App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

pappa med psykisk sjukdom

har i fyra år försökt få mitt förhållande att fungera med min dotters pappa. dottern är nu tre år och jag är gravid nu i 5e veckan. funderar på att göra abort eftersom jag INTEmår bra, inte är lycklig och känner mig trygg i mitt förhållande. sambon som har fått medicin för både bipolär och adhd har inget fungerat särskilt bra. nu har han ingenting. ingen läkare verkar heller veta exakt vilken diagnos han är. han pendlar mycket i humör. är väldigt trött och sover mycket. har missbrukat periodvis med röka, piller, amfetamin( var länge sedan nu) han tål inte stress, är väldigt egoistisk och allting ska helst ske på hans sätt. han vet aldrig vad han vill och hur han känner och har väldigt svårt för att prata med mig som en vuxen människa utan beter sig mest bara väldigt barnsligt åt ifall jag vill prata om våra problem. vet inte riktigt hur jag skall klara av att göra abort eftersom det känns otroligt sorligt. hade gärna velat att han ändrar sig, att det finns någon hjälp att få för han ska bli trygg å stabil i sig själv. någon som har erfarenhet av detta?

2012-11-12
eviza
eviza

Ett litet tillägg; Om han är utredd för ADHD och har fått medicin, så är det ju en medicin som är narkotikaklassad. Vanligaste är Concerta och Ritalin. Jag går själv på Concerta för jag har ADD. Och det innehåller ju amfetaminliknande preparat. Så på så sätt så "förstår" jag om han har varit missbrukare av amfetamin, för att det är den sorten av hjälp han behöver för sin funktionsnedsättning! Men jag förmodar att det har blivit i alldeles för stora mängder och då blir det ju helt fel :/

Men såna diagnoser kommer oftast inte till utan en anledning. Förmodligen är det så att han saknar Dopamin i kroppen och det kan inte Psykiatriker göra nåt åt. De förklarar att ADHD och ADD uppkommer av att man bl.a har brist på Dopamin i kroppen. Men där stannar dem och förklarar inte VARFÖR man har brist på Dopamin, utan de ger medicin som ger liknande effekter som Dopaminet själv skulle göra. Och då är det som sagt amfetaminliknande preparat som liknar bäst!

Så jag råder er ännu en gång att ta kontakt med en Kinesiolog som kan hjälpa er med att kolla om det är det som saknas och ifall det finns andra bidragande faktorer. Och de vet hur man själv kan göra för att kunna tillföra dessa genom kost och kosttillskott! De kan även utföra behandlingar som hjälper på traven. Så förhoppningsvis så kommer man få upp Dopaminet i en bra mängd så att man tillslut förhoppningsvis kan sluta med medicinerna :)

2012-11-13
xLillaMy
xLillaMy

jag som är helt utomstående och inte har någon som helst inblick i erat liv känner ju bara spontant att du borde lämna honom, vad gäller aborten så är det ett val du själv måste ta. Men jag tycker itne det är rättvist mot eran dotter att behöva be med någon som är såpass dålig och dessutom använder droger.. amfetaminmissbrukare e inte jättemysiga alltså.. 

Jag vet inte vad det bästa är för din dotter men det känns inte lämpligt att bo i en miljö som du beskriver. Att ni bor i sär låter som en vettig början, tills han fått ordning på sitt liv, aknske får han en spark i baken på så vis. Eller så skiter det sig helt. svårt att veta men det är ju han själv å bara han som kan göra en förändring. 

Du skriver at tni har pratat, hoppas han söker hjälp men jag kna ändå inte låta bli att tänka att ni inte borde bo tillsammans.

2012-11-13
osisen
osisen

Är tacksam för era svar! Hjälper mig mycket!:-) igår pratade vi ut ordentligt och han har lovat att jobba med sitt beteende å ta hjälp av Psyk så hoppet finns! Kram på er!

2012-11-13
eviza
eviza

Hade jag varit i din sits så hade jag tänkt på dottern i första hand. Hade jag velat ha henne i närheten av en person som inte kan hålla sitt humör, har risk för återfall i missbruk, inte tål stress och är väldigt egoistisk?
Nej.
Tills han vill få ordning på sig så hade jag hittat annat boende.

Och som majsan skrev; han har troligen dopaminbrist. (Det var antagligen min tråd hon syftade på) Googla dopamin så får du läsa om det.

Om han är villig att göra vad som helst för att må bättre så tycker jag han ska träffa en Kinesiolog, som kan kolla vad han saknar i kroppen och då få veta hur han ska göra för att fylla på förrådet igen. Får ju även reda på då vad det som han saknar har för betydelse för både det fysiska och psykiska.

2012-11-12
xLillaMy
xLillaMy

Alltså, fungerar inte förhållandet finns det två grejer att göra. Stå ut eller göra slut. Så får man se till det praktiska. Hade han velat ändra sig eller "skärpa" sig med att jobba med sig för att må bättre hade han gjort det nu. Har inte haft samma problem som honom men har mått riktigt dåligt och tycker det är ganska uppenbart att han inte vill/orkar ta tag i sig just nu.

Finns all hopp i världen att han en dag ska kunna vara trygg i sig själv och bli mer mottaglig för hjälp men han är inte där än.

2012-11-12
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...