App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Operera bort livmodern?

Hej hej jag undrar if någon har gjort det. Hur har ni mått efter det och hur var operationen. Vi har mycket cancer i min familj. Både mormor, farfar, farbror, morbror, faster, mammas mostrar, har dött av cancer både i tarmarna och vissa i livmodern. Mammas kusin går Igenom cancer just nu ( livmodern) min moster fick det 2009 och mår bra. Då det hittades i rätt tid. Det var några fall som jag kommer på just nu. Så jag har haft funderingar kring op just för att jag är livrädd för cancer. Min stackars mormor var 35 år Och lämnade fem barn efter sig. 8 år var den äldsta och 1 var den yngsta av barnen. Så ni som har gjort det får gärna berätta om era erfarenheter. Känner ingen Som har gjort det. Tack tack :)

2012-11-12
MrsDoris
MrsDoris

Min mamma har också opererat bort sin livmoder. Det finns mycket cancer i våran släkt där dom tyvärr gått bort pga detta. Min mamma är 50 år och opererade bort den för ca 4år sen. Det var inte pga cancer utan en massa andra besvär. Operationen gick bra och hon var väldigt omtumlad ett bra tag därpå. Inga komplikationer och blev återhämtad helt efter en tid.

Det jag ville säga när jag läste lite grann var att det finns ju nån vaccination man kan ta som ska förebygga livmodercanscer. Jag vet inte när åldersgränsen går men jag är 24år och funderar på att ta den då både min storasyster och lillasyster tagit den. Min äldre syster är 30. Den erbjuds gratis till alla tonårstjejer. Kan det vara ett alternativ att kolla upp?

2012-11-16
annicha88
annicha88

Hej tack snälla för att du berättade din/mammas historia. Har läst om det och det verkar vara en svår operation att gå igenom, kampen efteråt men just nu så känns det som att man hellre tar det än cancer, tarmarna är lite svåra att ta bort men min mamma gör regelbundna undersökningar, bara för någon dag sen hittade de polyper som de sedan brände bort.

Detta är inget man vill eller kommer ta som att gå till doktorn och vips så är allt bra, vet att op är stor och mycket händer för kroppen, har läst att kvinnor haft många problem men än så länge är det inte helt aktuellt, jag hade nog gärna haft ett barn till men mina cellprover har alltid sett bra ut och jag vill vara klar med barnverklsamheten helt 100 =)))

 

TACK igen =)

2012-11-16
MrsDoris
MrsDoris
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...