App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är det växtverk 18 mån?????

våran flicka har vid flera tillfällen sagt aj aj och pekat på sin ben. har även varit väldigt grinig, mycket ska hålla om mamma eller  pappa, fram mot kvällen. Vilket är väldigt ovanligt för  att vara hon. Ett par ggr om natten vaknar hon och säger aj, för att snabbt sommna om igen. Är det växtverk hon redan har fått. BVC säger att hon är för  är liten för det än. Så jag vänder mig till er. Tack

2012-11-03
maia19
maia19

Inte meningen att skrämma dig, dock kan jag inte med gott samvete låta bli att råda dig att låta en läkare titta på henne när du bad om råd. Du skrev i början att hon var gnälligare än vanligt. Skönt att hon är bättre!

2012-11-07
Sanna S
Sanna S

Tack för er svar. Hon är en pigg liten tös så jag uteslutar nog leukemi.Du skrämer mig när du säger så...

tala med läkare som säger att det inte finns något som heter just växtvärk(samma sak att han uteslutar feber, diaree mm med barn som håller på att få tänder)

emcb

Min BVC säger väldigt mycket och lite. hon följer nog bara boken så mycket stöd där finns ej.

zmiley. Det syns på hennes kläder för alla byxor är helt plösligt för små...längden.

Få se. Nu ett par nätter har det blivit bättre. Jag ge det ett par veckor till så får vi se. Tack alla

2012-11-07
maia19
maia19

Hej! Du bör låta en läkare titta på din flicka. Det man vill utesluta är leukemi och det gör man genom att undersöka och ta blodprover. Andra symtom vid leukemi kan vara trötthet, blekhet och att man får många blåmärken. Förmodligen och förhoppningsvis är det bara växtvärk, vilket ju ändå är det vanligaste även om det brukar börja senare! Lycka till!

2012-11-04
Sanna S
Sanna S

Vi har haft en längre period med växtvärk nu också... mätte grabben i slutet på september och sen i slutet på oktober... Han hade vuxit nästan 2 (!!) cm på en månad. Stackarn...

2012-11-04
zmiley
zmiley
Bebis på 8 månader

Jasså?! Min mellanson har haft växtvärk från 18 månader.... Min bvc (som för övrigt är superbra!!) sa att det är kanske ovanligt från så tidigt, men det händer... Min son har fortfarande växtvärk ett par nätter (3-4 nätter i sträck) varje månad, och han fyllde 3 år i onsdags... Vi vet att det är växtvärk för det syns i tabellen, han är snart ikapp sin 5-åriga storebror i längd...

Många som inte sett oss på ett tag tror att det är mellansonen som är min äldsta, de flesta blir chockade när jag säger att han faktiskt bara är 3 år.

Så visst kan det vara växtvärk!! Låter precis som det... Ont i benen och värst på nätterna. Jag brukar ge en alvedon innan läggdags, de värsta dagarna/nätterna, så vi tar oss igenom större delen av natten iaf...

Men som embc säger, VI är inga läkare... vi kan bara gissa :)

2012-11-04
zmiley
zmiley
Bebis på 8 månader

ja kolla upp det om det håller i sig.. säger som föregående..
Det jag kommer på som man får ont i benen/skelettet av vill mn inte ens tänka på så det e ju bäst att någon som kan kollar känner å tar prover!

2012-11-04
osisen
osisen

Ja hit ska du inte vända dig ;-) Om BVC säger att hon är för liten för växt värk borde de gett dig en tid till en barnläkare! Och det är vad jag menar med att du inte ska vända dig hit för vi är inga läkare... Har ett barn ont ska man kontakta läkare som får utreda orsaken. Vi kan bara gissa här och det är ju rent farligt! Så om det blir värre i helgen vänder du dig till akuten eller ringer 1177 och rådfrågar eller så avvaktar du till måndag och ringer BVC eller om det finns en barnmottagning nära dig dit du kan vända dig! Lycka till!

2012-11-03
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...