App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Otroligt mycket sammandragningar nu, hur mycket är okej egentligen? :/

Jag är i v. 29 och har jättemånga sammandragningar varje dag nu! Framför allt om pulsen ökar lite (blir stressad, irriterad, ser på nån spännande film etc.) eller när jag rör på mig för mycket. Som igår på vattengympan, hade sammandragningar så fort man skulle röra sig så att magen åkte upp och ner lite grann. Och de gör ju de flesta rörelserna :/ Likadant med sex. Det funkar inte alls längre :/ Och efteråt, efter såna rörelser, då så får jag så ont i nedre delen av magen. Så bm rådde mig nu att sluta med vattengympan. Men jag har inte nämnt för dem än att jag får dem för de andra sakerna med. Ska dit och lämna urinprov imon för att ännu en gång kolla om jag har UVI. Tror inte jag har det denna gången heller dock. Men sammandragningarna kommer även om jag bara sitter ner utan att göra nåt! Det är så otroligt irriterande och ledsamt att jag inte kan göra nåt längre utan att jag får sammandragningar eller ont i fogarna. Men som frågan lyder, är det farligt med för mycket sammandragningar? Har ju 11 veckor kvar till bf..

2012-11-15
xLillaMy
xLillaMy

Jag var ju o lämnade ett urinprov nu men det var helt blankt. Precis som förra gången. Ingen UVI alltså. De sa att jag skulle avvakta över helgen men ifall det blir värre så ska jag ringa till fl i helgen, annars ska min bm ringa på måndag så vi kan boka tid till läkaren.

2012-11-16
xLillaMy
xLillaMy

Ring in o be att dom kollar upp dig om livmodertappen är påverkad. Ring o säg att du får ont av sd o har så mycket. Bättre att kolla en gång extra. För om livmodertappen inte är påverkad så är det ingen fara. Men ring o be att dom kollar upp dig. Lovar lugnar dig också om du vet exakt hur det ligger till. Lycka till!

2012-11-16
Cattaasp
Cattaasp

Jo, jag försöker vara ute med mini men då börjar foglossningen spöka istället. Idag var det ganska fint väder och relativt varmt, men blåste lite kyligt. Efter 30 minuter kunde jag knappt gå för det gjorde så ont. Så det funkar inte heller.

Tja, det känns ju inte bra alls. Det är så obehagligt och jag blir liksom så obekväm hela jag att jag knappt kan röra mig när de sätter igång. Hela jag blir stel som en pinne. Så jag måste ju säga att det känns "fel" :/

2012-11-15
xLillaMy
xLillaMy

Jag fortsatte leva som vanligt, du bör göra det du kännder dig trygg med.. Maken tog dotra när han var hemma, men jag har också 20timmars och kan ju inte ligga i soffan när hon väl är hemma så jag var ute med henne, åkte till lekparker och liknande.. Bar även dotra, hon väger 21 kg.. Så personligen tror jag inte att det är någon fara så länge det inte gör ont, eller känns "fel".

2012-11-15
Yrwen
Yrwen

Så ni tror inte det är farligt på nåt sätt då? Att det typ är "varningar" på nåt sätt att det skulle kunna sätta igång förlossningen om jag fortsätter utsätta mig för såna saker som framkallar det?

2012-11-15
xLillaMy
xLillaMy

det är väldigt vanligt att man får mer sammandragningar/förvärkar när man redan har barn, kroppen ha rju redan gått igenom det där och kan förbereda sig tidigare och starkare. Så du är ju inte ensam, jag hade mycket mer sammandragningar med andra och det är ju asdrygt, fick det av allting. Men gjorde itne ont utan jag försökte härda ut och göra en del saker ändå. Jag hade ett magstöd som gjorde väldigt mycket för mig.

2012-11-15
Yrwen
Yrwen

Ja precis! Dock ska jag ju bara dit för att lämna ett urinprov och min bm kommer inte vara där, men jag borde väl kunna fråga denna andra ändå?

Ja, det är ju bara så jäkla typiskt att det liksom är just nu, när min man är tvungen att jobba så mycket :/ Så antingen blir det jättesena kvällar/nätter för honom om han ska städa eller så ser här ut som ett bombnedslag med stora högar av disk och tvätt. Huvva för detta!

2012-11-15
xLillaMy
xLillaMy

hmm ja det är nog bäst att kolla med din BM dom har ju defintivt mer erfarenhet och försök ta det ännu lugnare tills dess.. Det viktigaste är ju att bebisen i magen stannar där den är  så får resten vänta.. Ja dottern din kan ju inte vänta men allt annat!

2012-11-15
osisen
osisen

Jag får ont om jag fortsätter med det som först gav mig sammandragningen, när jag får det av rörelser då.
Men de är alltid obehagliga!

2012-11-15
xLillaMy
xLillaMy

Men får du ont vid sammandragningarna? För jag fick ju en hel del sammandragningar när ajg väntade andra, med första kände jag inte av dem alls.. Så det kan ju vara ganska olika, men de ska ju inte göra ont! Hoppas du får bra svar från BM

2012-11-15
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...