App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Trots?

Hej föräldrar! Jag har två barn som är 3,6 år och även en på 1,5 år min stora tjej hon är inne i en trots period och jag behöver tips? Hur hjälper jag henne eller hur underlättar jag det? Det kan vara trots som gråter över en timme för hon inte ska ha just den tröjan på sig eller din skorna. Är sett vanligt? Har ni tips? Med vänlig hälsning,

2012-11-15
matildadilton
matildadilton

Låter som trots. Jag har världens kaos hemma just nu med med 3 barn varav 2 av dom är trotsiga. Flickan på 6 år tror att hon bestämmer allt och visar tydligt genom att sura och bli arg och bråka när hon inte får som hon vill. Hon försöker gärna bestämma över sin lillebror på 3 år som också trotsar. Han "kan själv" och vägrar låta någon annan bestämma. Så fort han får för sig något så ska det ske och helst på egen hand också. Lillan på snart 6 månader tar ganska mycket tid och uppmärksamhet så syskonen passar på och bråkar för fullt.

När dom verkligen inte kan samsas så försöker jag sära på dom så att dom sysselsätter sig lite från varandra. Ibland låter jag dom hålla på för man kan inte lägga sig i allt och så att dom kan lära sig vart deras gränser går och kan hantera ett gräl på ett sjysst sätt. Jag låter dom få bestämma lite ibland när det inte är jordens allvarligaste grejer det handlar om. Ex. Dukar jag fram en gaffel så ska sonen promt ha en sked. Jaja låt honom ta en sked då, huvudsaken är att han äter. Tar jag fram kläder så dög inte tröjan, då låter jag honom välja mellan två andra som jag plockar fram istället. Tandborstningen kommer han inte ifrån så då känner jag att jag har tålamod till att vara mera envis. Ibland får man låta dom vara lite arga, dom går igenom tuffa utvecklingsfaser i livet. Inte lätt att veta vad dom ska göra av alla känslor jämt. Som dom andra säger, välj striderna så underlättar det lite. Det går över och kommer nya perioder ;)

2012-11-16
annicha88
annicha88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...