App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ha sex under hela graviditeten, hur gjorde ni?

Är bara i v 10 och har faktiskt inte vågat ha sex efter att vi fick veta om graviditeten. Jag vill ju gärna men vågar inte. Har tagit 8 år att bli gravid och är livrädd för missfall. Hur har ni gjort? Har ni haft sex genom hela graviditeten eller har det varit vissa veckor ni helt har avstått?

2012-11-11
mrsme
mrsme

vi har kört som vanligt ungefär, fast andra halvan blev det mer sällan med de två första för jag hade helt enkelt ingen lust. men nån gång i veckan blev det iaf. den här gången har jag faktiskt inte märkt nån skillnad på lusten så det blir var och varannan dag. ;) visst, man får vara lite kreativ pga mage och foglossning och grejer, men hittills funkar det bra.

2012-12-05
mickelina81
mickelina81

Vi hade sex precis som vanligt under hela graviditeten. Om inte läkare avråder så är det bara att köra på ;-) bebisen ligger skyddat långt ifrån sexuella aktiviteter ;-)

2012-12-05
emcb
emcb

Vi hade sex som vanligt när jag var gravid men fick missfall i v8, nu 2 mån senare så är jag gravid igen men låter bli sex ett tag pga att jag är rädd för missfall igen. Läste att om man inte har haft någon blödning, kramper, smärta så kan man ha sex men som jag som har väldiga kramper när jag blir gravid ska vänta till v14. Men som andra säger oxå så är det bara att göra det som känns okey.

2012-12-04
Lindalunkan
Lindalunkan
Barn på 2 år och 1 månader

Jag är i v.16 och har ett bra sex liv. Inga problem, när jag fick reda på att jag väntade så spände jag mig och då kunde det vara obehagligt. Jag fick symtom att jag inte kunde gå barn utan medicinsk hjälp och är nu lyckligt gravid, känn efter.. Jag har dock bara gjort ställningar som är bekväma! Har både foglossning och sammandragningar.. M.m.

2012-11-20
Amzielie
Amzielie
Gravid

Jag tycker att du ska gå efter hur du känner dig. Är du orolig så avstå, det blir inte så njutfullt varken under eller efter iaf pga oron... Vänta tills ömheten och svullnaden går ner då. Jag har inte heller haft nån sexlust förrän framåt v.14-16 och det har varit värt väntan!! Man njuter så mycket mer när oron har släppt också.

Jag kan nästan lova att en otippad dag kommer sexlusten åter, när du minst anar det... Då är det bara att köra på ;)

Lyssna på din magkänsla bara!!

2012-11-12
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

Jag känner mig svullen och oattraktiv också och är bara i v 10. Hur gör man för att ignorera att man känner sig allmänt uppsvälld och osexig? Min stackars man har det inte lätt med mig hi hi

2012-11-12
mrsme
mrsme

Vi hade inte så värst mycket vid slutet för då kände min man sig obekväm! Jag var ju som en bomb så det uppskattades inte hahah :o

2012-11-12
babybo
babybo

Första graviditeten hade vi sex lite då och då, hade det 2 dagar innan sonen föddes (i v 26).. Dom sa att det inte berodde på det, men jag vet inte vad jag ska tro!!

Denna graviditet har jag fått konstaterat gbs bakterier, och även fått cerklage insatt.. Och pga det fått order om inget sex (eller bad) för att minska risken att få in bakterier som är igångsättande.. Är nu i v 36+4 och har inte haft något sex sen v 13!! Har inte haft någon lust eller tanke på det heller!!

Nu ska dom ta bort cerklaget om ca 1 vecka, och då överväger jag att testa färdknäppen som metod för att få igång förlossningen!!

2012-11-11
zipbullen
zipbullen

I slutet kunde jag få lätta sammandragningar men annars inget bara man tar det lugnt så går de bra:)

2012-11-11
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 3 månader

Vi hade sex som vanligt fram till v 26 tror jag det var, däromkring iallafall. Jag blev sjukskriven för kraftiga och smärtsamma sammandragningar och hotande förtida förlossning då. Och samtidigt sa läkaren att vi inte skulle ha sex. Men så länge man mår bra så ska det inte vara nån fara.

2012-11-11
Isabelle _
Isabelle _

Tack för era svar å att ni delar med er. Väntar ett tag efter v 12 och ser om vi kan komma igång lite . Får ju se hur det känns. Har ju en del känningar i livmodern redan så får se om det funkar.

2012-11-11
mrsme
mrsme

Nä, jag fick aldrig några problem. Ligger en grisunge på 18 månader och sover här i rummet intill, så det är ett bevis på att hon klarade det bra. Hehe.
Men ha inte sex om det inte känns ok. Man kan göra mycket annat för varandra. Finns många som inte alls har sex under graviditeten.

2012-11-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

nej jag kan inte påstå att vi hade sex som vanligt efter plusset.. förstår att du vill vänta å jag hade nog åxå väntat om det tagit mig 8år.. ja menar va e några veckors uppehåll mot 8år om det får en å slappna av lite..
sen efter första osäkra tiden hade jag nog försökt förstås.. men slutet e jobbigt så då har vi tagit det lugnt..

2012-11-11
osisen
osisen

Ni fick inga problem efteråt? Hört om vissa som fått sammandragningar eller har blött lite efteråt. Tror nog vi väntar tills efter v 12 men känner mig orolig även inför det

2012-11-11
mrsme
mrsme

vi hade sex under hela graviditeten mest jag som ville då mannen var lite rädd men det gick bra.

2012-11-11
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 3 månader

Jag testade positivt i vecka 10, så innan dess hade vi nog sex "som vanligt". Jag tror dock att om man har förhöjd risk för missfall rekommenderar de nog att man väntar till vecka 12 med att ha sex.
Vi hade inte sex allra sista tiden, men det var för att jag helt enkelt tyckte att det kändes konstigt. Då var vårt fokus bara på magen och vad som låg där i. :-)

2012-11-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...