App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ge mig era godaste Fläskfilégrytor!!

Ska bjuda hem ett par kompisar på mat imorgon och vi har inte riktigt bestämt vad vi ska äta än. Eller ja, vi vill göra en god fläskfilégryta men hittar inte det receptet som jag en gång gjorde som blev en succé.. Den får inte innehålla champinjoner eller nåt som man måste köpa på systemet :P

2012-11-02
xLillaMy
xLillaMy

Vi brukar göra en väldigt enkel och god gryta.

Stek fläskfile som är skuren i ca 1 cm tjocka skivor, krydda med salt och peppar. Smörstek därefter kantareller ( färska, torkade eller konserverade går lika bra ). Lägg i köttet bland kantarellerna och häll på grädde och/eller cremefraise. Häll i lite kantarellfond och lägg sen i några cocktailtomater. Låt puttra några få minuter. Strö till sist över lite färsk timjan (Går även bra med torkad om man inte har färsk). Servera tillsammans med t.ex potatisklyftor eller ris. Om vi äter den ihop med potatis så brukar vi reda av grytan lite för att få den lite tjockare. Jättegott tycker vi!

2012-11-02
vevvis81
vevvis81

Min kok-ihop-gryta:

Skiva fläskfilén, salta och vitpeppra och bryn skivorna i smör. Skiva och stek ett paket kryddiga korvar, ex chorizo. Fyll på med ett par morötter och ev någon palsternacka i skivor. Koka i grädde och ev vatten om det behövs för att täcka. Fyll på med paprika i bitar eller strimlor, när det kokat ett tag. Krydda hela anrättningen med kantarellfond, i brist på sådan duger svamp- eller köttbuljong av något slag. På slutet smakar du av med creme fraiche till lämplig syrlighet. (Riktmått: Har du en halvliter grädde, räcker oftast en halv burk creme fraiche).

Smaklig måltid!

Sen brukar jag ju ha i en stor burk hela champinjoner i denna gryta också, men det funkar ju fint att hoppa öve r dem. :) Vi brukar servera grytan med ris och med "regeln" att var och en får plocka det den gillar bäst ur grytan. Då går den åt som smör i solskenet och alla här hemma gillar denna rätt jättemycket.

2012-11-02
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Fläskfile i örtsås, gjorde den ikväll, gudomligt god!!

1 dl köttbuljong

2-3 msk dijonsenap

2 ½ dl matgrädde

1 dl gräslök

1 dl persilja

1 dl dill (jag brukar använda ca ½ dl för annars tar dillen överhanden tycker jag)

salt, vitpeppar

 

Jag använder frysta örter, har nån gång använt färska men tycker att det blir minst lika bra frysta.

2012-11-02
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...