App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

välj dina strider!

Tänk efter en snabb gång innan du börjar skälla och/eller visar ditt missnöje med något ditt barn har gjort. Det är mycket sällan som barn gör något h*n inte får med vilje... Tycker så synd om barn som blir utskällda eller får onda blickar från sina föräldrar när de inte menat nåt illa. Det är inte bara ett sätt för dig att lufta dina aggressioner, du för bara över dem till ditt barn. Barn vill oftast väl och de flesta strider är inte värda energin! Stärk ditt barns självförtroende genom att inte skälla utan någon riktig anledning. Välj dina strider!

2012-11-09
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

precis! man måste ta sig den tiden. Man får så otroligt mycket tillbaka om man tar ett djupt andetag och lyssnar....

Hur osäkert och bråkigt blir inte ett barn som blir utskällt för minsta lilla?! Stärk deras självförtroende med att bekräfta att "sånt händer, ingen ide att gråta över spilld mjölk!" (haha, där fick jag till det ;))

Vår uppgift är att uppfostra våra barn till trygga och självsäkra individer, de ska må bra över sig själva och känna sig värdefulla och det händer inte om de blir förtryckta jämt :/

De är små, men de har tankar och funderingar... de kan bara inte alltid sätta ord på det de vill få fram. Vi måste lyssna och bekräfta. Hellre fria än fälla :)

2012-11-10
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Så bra skrivet och jag instämmer till 100 %!

Därav har jag sluppit större delen av trots när det gäller min son på 7 år.

Jag har ALDRIG gjort en stor affär om han ex spillt ut sitt mjölkglas eller liknande utan han har fått hjälpa till och torka upp.

Dagens föräldrar tar sig inte riktigt den tiden att lyssna på sina barn:(

2012-11-10
Fideli73
Fideli73

Självklart ska man ha tydliga regler. Man SKA säga till barnen om de slåss eller beter sig odrägligt...

Det jag syftade på var att jag är trött på föräldrar som drar en djup suck om barnet råkar välta ut sin mjölk... jag tror ju inte att barnet välte sitt glas för att få en reaktion, eller föräldrar som tar tag i sitt barns arm och går hem från ex. öppna förskolan för att hennes barn knuffade ett annat, det hon inte såg var att det andra barnet slog först, men hon gav inte sonen en chans att förklara... Jag sa till henne, men hon var redan irriterad och sa "jaja, men man slåss inte, då går vi hem!"

Sen är ett vanligt scenario att "nej mamma, jag vill inte ha den blårandiga tröjan, jag vill ha den röda med spindelmannen på!" jo, men ta den med spindelmannen på då?! Vad spelar det för roll om allting inte matchar ända ner till strumporna då? Är det värt irritationen och suckarna??

Tänk till en gång extra bara! Jag håller med om att man glömmer det ibland, särskilt när barnen trotsar... Men även trotsåldern blir mildare om föräldrarna inte tar det på så dödligt allvar.

2012-11-09
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Jag tror det där är en grej som egentligen alla vet men man behöver påminnas om det lite då å då.. Särskillt under trotsperioderna :D Då är det lätt att glömma en ganska enkel sak som detta.

2012-11-09
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...