App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hemligheten

Åh sitter i soffan hemma hos min mamma, ska va här hela helgen. Är så sugen på att säga att vi väntar bebis nr 2. Men är bara i vecka 5 så man vill ju vänta lite också. Sen e ja ju nervös över hur hon ska reagera, vågade knappt säga första gången, känns lite obekvämt.

2012-11-10
Maalin89
Maalin89

Tycker att sjunga och hålla handen ger henne närhet medan hon ligger i sin säng och hon somnar om tillslut. Har inte slängt in henne i en skrubb och gått och lagt mig i ett annat rum.

2012-11-11
Maalin89
Maalin89

Enligt dig Ida skulle DU känna DIG elak. Enligt mina värderingar är de väldigt udda att amma upp i hög ålder och jag vill inte ha mina barn sovandes i sängen när de kommer upp i den åldern att de kan sova i spjälsängen. Men jag säger inte att de som ammar länge är knäppa i huvudet eller de som daltar med sina barn för mycket enligt mig är helt ute och cyklar. Däremot skulle jag själv aldrig göra de för de är inte rätt för mig.

2012-11-11
Maalin89
Maalin89

Jo men ibland/ganska ofta tycker jag folk generellt är rätt trångsynta och har nolltolerans för andra synsätt än sina egna här inne. I vissa trådar där folk ber om hjälp eller vill ventilera jobbiga situationer tycker jag folk kan uttrycka sig rätt plumpt och respektlöst. Man behöver inte hålla med eller hålla inne vad man själv tycker men de kan uttryckas på mer eller mindre fina sätt. Går igång rätt hårt på folk som säger åh fy snälla sluta usch va hemskt etc bara för att de själva gör på andra sätt. I januari är se väl runt v 12 tror jag om jag räknat någorlunda rätt :) Mjo kanske blir att säga till mamma tidigare då ja e för varje vecka, bor 20min ifrån mig :)

2012-11-11
Maalin89
Maalin89

Nä, det var nog det att hon skrek i en timme.Allas rutiner ser ju annorlunda ut och man gör väl vad man kan.

Hur långt kommer du ha gått i januari? Är du hos din mamma ofta kommer hon nog märka. Fast det i sig kan vara kul, att få folk att fundera. ;P

2012-11-11
jika686
jika686

De lät på kommentarerna som de värsta som kan hända är att ens barn skriker. Kör inte på någon 5minutersmetod utan på avvänjning av olika saker som funkar för oss. Är hon sjuk eller drömmer mardrömmar etc sover hon hos oss. Vilket hon gjort senaste veckorna och behöver nu vänja sig igen att inte vakna av att hon ligger i sin säng. När vi slutade ge henne mat på natten gjorde vi samma sak, tog 3 nätter så sluta hon vakna. Vet inte riktigt när jag tänker säga, om jag kan hålla mig så blir de kanske i januari när vi reser till min syster :)

2012-11-11
Maalin89
Maalin89

Haha, tror du inte att någon annan fått barn som skriker? Varför tror du vi går runt med magont för att vi fråga om det är 5min metoden du kör med eller för at vi undrade varför hon skrek i en timme?

Men för att gå tillbaka till ämnet, när tror du att du ska berätta? När syskonen kommer? Funderat på hur du ska berätta? Lycka till. :)

2012-11-11
jika686
jika686

De blev inget med att berätta, väntar lite. Kanske tills mina syskon är med också, de bor långt ifrån oss. Och till allas förtvivlan att jag låter mitt barn va arg, de har jag absolut inga skuldkänslor för och inga planer på att sluta. Hon sov hela nätter förut när vi vande henne att somna i sin egen säng och de funkar jätte bra. Hon sover bättre och vi sover bättre. Nu när vi börjar om med att somna om själv så blir hon såklart arg. Men jag håller henne i handen och sjunger tills hon kommer till ro. Hon har egen säng hos mamma och vi är där väldigt ofta så för henne är de inte en okänd miljö. Men jag får väl passa på att gratulera alla mammor som vet va som är bäst för sitt eget barn och andras barn att ni fått barn som aldrig skriker. Måste vara fruktansvärt jobbigt för er att bli så illa berörda att gå runt med konstant magont när något uppfostrar sin barn på ett sätt som ni inte är vana vid.

2012-11-11
Maalin89
Maalin89

Varför låter du henne skrika i en timma? Om ni nu ska köra den där vidriga 5 min metoden eller vad ni nu gör så ska ni väl i alla fall inte köra den när hon inte är hemma.

Men om hans familj vet så kan du ju berätta, vore knasigt annars.

2012-11-11
jika686
jika686

Jag berättade för min mamma och mina syskon direkt i v.5-7 nånting... för resten (mostrar, fastrar, sambons syster, våra vänner etc.) berättade vi mellan v.12 och 18...

Du säger att ni är hemma hos din mamma... din dotter är väl inte dagsvan med den miljön, och ändå låter du henne skrika en timme?! näe, inte ok! Visst, föräldrar vet bäst bla, bla, bla... men tycker personligen illa om att låta barn skrika bara för att man som förälder är envis och ska "vinna"... snälla, sluta med det.

I övrigt så tycker jag absolut att du kan berätta för din mamma redan  nu! Hon är väl bland de närmsta du har, antar jag... hon kan nog bli lite sårad om hon hör att din sambos sida redan visste och trots en hel helg så sa du inget.

Lycka till!!

2012-11-11
zmiley
zmiley
Bebis på 8 månader

Vi har berättat snabbt för vår närmsta familj. Resonerat som så att om det händer ngt så är det ändå skönt att de vet om det. Lite OT...Hur gammal är din dotter? Kör ni 5 min tekniken? Tänk dig själv hur det känns att från en dag till en annan bara bli lämnad i sin säng. Vår dotter sover i egen säng trots att vi aldrig gjort så! Vi nattar henne sen lyfter in henne i hennes säng och sen sover hon oftast hela natten :)

2012-11-11
InezFinez
InezFinez

Min sambo har redan läckt till sin familj, då blev jag sur när jag hörde de för ville ju vänta. Så känns taskigt att de vet men inte min mamma. Tror jag håller mig lite så får se ske när jag känner för att tillfället kommer upp :) men klurigt är de. Klockan är nu 3 och tjejen har skrikit en timme så jag hann bli klarvaken. Men skam den som ger sig, hon ska lära sig sova i sin säng!! :) natti alla, hoppas ni sover gott just nu!

2012-11-11
Maalin89
Maalin89

Grattis :) gör som ni känner.. Vi har alltid berättar för de allra närmast.. Ibland kan man behöva lite stöd ivardagen :) denna gångar har vi varit försiktigare av att berätta.. Men de som vi står närmast o träffar ofta vet.. Släkt då! :)

2012-11-10
Linz
Linz
Bebis på 11 månader

Grattis jag väntade till ul då vi visste att allt är bra


Personligen tycker jag att man ska vänta tills man vet att allt är bra2012-11-10
Girl87
Girl87

Grattis!

Rent spontant, vill du berätta kan du klart göra det.Men beror på om din man vill att ni ska berätta också. Jag ville, i båda graviditeterna, berätta efter UL. Men min man kan inte hålla käft....

2012-11-10
jika686
jika686

vi berättade v. 12-13 för föräldrar mfl 

då hade vi sett på UL att det var OK

 

grattis!!!

2012-11-10
solskensmamman
solskensmamman

Jag tycker du ska säga för det är ändå din mamma :-) men annars vill jag bara säga stort grattis till er :-)

2012-11-10
babybo
babybo
Barn på 3 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...