App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det här med barnkalsa.... det är sååå svårt!

Min son fyller snart år och det är dags att bestämma vilka han vill bjuda på sitt kalas. Han började nyligen på en ny förskola och har liksom inte riktigt lärt känna alla ännu. Inte så att det är tydligt vilka han är riktigt bra kompisar med. I början var han bästis med en kille men nu den senaste tiden har min son märkt att han inte är en sådan bra kompis eftersom han slåss en den, så nu leker inte dem längre. Han har vänner utanför förskolan och några i från gamla förskolan. Först var min tanke att bjuda hem alla som börjar skolan samma år som honom i från förskolan, de är alltså födda samma år. Det blir både killar och tjejer sammanlagt 7st. Men nu är det 2barn han inte vill bjuda. Vi hade tänkt bjuda 2-4vänner utanför förskolan samtidigt också. Men det blir ju konstigt att bjuda som är födda samma år men utelämna två... men jag kan inte tvinga hit någon som inte sonen vill ha här heller... Så vad gör man? Ska vi dra ner på förskolekompisarna men vilka tar man då, bästisarna varierar ju... Sedan har vi även ett barn på gatan som bjöd min son på sitt kalas tidigare i år. Men min son vill ABSOLUT inte bjuda honom, de leker inte alls bra ihop och jag förstår min son fullt... men så har man det där vuxen problemet, han bjöd ju in sonen borde inte vi bjuda hit honom då... Men samtidigt kan jag inte tvinga på honom vänner bara för att. Jag blir helt snurrig. Hur resonerar ni kring vilka barnen bjuder? Min son vill inte bara bjuda en massa vänner bara för att, han vill bjuda de han tycker om... Men eftersom det är lite nytt på förskolan ställer det ju till det hela... Suck... Kom gärna med tipps eller ideer!

2012-11-05
emcb
emcb

Tror det är samma hos oss, var det på förra förskolan iaf. De får tex inte lämna inbjudningarna på förskolan.

2012-11-06
emcb
emcb

Och det är min iPad som väljer de lite knepiga orden som dyker upp här och där...

2012-11-05
emcb
emcb

Nej jag skulle inte vilja utelämna ett eller två barn men jag tänker inte heller tvinga min son att bjuda hem barn han inte vill ska komma. Därav mitt problem. Men jag tänker även att barnen har ju boll koll vilka som är födda samma år som de själva. Så om jag utelämnar någon och sonen kanske väljer någon som är född året efter honom (men det bara skiljer 2månader i ålder) så kan det ju inte spela någon roll... Det är ju vi vuxna som ska vara så rättvisa. På förra förskolan bjöd han tre barn, de han lekte med. Ett var född samma år och två året efter. Han bjöd även vänner utanför. Nu blir det svårare eftersom han lekmännen på förskolan varierar allteftersom han lär känna dem.

2012-11-05
emcb
emcb

ja vet inte.. bjuda de sonen vill bjuda.. jag blir ju inte sur på en förälder om min son inte blir bjuden på kalas fast att vi bjudit deras..
dessutom så hade vi inte ens kalas i år så... :-\
grabben har ju börjat ny skola i år å då har vi märkt att grannpojken som gått med flera av barnen sen förskolan e bjuden på kalas men inte vår.. vilket naturligtvis inte e konstigt! å grabben har inte sagt nåt om det så det e nog lugnt å nästa år kanske han känner fler å blir bjuden.. :-P

2012-11-05
osisen
osisen

har inga tips då vi bjuder de som är födda samma år...

2012-11-05
solskensmamman
solskensmamman

Har tydligen tagit fram stora löv krattan att skriva med också ;-)

2012-11-05
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...