App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ha sex under hela graviditeten, hur gjorde ni?

Är bara i v 10 och har faktiskt inte vågat ha sex efter att vi fick veta om graviditeten. Jag vill ju gärna men vågar inte. Har tagit 8 år att bli gravid och är livrädd för missfall. Hur har ni gjort? Har ni haft sex genom hela graviditeten eller har det varit vissa veckor ni helt har avstått?

2012-11-11
mrsme
mrsme

vi har kört som vanligt ungefär, fast andra halvan blev det mer sällan med de två första för jag hade helt enkelt ingen lust. men nån gång i veckan blev det iaf. den här gången har jag faktiskt inte märkt nån skillnad på lusten så det blir var och varannan dag. ;) visst, man får vara lite kreativ pga mage och foglossning och grejer, men hittills funkar det bra.

2012-12-05
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader

Vi hade sex precis som vanligt under hela graviditeten. Om inte läkare avråder så är det bara att köra på ;-) bebisen ligger skyddat långt ifrån sexuella aktiviteter ;-)

2012-12-05
emcb
emcb

Vi slutade att ha sex från månad 4 ca. Gick inte pga stor mage, foglossning.
Sen hade jag inte så stor lust heller haha.
Sen tog de ca 2-3 månader efter fl som vi hade sex hihi. :)

2012-12-05
sundstroom
sundstroom

Jag blir så avis när jag läser era meningar om att nu faktiskt har ett sexliv... Jag har vetat att jag var gravid sen vecka 1 och så länge sen är det jag fick till det med min sambo... Han vill inte banka huvet på våran knodd med sin... Är i v28 nu och är sexuellt undernärd ... Så grattis ni som kan! Kör på... :-)

2012-12-04
Yraldi
Yraldi

Vi hade sex som vanligt när jag var gravid men fick missfall i v8, nu 2 mån senare så är jag gravid igen men låter bli sex ett tag pga att jag är rädd för missfall igen. Läste att om man inte har haft någon blödning, kramper, smärta så kan man ha sex men som jag som har väldiga kramper när jag blir gravid ska vänta till v14. Men som andra säger oxå så är det bara att göra det som känns okey.

2012-12-04
Lindalunkan
Lindalunkan
Bebis på 2 månader

Jag är i v.16 och har ett bra sex liv. Inga problem, när jag fick reda på att jag väntade så spände jag mig och då kunde det vara obehagligt. Jag fick symtom att jag inte kunde gå barn utan medicinsk hjälp och är nu lyckligt gravid, känn efter.. Jag har dock bara gjort ställningar som är bekväma! Har både foglossning och sammandragningar.. M.m.

2012-11-20
Amzielie
Amzielie

Jag tycker att du ska gå efter hur du känner dig. Är du orolig så avstå, det blir inte så njutfullt varken under eller efter iaf pga oron... Vänta tills ömheten och svullnaden går ner då. Jag har inte heller haft nån sexlust förrän framåt v.14-16 och det har varit värt väntan!! Man njuter så mycket mer när oron har släppt också.

Jag kan nästan lova att en otippad dag kommer sexlusten åter, när du minst anar det... Då är det bara att köra på ;)

Lyssna på din magkänsla bara!!

2012-11-12
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Jag känner mig svullen och oattraktiv också och är bara i v 10. Hur gör man för att ignorera att man känner sig allmänt uppsvälld och osexig? Min stackars man har det inte lätt med mig hi hi

2012-11-12
mrsme
mrsme

Med mina andra två barn hade vi sex under hela, men denna gång är det annorlunda. Jag är inte orolig för missfall, men jag känner mig så oattraktiv. Känner mig som en elefant, förstår inte varför, jag älskar att vara gravid.

2012-11-12
Westerholm
Westerholm

Vi hade inte så värst mycket vid slutet för då kände min man sig obekväm! Jag var ju som en bomb så det uppskattades inte hahah :o

2012-11-12
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Vi hade sex graviditeten igenom förra gången. Inte alltid samlag men lite pill iallafall :-D Enda gången sambon vägrade ha sex var efter sista bm-besöket. Vi gjorde då en hinnsvepning och jag hade börjat öppna mig. Denna gången är vi som två kaniner, jag är i v 12 och känner mig som en riktig Madonna emellanåt (trots illamåendet och att jag är svullen som tusan), och sambon tycker jag är dösexig (fast egentligen behöver han nya glasögon;-)) Kör på när/om det känns bra! Grattis och lycka till med graviditeten!

