App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Skruttan börjar förskolan i januari

I januari börjar vår "lilla" tjej förskolan. Då är hon 20 månader, men hon är så liten och otroligt försiktig. Tar inte för sig, är inte vild som de flesta andra barn. Hon sitter och iakttar och pillar med en leksak eller allra helst en bok. På gott och ont är det en prillans nybyggd förskola, den har inte ens öppnat än. Nackdelar är väl att allt kommer vara uppochner i början, pedagogerna har inte arbetat in rutiner osv. Fördelar är ju att allt är nytt och fräscht, och personalen är peppad! Hoppas jag! Jag pendlar mellan att vilja gråta över att behöva lämna bort tjejen och att vara nyfiken på hur det kommer gå. Pga att hon är så försiktig tror alla att det kommer bli en inskolning från helvetet, men just därför ska det bli lite kul att se hur det går! Det kanske kommer gå strålande, vem vet? Första inköpet blir en liten ryggsäck till tjejen, det ser vi fram emot både mannen och jag. Det kommer kännas som ett symboliskt inköp, lite som första babyplagget man köper som gravid. :-)

2012-11-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Jag kan lova dig att det kommer gå väldigt bra ! Jag har själv jobbat på dagis och haft små underbara gosingar som din dotter ! Visst i början är det osäkert, men om du visar varje gång du lämnar att du är osäker så blir det jobbigare för din tös då hon känner av sig från dig! Ta det lugnt hon kommer trivas jättebra ! Massa leksaker, nya kompisar massa roliga pedagogiska övningar!! Ta det lugnt det bara :-)

2012-11-12
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

å mamsan det e ju faktiskt första gången för mej med!!! å dessutom e ju m ganska mammig så jag e faktiskt lite orolig ändå.. hon e vild å galen men som sagt jag e inte säker på att det kommer gå helt smärtfritt för det.
när sonen skolades in jobbade ju jag men denna gången e det jag som ska sköta't =-O

2012-11-12
osisen
osisen

jag tror det kommer gå bra!!! inte så länge du e med.. missförstå mig rätt men jag tror att såfort du lämnar kommer hon klara det utmärkt.
hon e ju väldigt gärna på dej å nära dej så det kanske blir svårt fram till du lämnar henne själv men sen tror jag hon finner en ny trygghet i nåt/någon annan.. hon å så himla smart så hon räknar nog ut hur hon ska överleva dagen till ni hämtar henne ;-)
å vi får väl stötta varandra för min ska ju med börja i januari..

2012-11-12
osisen
osisen

precis prata mycket om det och om ni får det att låta kul att gå till förskolan så kommer hon att tycka det är.kul till slut:-)

2012-11-12
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Min äldsta tjej är också försiktig och inte tog för sig, men den inskolningen gick jättebra:) tror det kommer att göra det för er med.

2012-11-11
Emma_loden
Emma_loden

Ja, men jag hoppas ni har rätt. I och med att allt hon gör är så genomtänkt och kontrollerat så kanske det går bra. Hon kommer liksom inte bara rusa in på förskolan och börja leka och hux flux upptäcka att jag är borta. Om ni förstår hur jag menar? Dessutom förstår hon otroligt mycket, så jag tror att om vi pratar mycket om förskolan hemma under inskolningsperioden så kommer hon nog förstå en hel del vad det går ut på sen när det är "skarpt läge". :-P

2012-11-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

min vilding hade en tuff inskolning så jag tror de kommer gå bra:-) hon kommer gilla alla nya leksaker:-)

2012-11-11
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Tror faktiskt det kommer gå strålande just för att hon är så försiktig och vill undersöka lugnt och stilla. Måste kännas riktigt spännande och läskigt!

2012-11-11
jika686
jika686

S ska ju börja i Januari med så jag förstår dig. Han är iof den som roffar åt sig det mesta men det tar ut tag i nya miljöer. Kompisens son var likadan som Ingrid, men man märkte skillnad ganska fort efter han börjat dagis, han tog liksom för sig och märktes mer direkt. Du ska se att det kommer bli jättebra!

2012-11-11
Betty86
Betty86

* Sprillans ny förskola

2012-11-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...