App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sockerfri dag nr2 avklarad :-)

Har levt på shake, bar, Kiwi, shake och en klementin idag. Sötsuget var värre igår, känner mig lite piggare idag!

2012-11-07
emcb
emcb

Mikka85: precis så tänker jag, jag ställer om magen och sedan blir det mkt lättare att äta normalt men mindre och regelbundet! Tack för att du inte missförstod mig :-)

2012-11-08
emcb
emcb

Rikard = fikabröd
Långt = lugnt

2012-11-08
emcb
emcb

Aleks: jag är inte efter att få råd... För mig fungerar det att göra så här. Jag är inte ute efter att aldrig mer äta socker utan jag är ute efter att äta regelbundet och inte små äta. Jag är ute efter att inte äta synligt socker såsom godis, Rikard, glass m.m. Socker som finns i frukt är ok för mig, eftersom det är så mkt som är nyttigt i frukt men jag äter inte mer än två/dag.
När jag skriver att jag inte äter socker menar jag "synligt" socker. Och eftersom jag har gjorts så här tidigare vet jag att detta fungerar för mig. Så du kan ta det långt ;-)

När kroppen ställt om sig på att äta mindre, blir jag inte lika hungrig, då går jag över till vanlig mat men äter mindre portioner än jag gjort, jag blir inte längre hungrig mellan målen som jag varit nu därav små ätandet. Så jag har ju bevis på att detta fungerar för MIG!

Och ja jag kan leva utan pasta men jag vill inte, för jag tycker att det är en god maträtt, precis som ris, potatis är. Men jag kan leva utan det, ta det inte så bokstavligt :-)

Jag orkar inte ha en debatt om olika bantnings sätt, detta fungerar för mig och vad som fungerar för dig är upp till dig! Jag är inte tjock så jag behöver inte banta under en längre tid...

2012-11-08
emcb
emcb

Magen funkar ju så att man töjer ut den och blir hungrigare om man äter mycket, och om man äter mindre så krymper den och man blir mindre hungrig.

Är man överviktig så har man garanterat ätit för mycket/stora portioner, så då kan det vara bra som embc säger att "kicka igång" med att äta lite och ofta. Hungern anpassar sig rätt fort och det blir lättare att äta bra resten av tiden.

Men som du säger, Fideli73, äter man alldeles för lite under en längre period så anpassar sig ju kroppens ämnesomsättning. Det är en rätt svår balansgång?

2012-11-08
Mikka85
Mikka85

Glömde skriva igår att jag åt två knäckemackor också med skinka och avokado :-)

2012-11-08
emcb
emcb

Elin: jo tok hungrig. Gäller att tänka på att hungern innebär att fettet kring magen minskar :-) Och håller man sig sysselsatt går det lättare!

2012-11-07
emcb
emcb

Skulle aldrig kunna leva utan pasta :-)

2012-11-07
emcb
emcb

Det är bara under en kort period som jag äter så här, sedan för jag in vanlig mat sakta igen. Mest för att kicka igång viktnedgången.

2012-11-07
emcb
emcb

Jag vet också vad jag talar om ;-) Gjorde detta efter min första grav och det gick alldeles utmärkt, tills jag blev gravid igen och blev beordrad vila.

2012-11-07
emcb
emcb

Tyvärr är det ju så att när man lever på en svältdiet som du gör nu så kommer kroppen få en chock när du börjar äta igen och om du är ute efter att gå ner i vikt så lurar du dig själv i längden.

Varför inte bara äta som vanligt MEN, dra ner på allt vad sötsaker är, sluta med vitt bröd och vit pasta.

Jag vet vad jag talar om och har gjort samma misstag en gång i livet då jag var grymt sockerberoende.

2012-11-07
Fideli73
Fideli73

Men blir du inte tokhungrig av att äta så lite?

Enormt bra av dig att klara dig utan sötsaker dock!

2012-11-07
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...