App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Att vara Pappaledig

Hej Jag är Pappaledig nu sedan tre månader tillbaka. Det känns så bra att kunna vara med så fina ögonblick, att se min dotter göra nya saker varje dag. Många i omgivningen tycker att mamman borde ha stannat hemma och ta hand om våran dotter men de vet inte vad jag upplever och vad de själva går miste om. Det är inte lätt måste jag säga men det är det bästa jag är med om i livet hittills. Jag har kommit så nära min prinsessa och känner stor glädje i livet som pappa.  Varje gång min lilla princessa ler glömmer jag alla sömnlösa nätter och blöjbyten :) Denna möjlighet har lett till at både jag och min fru kan utnyttja tiden bäst vi kan. Jag uppmanar er alla kvinnor att ta jämställdheten som utvecklas i detta land på allvar och låta era respektive vara hemma så att ni vilar, pluggar etc. och låta de lära känna barnet de har skapat. Det är underbart och de kommer att uppskatta det senare i livet.

2012-11-02
Handrin
Handrin
Barn på 1 år och 11 månader

Härligt att höra! Tyvärr är sambons framtida karriär i behov av att han jobbar under vissa perioder. Men vi har delat på det så gott det går ändå. Vi tjänar dessutom mer på att jag går hemma eftersom mitt jobb täcker upp 10% extra av föräldrapenningen. Sen tycker jag att många som delar ex. 50/50 har en orättvis fördelning. Första 6 månaderna hemma tyckte jag var väldigt tuffa, jag har njutit mer av att vara hemma under sonens andra halvår. Själva spädbarnsperioden är inte direkt min favorit.. Och de flesta delar ju på mitten, mamma tar första halvan och pappa andra.

2012-11-02
Betty86
Betty86

Åh, jag önskar min man kunde vara hemma med vår dotter, men han pluggar i nästan två år till...

Men roligt att läsa att du trivs så bra hemma med dottern! :-)

2012-11-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

De kändes faktiskt bra.. Ja jobba bara 75 procent så vi alla fick tid ihop.. Men de va skönt att få några månader ledigt efter sambon med! Mon sambo jobbar utomhus.. Så detta var även en bra lösning så båda slapp gå hemma vintertid :) han kommer gå hemma igen! Kan även påminna om att delar man på ledigheten så får man extra slant imånaden;)

2012-11-02
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

fast jag tycker inte det har med jämställdhet å göra faktiskt.. :-)
jag tycker man ska lägga upp föräldraledigheten så båda är nöjda med den del de tar..
å skulle min man va hemma skulle jag ju inte kunna vila eller plugga jag skulle få jobba helst mer än 100% för att det skulle gå runt..
men självklart ska han åxå vara hemma endel!
Men jag klagar inte för jag älskar att gå hemma å önskar jag alltid kunnat göra det :-)

2012-11-02
osisen
osisen

Gu va vackert att höra ! Jag hoppas min man kan snart också vara hemma snart lite med tösen!! Blir så glad av att läsa !! :-)

2012-11-02
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Tack för ditt svar, Hur kändes det för er både?

2012-11-02
Handrin
Handrin

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-11-02
Handrin
Handrin

Härligt.. Efter 6 mån hemma så gick flickans pappa hemma 5 mån.. Han trivdes super!!

2012-11-02
Linz
Linz
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...