till syskonbarnen har vi inte råd att handla för 200:-/barn som vi brukar.. Utan detta året får det bli lite mindre.. Dessutom så brukar jag köpa något mer till min systerson eftersom han även är min gudson!

Så detta året blir det en tur till Ullared och försöka hitta julklapparna där och försöka hitta något som blir bra till dom allihop!! Annars har jag en tanke på duplo till de 4 minsta (som är mellan 0-2 år), för duplo är bra och finns i alla olika prisklasser!!

2012-11-19
zipbullen
zipbullen

Catpuss, jag måste säga att jag hade nog uppskattat en egensydd docka av min mor, mer än en skrållan docka :) Låter himla mysigt som du skriver.

Jag har dock svårt att tillverka egna ben10 bilar och figurer, blixten-kläder etc. Minsta grabben är 18 månader nu, och "önskar" sig inget särskilt, han har massor av leksaker från storebröderna... så han kanske får nån aktivitetsleksak eller nåt som låter för ca.250 kr... medan femåringens presenter kostar mer så han kanske får för en tusenlapp... men genomsnittet blir 500-700 kr/barn. Och minstingen får ändå låna brödernas leksaker, de delar gärna med sig...

Vi köper heller inga presenter utöver våra egna barn... barnen skulle i så fall ha 17 kusiner och min mamma fick två sladdisar i samma ålder som syrrans barn... så alla köper till sina egna.

Föregående år har vi legat på 1000-1500kr/barn, men de har ju förökat sig ganska fort nu ;) sen har vi köpt en "familjeklapp" ex, x-box eller wii...

Visst köper vi också dvd-filmer, böcker, pyssel osv under årets gång, men jag tänkte inte på det som just presenter för det slår vi inte in i presentpapper och det är ju till hela familjen.

Men jag fick faktiskt lite ideèr nu på vad jag kan göra själv... :D har en symaskin... får bli lite bäddset till mellansonens docka (japp, han  fick en pojkdocka när lillebror föddes och den följer med överallt) och lite "turtles" ögonbindlar etc... ska sy lite grytlappar, sittdynor och bordsduk till lillens kök...

Tack för idèerna :)

2012-11-19
zmiley
zmiley
Bebis på 15 månader

alltså ska jag vara helt ärlig så har jag inte en aning.. jag gissar på mellan 3-4000 för alla julklappar till alla.. jag å mannen brukar inte byta.. vi brukar försöka få till ett restaurangbesök eller liknande fram i januari istället.

2012-11-19
osisen
osisen

Jag har ju väldigt bra ekonomi så jag lägger ca: 2000 kr på grabbens julklappar. Då köper jag det han önskar sig. Wiispel och DSspel har jag fyndat på tradera då vissa inte finns i handeln. Vissa av dom köpte jag redan i mars/april/maj;)

Han får även saker under året såsom filmer, spel, böcker osv men, han får INTE allt han pekar på. Han tigger aldrig utan det är jag som ger han nån gång då och då.

Vi byter inte med släkten utan han får julklappar av mig och hans pappa, hans moster med kusiner och mormor/morfar.

Jag har full förståelse att alla inte kan ha samma budget men, just julklappar då tycker jag det kan få vara lite extra!

2012-11-19
Fideli73
Fideli73

Satte mig just på blocket.. Det kan ju vara en bra idé.. Men då tillkommer ju bensin och tid...

2012-11-19
zmiley
zmiley
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...