App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jag behöver hjälp!

Vi ska åka på semester till varmare breddgrader :-) min son är nötallergiker och de kan inte garantera nötfri kost på flygplanet (dååååligt)... På vägen dit är det inga problem, jag packar ner köttbulle smörgås, frukt m.m. MEN på vägen hem... Jag behöver ha med något till honom att äta på flyget hem. Alltså måste det vara något som inte behöver stå kallt, det måste hålla i minst 16 dagar och vara nötfritt. :-) eftersom jag köper det här i sverige innan vi åker. Lätt... Jag vet... Typ som risi frutti men eftersom det är en kylvara fungerar ju inte det... Några tipps? Barnmatsburk är perfekt men han gillar dem inte och tycker att han är för stor (snart 5år) men annars är det en bra lösning då de kan stå i vilken värme som helst och håller länge.... Kom gärna med tipps!

2012-11-06
emcb
emcb

Många bra tips du fått! Tänk på att du förmodligen inte får ha konservöppnare på flyget, så om du ska köpa burkar, se till att det är sån där ring på dem.

2012-11-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Kyrkvägar= kylväska

2012-11-06
emcb
emcb

Pannkakorna tänkte jag ha kyrkvägar när vi åker ner och sedan får de ligga i kylen på hotellrummet tills vi ska åka hem.

Gröt gillar han inte, tyvärr. Det hade varit perfekt. Konserver är lite svåra att värma på planet, det finns ju inte micro utan bara varmvattensbad, det tar lång tid att bara värma en barnmatsburk.

Snacks och frukt är inga problem utan det är en middag vi behöver få till under resan hem.

2012-11-06
emcb
emcb

Kom på att det finns ju mat i helkonserver som inte är barnmat också! Ravioli, chili-con-carne, fiskbullar, diverse kött, allt möjligt... Kan ju också vara värt att kolla upp.

2012-11-06
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Pannkakor brukar vara kylvara, men det kanske finns något välkonserverat undantag. Men mjukost på tub kan absolut förvaras i rumstemperatur, oöppnad tub till bäst före-datum, öppnad borde klara flygresan.

Det finns ju också färdiga hårdmackor, packade två och två, som håller länge i rumstemperatur. Har aldrig köpt dem själv och därför aldrig heller kollat vad de innehåller, men det kanske kan vara värt att kolla. Det är Wasabröd som gör dem.

Youghurtarna som säljs på barnmatshyllorna behöver ju inte kylförvaras, gillar han sådant?

Smörgåsrån håller mer än två veckor!Liksom annat hårdbröd. Skorpor...

Gillar han gröt? Barngrötar som bara blandas med vatten finns ju sorter avsedda för barn från 3 år och äldre. Snabbgrötar för vuxna finns också, har sett sorter både med och utan spår av nötter. För varmvatten finns ju som sagt på flyget.

Majskrokar som snacks? Russin kan du förvara många veckor i rumstemperatur.

Lycka till i matdjungeln!

2012-11-06
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Ok i vår Ica ligger alla påläggs tuber i kyldisk.
Ska kolla hur länge pannkakorna (som de säljer färdiga på Ica) håller, då kan man ta med en sådan frp och sylt.
Jag vill gärna ha med något hemifrån ena gången för att slippa ev problem på hemresedagen.

Det är inga nötter i maten på flygplanet, som jag skrev tidigare. Men de kan inte garantera att maten är fri ifrån Spår av nötter. Maten kan tex förpackas i ett rum där det förvaras nötter, det kan då hamna en smula i eller personalen kan råkat få det på sig och sedan i maten. Eftersom nötallergi är livshotande tar man inga chanser/risker...

2012-11-06
emcb
emcb

Tonfisk går bort det med... Men nudlar skulle kunna fungera. Får kika i affären om jag hittar något där. Det finns barskåp, litet kylskåp på rummet. Men kylvaran ska ju klara av resan fast klart packar jag ner någon kylklamp i väskan borde det gå!

2012-11-06
emcb
emcb

Finns det bröd som håller mer än 2veckor???? Pålägg som inte behöver stå kallt och håller i mer än 2veckor, förslag? Kommer bara på makrill i tomatsås (konserv ) men det tycker inte sonen om...

