App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hemmagjord mat

Min son har från det att han började med smakportioner fått mat hemifrån. Han fullständigt älskar mat och det gör min matlagningsgläjde ännu större. Varför göra egen när man lätt kan köpa i affären? Har ni kollat innehållet i en burk? När det är fiskgratäng så innehåller den ca 10% fisk. Det vill säga att burken är på 200 gr så innehåller den 20 gr fisk. 20 GRAM! Så med andra ord finns ingen tallriksmodell nära. När du gör den egen kan du lägga till mer fisk eller annan protein och välja själv hur mycket du ska ha av varje. Jag brukar ha lite mer protein (fisk, kött, ägg med mera) än kolhydrater då jag kompletterar maträtten med frukt och grönsaker. Jag tror på mer protein än kolhydrater men här har du som förälder chans att välja vad du tycker att din barn ska få lite mer av.  Jag letar recept på internet, böcker och använder en bok från Trädgårdh som jag fick på BVC. Nu på senare har vi även gjort korv stroganoff till hela familjen men uteslutit saltet och sen tagit bort hans del och mixat den. Så jäkla enkelt och billigt! Skulle jag själv fått välja i affären hade jag hellre tagit färskvaror och gjort egen mat än köpt mat som kan stå i rumstemperatur.

2012-11-05
Fridaz
Fridaz

Ja, för vår del funkar det inte med köpmat. Lilleman vägrar och jag klandrar honom inte, det smakar ju ingenting. Och så tråkig konsistens.

Lille har ätit av våran mat sen han började, vissa grejr har vi puréat andra sakr har han fått äta själv. Det enda vi har gjort är att undvika salt och inte krydda alltför starkt, fast han gillar när det smakar mycket men vi försöker vara snälla mot hans lilla mage.

Enda nackdelen med att han int gillar burkmat har väl vart om vi ska resa bort, man kan inte alltid laga mat överallt eller ha md sig mat som ska ligga i kylskåp på utomlandssemester. Men på restaurang eller så har han ätit vår mat, vi har bett om att få salta själva.

Jag känner att vi har fått en ganska matglad son som gillar det mesta. Sen om det är sån han är eller sån han har blivit tack vare maten, det vet jag inte...

2012-11-05
Betty86
Betty86

Tycker det är jättehärligt att du gör din egen mat. Jag gör som tidigare talare och blandar. Just nu är det köpt gröt och hemlagad mat eftersom vår dotter är så stor att hon äter samma som oss. Att vi kör på köpt gröt är ren bekvämlighet (men tar tacksamt emot tipset nedan om att mala ner havregrynen för snabbare grötkok). Jag tycker vi ska respektera varandra för hur vi väljer att göra. Vi har olika ekonomiska förutsättningar och vi har olika förutsättningar vad det gäller tid och kunskap i köket. Men lyllo dina barn som får hemlagat - och även grattis till din plånbok =).

2012-11-05
akernerudh
akernerudh

Det förutsätter ju att barnet gillar havregröt..... Eller hur?

2012-11-05
jika686
jika686

fast gröten amn ger är ju järnberikad å grejer så ska man göra egen havregrynsgröt ska man jub ha mer saker i en bara havregryn :D (anledningen till att ajg köper gröt ;P)

2012-11-05
osisen
osisen

jag blandade köpt mat och hemmalagad.. tycker itne det är fel att ge köpt mat heller och mina matlagningskunskaper är itne jättestora så jag var lite orolig att näringsinnejållet inte skulle räcka till med min egna mat.. nu när hon e större känns det mycket lättare för nu äter hon ju samma som oss hela tiden!

2012-11-05
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...