App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjärtljud med doppler

Går in i v 12 idag och ska på inskrivning på torsdag. Någon som vet om man kan höra hjärtljud med doppler då? Vore så himla skönt att verkligen få bekräftat att det lever någon därinne!

2012-11-05
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 36

Oj, jag tycker jag har läst det mesta om graviditet men inte att ultraljud/doppler ska vara farligt! Jag skulle inte bli mer orolig än vad jag är nu om jag inte skulle höra hjärtat, bara otroligt glad om jag hörde det. Får helt enkelt fråga när jag är där...

2012-11-07
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 36

När jag väntade mitt första barn lyssnade man på hjärtat i v.16 men när jag väntade andra barnet så lyssnade de på hjärtat först efter rul. Det kan vara skadligt för barnet var anledningen.

2012-11-07
emcb
emcb

Jag fick också höra att det kunde vara skadligt med dopplern tidigare under graviditeten. Min barnmorska sa att de gör det tidigast efter RUL i vecka 18. Men det verkar skilja mellan olika vårdcentraler, då en annan tjej jag känner fick höra hjärtljuden i vecka 15.

En annan anledning till att de helst inte vill göra det så tidigt ska vara att det inte alltid är som man kan upptäcka hjärtljuden, vilket borde göra en ganska nervös...

Jag vet inte, kan det vara skadligt så är det väl inte värt risken? Några veckor går fort.

2012-11-07
Mikka85
Mikka85

när jag var gravid med första barnet var det i v14 man fick höra första gången, andra graviditeten hade de kommit på att det kan vara skadligt i så tidigt stadie så då lyssnade de inte förrän efter RUL.. Jag hade fått lyssna om jag var väldigt orolig men jag våga fan lyssna när dom säger att det kan vara skadligt så jag väntade tålmodigt!

2012-11-05
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...