App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

om mna går ner i arbetstid, har man inget å säga till om då?

tänker på om jag tex väljer att gå ner till 80%.. är det sen då enbart upp till min chef att bestämma hur jag ska arbeta? ja menar sätter han mej på å jobba 6h per dag å sen fördelar det så jag börjar senare så kanman ju liksom likaväl skita i det..  jag hade ju helst sett att jag fick en dag ledig i veckan i så fall.. om nu 80% räcker till det.. jag har inte räknat på det än :D  jag vet at tman har rätt att gå ner till 75%..  Hur funkar det, å kan jag göra detta när som helst.. det beror lite på om jag är kvar på mitt nuvarande jobb sen när min man har slutat vara föräldraledig.  FÅr jag ett annat jobb så kanske det inte är läge å be om att få gå ner i arbetstid men om jag är kvar..  nån som vet hur det fungerar?

2012-11-14
osisen
osisen

Jag jobbar på fritids. Gissa vilken tid flest av oss behöver vara på jobbet?

Eftersom arbetstidsförkortning för mig skulle innebära att jag börjar senare varje dag eller nästan varje dag, men jobbar till lika sent, så har jag istället valt att jobba heltid. Så länge min sambo jobbar skift, fungerar det rätt bra med barnen ändå.

Det har förekommit att någon på jobbet under en kortare period fått ha en dag ledigt, men det fungerar så dåligt för verksamheten att jag på ett sätt förstår att rektorn inte så gärna beviljar arbetstidsförkortning på det sättet.

2012-11-14
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

tror inte det.. vi har liksom kört på så så länge vi kunnat :D men å andra sidan får ajg väl låta det skjunka ett tag då.. inte hela världen kanske.. det höjs ju sen när jag börja jobba fullt igen.. ja menar det är ju bara när jag vabbar som fk betalar, ananrs e det ju jobbet.. om jag inte blir sjuk väldigt länge förstås.

2012-11-14
osisen
osisen

åh det visste jg inte.. eller ja jag tänkte inte på det.. jag kommer ju inte ha några föräldradagar kvar då

2012-11-14
osisen
osisen

Glöm dock inte att skydda ditt SGI!!! Alltså, om du går ner i tid, till tex 80%, måste du fylla upp med 20% av dina föräldradagar för att du ska kunna få ut 80% av din inkomst om/ när du blir sjuk eller måste VAB:a. Om du inte gör det får du bara 80% av 80%. Hoppas man förstår vad jag menar :P

2012-11-14
Mwro33
Mwro33

Du och arbetsgivaren ska försöka komma överens om dina arbetstider. Om det är ok för dig så ska du lägga arbetstiden så som arbetgivaren tycker är bäst för att det ska bli så lite störningar som möjligt på jobbet.

Om ni inte kommer överens ska arbetsgivaren låta dig få som du vill om det inte "medför påtaglig störning i verksamheten", alltså ställer till större problem på jobbet

Arbetsgivaren måste låta dig få förkorta arbetstiden lika mycket varje dag om det är så du vill ha det.

2012-11-14
Isabelle _
Isabelle _

ja jag hade ju gäääärna varit ledig en dag i veckan.. eller helt hade jag inte jobbat alls ;)

2012-11-14
osisen
osisen

Eftersom vi itne kommer få in någon vikarie för så lite..

2012-11-14
osisen
osisen

nu e jag inte van å läsa såna här texter å lite trög.. men menar dom då att man i den mån det går ska komma överens men att arbetsgivaren har sista ordet så att säga, och att det ska störa så lite som möjligt på jobbet att man är borta. 

Så man kan egnetligen med största sannolikethet räkna med att man inte kommer få en heldag ledigt utan att det kommer delas upp till mindre arbetstid per dag?

2012-11-14
osisen
osisen

Klippt från föräldraledighetslagen:

"Arbetstagaren skall samråda med arbetsgivaren om ledighetens förläggning och om andra frågor som rör ledigheten. Om det kan göras utan olägenhet för arbetstagaren, skall denne lägga ledighet som avses i 11 § så att verksamheten hos arbetsgivaren kan fortgå utan påtaglig störning.
   Kan överenskommelse inte träffas om hur ledigheten skall tas ut vid förkortad arbetstid, skall arbetsgivaren förlägga ledigheten i enlighet med arbetstagarens önskemål, om en sådan förläggning inte medför påtaglig störning i arbetsgivarens verksamhet. Arbetsgivaren får inte utan arbetstagarens samtycke förlägga ledigheten på annat sätt än att sprida den över arbetsveckans samtliga dagar, dela upp ledigheten under arbetsdagen eller förlägga den till någon annan tid än arbetsdagens början eller slut."

2012-11-14
Isabelle _
Isabelle _

Busan du får tänka på att vi har ett skitfack, inget transport här inte!!!!!!! Industrifacket suuuuuuuuger!!!!! hahaha.. därför jag inte är med.. :P

2012-11-14
osisen
osisen

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-11-14
osisen
osisen

Du får väl prata med din förtjusande chef. ;-) Han kan inte neka dig att gå ner i tid, men däremot har han nog ganska mycket att säga till om vad gäller arbetstiden.
Min chef lät ju mig välja. Antingen färre heldagar eller fler kortare dagar. Lutar åt att jag väljer färre heldagar. Alltid skönt med lediga dagar, så kan jag umgås mer med Ingrid!

2012-11-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...