2012-11-06
emcb
emcb

Men tjejer jag räknar med att ni ska komma på en riktigt bra lösning åt mig ;-)

2012-11-06
emcb
emcb

Va? Är det inte gott om det inte är socker i... Nu förstår jag inte alls vad du menar ;-)

Att köpa bröd där är svårt eftersom vi inte kan läs innehållsförteckningen. Visst man kanske kan ta med i från restaurangen på hotellet. Men sist var det lite svårt då det nötfritt brödet inte var så gott enligt sonen.... Suck, så det hade varit skönt att ha med sig något hemifrån som vi vet fungerar....

2012-11-06
emcb
emcb

om inte yoghurten går hem alltså... :D för det e rätt ogott när det itne e socker i ;)

2012-11-06
osisen
osisen

Men kan ni inte köpa bröd där å göra en macka innan ni åker hem?

2012-11-06
osisen
osisen

Vi bor på all inklusive och har gjort det tidigare, det fungerar bra. De är väldigt noga med hans mat och visar vad vi kan äta på buffén. I bland har de även gjort special mat till honom när han inte gillat det som erbjuds eller inte tål det som han vill äta. Då har han fått önska och de har gjort korv eller hamburgare eller pannkakor till honom. Men det var nervöst första gången vi reste med honom! Det är det fortfarande men man lär sig!

Sist vi reste hade vi med de där barnmatsburkarna för större barn, hipp 1-3 år lassange, det gick inte hem och han var jätte hungrig hela resan hem. Blev banan och kexchoklad på planet...

Ska testa vad han tycker om de där yoghurten i barnmatshyllorna och då kan man som sagt ta med müsli eller flingor också! Bra idé! :-)

2012-11-06
emcb
emcb

kolla på hippbarnmat

2012-11-06
osisen
osisen

annars får du gå till en jaktbutik å köpa såna där torkade prodiukter ;)

2012-11-06
osisen
osisen

men det finns ju barnmat för större barn.. alltså itne på barnmatsburk utan i nån platsburk som är gansk stor, du kna ju ljuga lite å säga att det är sån mat man kan köpa till barn när man ska på utflykt :D

2012-11-06
osisen
osisen

Fast när jag kollade på deras hemsida så stod det att vissa tulltjänstemän ansåg att det gick i gruppen vätskor över 100ml och då blir det ju inte enklare...

Men helt nötfri skulle det iaf vara...

2012-11-06
Yrwen
Yrwen

Det går itne att prata med honom och fråga om han kanske kan tänka sig ett undantag? Om han får vara med och bestämma i affären? Försöka förklara varför det skulle vara enklare?

2012-11-06
Yrwen
Yrwen

Han är inte så förtjust i de där påsarna, mest för att han har bestämt sig för att det är bebisar och han är ju en stor kille :-)

Köpa mat där är uteslutet då vi inte kan läsa innehållsförteckningen...

Ja det är en mkt jobbig allergi, hade föredragit gluten eller mjölk. Detta går ju direkt på luftvägarna och är den allergi som skördar flest människoliv....

För att göra det lite krångligare ska det helst vara smidigt och lätt att ordna med när det ska ätas på flyget :-)

2012-11-06
emcb
emcb

Vad jobbigt det måste vara med en sån knepig allergi, vet ju att den är luftburen och att den kan bli riktigt illa väldigt fort...

2012-11-06
Yrwen
Yrwen

De där som finns bland barnmaten, påsar som man klämmer fram innehållet ur. Finns frukt och ena märket har köttgrytor och grejer.. Tror det är Ella's Kitchen..

2012-11-06
Yrwen
Yrwen

Förlåt... De kan inte garantera att maten är fri i från Spår av nötter....

2012-11-06
emcb
emcb

Vi har pratat med flygbolaget och maten är nötfri men de kan inte garantera att maten är fri ifrån nötter.... Och med tanke på hur livshotande sonens allergi är tar vi inga risker...

Klämpåsar?

2012-11-06
emcb
emcb

fast när vi åkte till Kanarieöarna så var tjejen vi åkte med nötallergiker och hon sa bara till när vi klev på planet att hon var nötallergiker och då fick ingen öppna sina medhavda nötpåsar, det var inget snack om att det skulle vara nötter i maten.

2012-11-06
Yrwen
Yrwen

De där klämpåsarna då?

2012-11-06
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...