2012-11-11
Betty86
Betty86

Första graviditeten hade vi sex lite då och då, hade det 2 dagar innan sonen föddes (i v 26).. Dom sa att det inte berodde på det, men jag vet inte vad jag ska tro!!

Denna graviditet har jag fått konstaterat gbs bakterier, och även fått cerklage insatt.. Och pga det fått order om inget sex (eller bad) för att minska risken att få in bakterier som är igångsättande.. Är nu i v 36+4 och har inte haft något sex sen v 13!! Har inte haft någon lust eller tanke på det heller!!

Nu ska dom ta bort cerklaget om ca 1 vecka, och då överväger jag att testa färdknäppen som metod för att få igång förlossningen!!

2012-11-11
zipbullen
zipbullen

I slutet kunde jag få lätta sammandragningar men annars inget bara man tar det lugnt så går de bra:)

2012-11-11
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Hade också sex genom hela. Om man mår bra och det känns okej så går det ju. Vi försökte dessutom få ut lilla tjejen genom den sk färdknäppen. Totalt värdelöst..... Som utdrivningsmetod alltså.

2012-11-11
jika686
jika686

Vi hade sex som vanligt fram till v 26 tror jag det var, däromkring iallafall. Jag blev sjukskriven för kraftiga och smärtsamma sammandragningar och hotande förtida förlossning då. Och samtidigt sa läkaren att vi inte skulle ha sex. Men så länge man mår bra så ska det inte vara nån fara.

2012-11-11
Isabelle _
Isabelle _

Tack för era svar å att ni delar med er. Väntar ett tag efter v 12 och ser om vi kan komma igång lite . Får ju se hur det känns. Har ju en del känningar i livmodern redan så får se om det funkar.

2012-11-11
mrsme
mrsme

Tyvärr hade jag minskad sexlust under hela min förra graviditet, så det blev inte mycket med det då!

Nu är jag gravid igen i v.28 och är lite "rädd" för att ha det för jag får så lätt ont i livmodern när det "skumpar" för mycket ;) Eller ja, det krävs tyvärr inte mycket alls! Och jag kan inte njuta av "mjuksex" för då känner jag knappt nåt! Så eftersom jag vet att jag får ont i magen när jag njuter av det så blir det inte mycket nu heller :(

Men nån tanke på missfall har jag aldrig haft iaf!

2012-11-11
xLillaMy
xLillaMy

Nä, jag fick aldrig några problem. Ligger en grisunge på 18 månader och sover här i rummet intill, så det är ett bevis på att hon klarade det bra. Hehe.
Men ha inte sex om det inte känns ok. Man kan göra mycket annat för varandra. Finns många som inte alls har sex under graviditeten.

2012-11-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

nej jag kan inte påstå att vi hade sex som vanligt efter plusset.. förstår att du vill vänta å jag hade nog åxå väntat om det tagit mig 8år.. ja menar va e några veckors uppehåll mot 8år om det får en å slappna av lite..
sen efter första osäkra tiden hade jag nog försökt förstås.. men slutet e jobbigt så då har vi tagit det lugnt..

2012-11-11
osisen
osisen

Ni fick inga problem efteråt? Hört om vissa som fått sammandragningar eller har blött lite efteråt. Tror nog vi väntar tills efter v 12 men känner mig orolig även inför det

2012-11-11
mrsme
mrsme

vi hade sex under hela graviditeten mest jag som ville då mannen var lite rädd men det gick bra.

2012-11-11
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Jag testade positivt i vecka 10, så innan dess hade vi nog sex "som vanligt". Jag tror dock att om man har förhöjd risk för missfall rekommenderar de nog att man väntar till vecka 12 med att ha sex.
Vi hade inte sex allra sista tiden, men det var för att jag helt enkelt tyckte att det kändes konstigt. Då var vårt fokus bara på magen och vad som låg där i. :-)

2012-11-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...