App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Blöja

I början när vi fick våran lilla bebis så bytte vi blöjor väldigt ofta när vi kanske egentligen inte behövde. När våran lilla bajsade så var vi väldigt snabba med att byta på en gång, man vill ju inte att det ska irritera huden på henne tänkte vi. Men så fort vi hade bytt så bajsade hon mer. Mitt tips till nyblivna föräldrar som fått barn för första gången: Låter det i blöjan, så vänta några minuter extra innan ni byter, för jag lovar det kommer mer. De extra minutrarna gör inget, smörj med bepanthen och lufta. Vi smörjde även med libros barnolja ibland.

2012-11-18
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 17

Hur länge har jag inte läst men som jag skrev så är det olika rön, en del säger att den irriterar en del inte. 

Annan12, för mig är detsamma, kommer det mer så kommer det inom några minuter och jag kan inte tänka mig att den korta tiden spelar roll. Man får känna sin bebis, en del kommer det bara lite för och sen kan det ta flera timmar innan det kommer mer. Men några få minuter det väntar jag iaf.

För er som är det, är ni också oroliga för kisset också?

Man byter ju inte blöja så fort de har kissat lite, lite kiss läger sig ju alltid kvar, tvättar ni då jämt varje gång?

2013-01-07
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 17

Jag gör som du, väntar några minuter. Brukar bara ta 1-2 min så kommer det mer. Tvivlar starkt på att den väldigt korta tiden spelar nån roll för huden. Har funkat bra för oss åtminstone :-) Den tiden kan det ju ibland gå innan man upptäcker att det luktar skumt ens.

2013-01-07
annan12
annan12

Alla barn är olika, våran bajsar två gånger om dagen. Jag smörjer med inotyol vilket är en fet kräm som lägger sig som ett skyddande lager(glömde skriva det). Våran hade också problem med utslag och kommer och går. Det är olika rön om barnets kiss och bajs är irriterrande på barnens hud eller inte, man får göra det man tycker är bäst. Här finns en länk som säger att nyföddas kiss och bajs inte är irriterande för huden) http://www.skane.se/sv/Webbplatser/CSK/Centralsjukhuset_i_Kristianstad/Verksamheter/Kvinnokliniken/BB-avdelning/Livet-med-ett-nyfott-barn/

 

Men att bebisen bara får irriterad hud av bajs och kiss är fel. Det är väldigt tät och fuktigt vilket gör att en del jästsvampar trivs, att man torkar barnet gör huden irriterad. 

Man gör som sagt som man vill själv, alla tycker inte lika.

2013-01-06
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 17

Och om barnet har känslig hud, kan de extra minuterna visst spela roll! Då är det bättre, tycker jag, att ta av blöjan och tvätta barnet på en gång. Därefter kan man låta barnet ligga naket, ev på ett skötunderlägg, ett tag. Då kan barnet bajsa mer, utan att det behöver gå åt flera blöjor och utan att behöva ha bajs mot huden i onödan.

2012-11-18
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...