App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

byta barnmorska ??

va på mitt första samtal med bm i veckan och det gick väl sådär. väntar mitt första barn. är i vecka sju å är inte pinnsmal och heller inte jätte mullig. hon påstod att ja va tjock å hade tur att ja blev gravid va inte alls glad typ. pratade bara om att ja va nullig å tryckte ner mig hela tiden. ska ja byta eller hur gör man ? kan ju inte så mycket om det då jag e förstföderska.

2012-11-03
Angiiie1990
Angiiie1990
Barn på 2 år

tack för svaret alla. känner mig inte alls pepp lr glad.över att gå dit. men ska jag säga det till henne eller kan man göra det annonymt ?

2012-11-04
Angiiie1990
Angiiie1990

Va tråkigt att du har blivit bemött till sådan otrevlig person!! Byt direkt om du känner något inte stämmer! Jag hade svårt för min barnmorska jag med men jag visste att oftast vad hon sa ändå stämde så jag fick härda ut:p va du än gör så ska du inte känna dig otrygg !! Gratisssss till graviditeten !!!! Kram

2012-11-04
babybo
babybo

Fast det där med att man inte behöver äta för två sa min bm till mig också och att jag skulle tänka på att äta nyttigt dvs få i mig frukt och allt annat ifrån närings kedjan. Och jag var absolut inte överviktig när jag väntade mitt första barn, jag var pinn smal. Så man kanske tolkar den där rutin infon de ger beroende på hur man ser sig själv... En tanke bara. Men du ska absolut byta om du inte trivs med henne!

2012-11-04
emcb
emcb

Jo men när dom "brer på" och tjatar så tycker jag att man har ett problem. Min sk bm sa tex att det är viktigt att inte äta så mycket skräpmat nu när jag är gravid och "du behöver absolut inte äta för två"?! För det 1a så har jag en dotter på 1,5 år så skräpmat existerar inte här hemma och jag väger inte 120kg.

2012-11-03
Faya
Faya

Men gud! BYYYYT! Jag är inte heller pinnsmal, och min barnmorska frågade mig vad jag väde. När jag frågade om vi inte skulle väga mig för att få exakt så sa hon "äsch, det är ju inte så viktigt, det viktigaste är ju att du och bebisen mår bra!"

Tänk att det är en kvinna som ska följa dig genom hela din graviditet! Hon måste kännas trygg och icke-dömande!

2012-11-03
Parentes
Parentes

Byt säger jag! Vi hade en förra graviditeten och där stämde inte personkemin samt att hon inte tog seriöst på det vi såg som problem. Så byt är mitt råd!

2012-11-03
Betty86
Betty86

har samma dilemma jag med. fick många fula blickar och kommentarer av min 64år gamla bm då hon tyckte att jag oxå var för tjock, så säger man ju inte till en gravid! Inte ens ett grattis fick vi höra.. tyvärr så bor jag i en liten kommun och det finns bara en bm. Så jag funderar allvarligt på att byta kommun.. grejen är den att jag kommer bara träffa henne 1-2 gånger till innan hon går i pension.

2012-11-03
Faya
Faya

Byt! Jag hade haft svårt att byta om det bara gällde personkemin, jag är en sån som tycker sånt är lite pinsamt och jobbigt, men om hon uppenbarligen var oprofessionell och behandlade mig kränkande hade jag absolut bytt! Utan att tveka!

2012-11-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 2 månader

Du ska absolut byta! Det ska kännas bra och tryggt att prata med sin bm!

2012-11-03
emcb
emcb

bara att ringa och fråga efter en ny bm du ska ju känna dig trygg och lita på din bm så tycker ringer en annan bm på måndag! hoppas du får en bättre snart

2012-11-03
majbarn5
majbarn5
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...