App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vikt och skavsår på små bebisar?

Dottern är 12 veckor på fredag och väger 6 kg, vilket får folk att utbrista "oj", "så mycket" och så vidare så nu undrar jag om det är en stor bebis jag har eller om folks uppfattning är fel? Samt att dottern får skavsår av blöjorna, och vad ska man göra med det? Använder libero storlek 3 som är för 5-8 kg. Men ändå har hon skavsår i ljumskarna. Jag smörjer (har provat alla möjliga salvor), låter henne ligga naken och har provat att spänna de lösare men inget hjälper så nu undrar jag om någon har något annat tips som jag kan prova. Lider så otroligt mycket med dottern när jag ser dom då det måste svida och vara obehagligt :(

2012-11-07
Ung_mamma
Ung_mamma

För mig låter din dotter stor, då jag har en tös på 18 mån som väger 8 kg. Men hon är väldigt liten! O har haft bekymmer med vikten sen hon föddes. Så det kan inte jämföras. Tycker inte att du ska hänga upp dig på vad folk tycker o säger om vikten. Barn är så himla olika dom bebisar. Vet vänner som haft riktiga Bamse bebisar o de är normalstorlek nu när de är äldre. O har en vän med en för tidigt född, som nu växt om min dotter med hästlängder både vikt o längdmässigt. Så låt ditt barn växa o utvecklas i sin takt :)

2012-11-08
Bellis80
Bellis80
Barn på 2 år och 3 månader

Min son vägde 8330 när han var 3 månader, han är tjock :) ditt barn låter normalt! Nu är han 5 mån. och väger 10260!

2012-11-08
suuuperstar
suuuperstar

har du provat zinkpasta? inget funkade på min dotter heller föruton detta jättebra, prova även att gå upp en blöjstorlek med:) hoppas det blir bättre snart!

2012-11-07
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 3 månader

prova ett annat märke eller en annan modell.. kanske up and go blöjor kan funka? 

vi använder icas blöjor å är väldigt nöjda med dem!

2012-11-07
osisen
osisen

jag tycker inte 6kg låter så himla mycket.. vissa barn väger ju närmare fem när de föds.. över 4kg e ju iaf rätt vanligt! 

Nej tror inte hon e ovanligt stor.

funkar inte slavor hade jag åxå testat puder.. det funkar faktiskt ganska bra!

Å jag brukar fördedra lite större blöjor än för små.. bara inte så stora så de läacker :D men ja burkar börja buyta till nästa storlek innanman kommit upp i vikten.. vikten är ju bara en riktlinje å inget man ska gå efters allt för noga utan testa sig fram

2012-11-07
osisen
osisen

Jag har provat pampers men tycker inte om dessa då det gärna läcker ut och fastnar i huden på henne :/ och ska man verkligen börja med steg fyra då hon faktiskt "bara" väger 6kg och steg fyra är för 9 kg och uppåt?

MamsanMaria: Hon vägde 3,3 kg när hon kom och var 47 cm lång :) nu är hon tolv veckor på fredag och väger 6 kg och är 56,5 cm lång :) hon är dock inte tjock, visst lite dubbelhaka finns och de goa "bebislåren" börjar synas men hon har inte valkar här och var eller grova ben och armar så var kilona sitter vet jag inte riktigt :) Och tack så mycket, känns underbart att vara mamma :)

2012-11-07
Ung_mamma
Ung_mamma

Vad vägde hon när hon föddes då? Ibland glömmer nog folk att vissa barn har ju ett rätt rejält försprång vad gäller vikten. Vissa väger 2,5 och vissa väger 4,5 när de föds. Som exempel. Men strunta i vad folk säger. Det är väl bra med lite extra hull. Min dotter är 18 månader, äter som en sparv och väger bara knappt 11 kg. Jag hade gärna sett att hon hade en extra valk här och där.

Och grattis till dottern förresten!

2012-11-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Prova pampers blöjor, dom är mycket mjukare än liberos. :)

2012-11-07
sandrar
sandrar
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...