App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nu testar vi detta.

Nu kör vi på burkmat ett tag, och att vi ger henne mat först och sen får hon smaka på det vi vill från våra tallrikar när vi äter. Precis som Osisen tipsade om. Det funkade ganska bra idag. Hon åt en halv burk lasagne och sen fick hon lite av det vi åt. Visst, hon "bråkade" en del vid bordet och ville ha massa grejer, men då behöver vi ju iallafall inte stressa upp oss över att hon inte äter. Nu förstår jag lite hur folk känner sig som inte får igång amningen och ger ersättning istället. Nu vet jag iallafall att hon får lite mat i magen.

2012-11-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Klart det är ok att hon traskar iväg med någon matbit! Astrid käkar bara frukost om hon får gå runt med den.

2012-11-16
jika686
jika686

Känns som det är svårt att göra rätt i det här läget. Nu är det liksom undantagstillstånd som råder här hemma. Om hon gått från bordet, men ändå kommer tillbaka och vill ha mer macka, ja då får hon en macka att traska iväg och smaska på. Är det galet av oss?

I morgon ska hon nog få lite välling i pipmugg till frukosten. Tack för alla era tips! Det betyder jättemycket för mig!

2012-11-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Ge henne välling tycker jag! Då släpper din oro mer och hon kanske kommer igång med maten så småningom, när hon är mogen! Kram

2012-11-16
Betty86
Betty86

va utskälld? min dotter dricker också välling innan läggdags och sen om hon skulke vakna på natten för annars somnar hon inte om vem orkar bråka mitt i natten? visst du kan ju kanske bara ge halv flaska på natten men kan ju finnas andra anledningar till att hon inte vill äta men mår hon bra så hade inte jag varit orolig men pratar med bvc om det inte blir bättre

2012-11-16
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Busan; välling dricker hon på kvällen och om hon vaknar på natten. Jag har blivit utskälld här på sidan för att hon fick för mycket välling, så folk rådde mig att dra ner på vällingen för att hon skulle bli mer hungrig på riktig mat.

Anneli; nej, hon verkar inte lida av det. Hon är pigg och glad. Hon har alltid varit ganska "smal", men jag tycker det sista att hon verkar ha blivit längre så hon har ju inte direkt stannat i växten. :-P

2012-11-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Det är jobbigt när barnen inte vill äta. Min dotter var 1,5 år när hon ens började intressera sig av fast föda, vi gjorde allt för att hon skulle äta men inget. Tillslut så fick hon välkryddad mat och vips det åt hon. Guacamole med tacofärs HAHA vi hade aldrig sett henne äta hon nästan tryckte ner maten i munnen men ack så glada vi var. Hon gillar när det är kryddstarkt. =) Än idag så ber hon att jag ska göra guacamole till henne hon är 3 år nu

2012-11-16
MrsDoris
MrsDoris

Lider med er Mamsan! Kan inte vara roligt, jag får själv ångest när S inte äter bra, men oftast äter han ikapp sig under nästa måltid. Om ni orkar, testa som Jika föreslog? Annars har jag hört att aptitretare före maten kan hjälpa? Håller tummarna att hon kommer igång snart! Kramar

2012-11-15
Betty86
Betty86

Anneli32; vi har inte varit på bvc sen i maj, men jag har vägt henne hemma nån gång. Senast jag vägde henne hade hon gått upp typ 600 gram på tre månader. Om det ens var så mycket.

2012-11-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Hmmm..... går det i så fall att utforma så hon får äta sin måltid medan ni gör er mat? Så kan hon "mätt" utforska maten när ni äter? Eller hon kanske är för smart för det...

2012-11-15
jika686
jika686

Jika; hon är alltid med när min man lagar mat. Antingen har han henne på höften eller i bärselen på magen. Hon älskar att provsmaka maten under tiden.

Lulls; jag köper oftast 1-årsburkarna. Men Ingrid har aldrig haft problem med bitar i maten. När hon började med fast mat mosade vi bara med en gaffel.

2012-11-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Men vännen! En stor kram till dig!

Försök att inte visa dina känslor kring maten för henne, och prata med bvc för råd.

Ibland äter Astrid bättre om hon får "vara med" vid tillagningen, t ex hämta grejerna smaka på sallad eller grönsaker vi ska ha i innan maten är klar osv. Har ni testat det?

2012-11-15
jika686
jika686

Idag åt hon som en sparv till frukost och till lunch fick jag i henne 1/4 burk. Jag ger fan upp snart! :'(

2012-11-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Hoppas det forstätter fungera.

2012-11-15
jika686
jika686

Man blir ju nipprig när de små inte äter! Mini har också en period nu där det inte går ner så mycket mat. ½ macka till frukost. Äter bra på dagis, men äter inte mycket till kvällsmat hemma. Om det inte är pasta! Men vi kan ju inte äta pasta varje dag liksom..

Så jag lider med dig och hoppas det funkar bra med denna metoden nu!

2012-11-15
xLillaMy
xLillaMy

Hon har inga tände rpå G? Ont i typ halsen? Min tjej fick ont i halsen och vägrade äta allt utom mariekex (!) och tom barnakuten att "jamen, ge henne mariekex då" och menade att det bara var några dagar det handlar om.. Vi erbjöd naturligtvis mat som vanligt..

2012-11-15
Yrwen
Yrwen

Kom igen nu sötnos!!!

2012-11-14
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Vad skönt! Hoppas det får igång matlusten ordentligt!!

2012-11-14
Betty86
Betty86

* smaka på det HON vill från våra tallrikar

2012-11-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...