App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hitta jobb

Hej...vill bara fråga hur är det lättast att hitta ett jobb i Sverige....jag är dansk men bor i landskrona. Vem kann hjälpa mig...? Var kann jag söka ? Jag prata och förstår lite svenska. Tacksam för svar.

2012-11-11
mimo6
mimo6

Det är inte lätt att "hitta" jobb i Sverige idag. De flesta har så många kvalifiktationer som krav och språket är ett av dem. Språket är otroligt viktigt när man söker jobb. De flesta behöver någon som kan bra svenska, i både tal och skrift. Så jag skulle först och främst råda dig till att anmäla dig hos arbetsförmedlingen, så kan de fixa in dig på en svenskakurs! Och det är likadant med din man. Eftersom ni båda bor i Sverige så behöver ni båda kunna bra svenska.
Får jag fråga vad han gör på dagarna eftersom han inte jobbar? Om han nu inte är villig till att lära sig svenska och själv söka jobb, så får ju han ta hand om barnen medans du gör det!

2012-11-12
xLillaMy
xLillaMy

Kan kanske testa med Burger King på Glumslövs rasten, åk dit och fråga om de behöver hjälp

2012-11-11
KattenPysen
KattenPysen

Men om din man är hemma får ju han ta hand om barnen när du jobbar. Varför bor ni i Landskrona från första början? kan ni inte flytta till Köpenhamn om du skulle få jobb där?

2012-11-11
Betty86
Betty86

Jag lever i Landskrona och det är jedte jobbigt for mig att pendla från landskrona till köpenhamn nästan varje dag! Jag har jobbat i burger king i field's center i köpenhamn i 6 månader...och så har jag varit sjukskriven från 3'an månad med min första gravidtet, och sen har jag varit mama-ledig i ett år. Man kann bara vära mama-ledig i ett år i Danmark inte som Sverige 1,5 år...sen blev jag gravid med mitt andra barn och blev sjukskriven igen innan min mama-ledig slutade..jag är fortfarende mama-ledig indtill April 2013. Min flicka bliver 2 år, den 29 november, och i april bliver min pojke ett år. Och jag vill inte tillbaka på jobbet i köpenhamn! Det er jedte jobbigt at pendla fram och tillbaka + jag har 2 barn nu,...och min man jobbar inte, och så kan barnen bara vära på dagis i 3 timer...min man kann inte svenska bra.

2012-11-11
mimo6
mimo6

sök även jobb i danmark, det går hyfsat att pendla via tåg till köpenhamn eller tåg till hgb - båt till helsingör

2012-11-11
solskensmamman
solskensmamman

arbetsförmedlingen: kolla deras hemsida

be någon kolla över ditt CV (eller lägg ut den här så kollar vi alla den!) och skriv ett kort personligt brev - gå till alla företag i närheten och dela ut till personalcheferna.

ring alla förskolor/skolor i närheten och säg att du gärna vikarierar med kort varsel (det brukar ge napp!)

gå till alla affärer och säg att du vill ha extrajobb eller mer om de har ledig plats

osv.

2012-11-11
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...