App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min son är 8 månader och jag är gravid igen! =) Finns det fler som jag??

I mars 2011 tog jag ut min spiral och 3 månader senare var jag gravid med vår lille son E. E föddes i mars 2012 och i helgen som var fick vi veta att vi ska få ett till barn nästa sommar. Det var först meningen att jag skulle sätta in en ny spiral nu till hösten. Men vi ångrade oss och bestämde oss för att "det får bli som det blir". Och visst blev det som det blev allt! 2 samlag förra månaden (det blir inte så ofta som förr=)) och så blev jag gravid! Inte trodde jag att det skulle gå så lätt!  Visst känns det tätt att få barn med 16 månaders mellanrum men jag gläds då jag tänker att de kommer ha stor glädje av varandra. Det kommer nog inte bli någon das på rosor alla gånger. Men det är inte livet i stort heller. Just nu känner jag mig inte lika orolig som jag gjorde i början av min förra graviditet. Kanske för att vi redan har ett underbart litet barn. Kanske för att det gick så bra sist... Skönt i alla fall att inte vara så orolig. Det jag oroar mig mest för är att jag ska bli så sänkt med illamående som jag blev förra gången. Jag kräktes oavbrutet i 6 veckor (v. 6-12), var sängliggande och blev inlagd för att få vätska intravenöst. Det skulle kännas så tufft att inte orka med vår lille E. =( Men ingen graviditet är ju den andra lik sägs det. Så jag håller tummarna att det inte blir så illa den här gången. Sen funderar jag på en massa praktiska saker som syskonvagn och om bilen är tillräckligt stor mm. =) Idag är jag gravid i v. 4+5, alltså väldigt tidigt... så jag hoppas att den lilla "klumpen" vill stanna kvar.

2012-11-01
MammaJER
MammaJER

Hej!

Jag har 17 månader mellan tvåan och trean (27 månader mellan ettan och tvåan) och jag tyckte att allt var så smidigt och praktiskt med tätt emellan. Jag tycker inte att det skulle ha varit "jobbigt" med täta barn (kommer bli 21 månader mellan trean och fyran nu då) mer än känslomässigt.

Jag fick såna samvetskval gentemot "tvåan" som var så beroende av mig och jag kunde inte kramas samtidigt som jag ammade osv... siktade på två år mellan nästa, men det gick lite fortare än jag väntat mig... Men min sambo har alltid jobbat kväll, så jag har varit "ensamstående" mån-fre så jag har fått klara mig ensam med barnen väldigt mycket. Men man vänjer sig vid det med. Det har ju inte avskräckt mig :) då hade jag inte önskat fler barn...

Men praktiskt... vad gäller syskonvagn så var det aldrig frågan om annat. Självklart skulle vi ha syskonvagn, och jag har tackat min lyckliga stjärna över den, hur många situationer den vagnen har räddat... Jag tycker absolut att du behöver en!!

Och så bilen... Självklart är den stor nog. Två bilbarnstolar slukar väl vilken bil som helst?! Vi har en V70 och har två bakåtvända OCH en framåtvänd bilbarnstol i baksätet...  Nu måste vi dock byta när fyran kommer...

Äh, det blir inga problem alls! Inte praktiskt iaf... Kom bara ihåg att "stora"syskonet faktiskt inte är så stort egentligen. Visst blir de plötsligt stora när en bebis kommer, men håll kraven låga och tänk på att syskon ofta går ett år bakåt i utvecklingen (under en tid) när ett nytt syskon kommer.

Två barn klarar du lätt :) Du har ju två armar och två knän att sitta i...

Grattis, och kom ihåg att njuuuuta :)

2012-11-06
zmiley
zmiley
Bebis på 15 månader

Tack för alla härliga svar!

Jag är så lycklig över att vi väntar ett till litet liv (hoppas att det bara är ett barn). Det är mest praktiska saker jag funderar på som vagnar och sånt. =)

Igår kom första kräkan (v. 5+2). Mår lite smått illa hela tiden sedan igår. Men jag är inte sängliggande ännu i alla fall. Förra gången blev jag inlagd på sjukhus för dropp i "nästa vecka". Hoppas slippa det nu för det skulle vara så jobbigt att behöva vara ifrån lilla E!!

Kram på er! 3

2012-11-06
MammaJER
MammaJER

Grattis :) vi har 19 månader mellan tvillingarna och lilleman :).snart fyller de 2år och lilleman blir 5 månader den 20:e.

barnen har stor glädje av varandra.de verkligen älskar sin lillebror.min ena pojk satt och skrattade åt lillebror och han gjorde likadant tillbaka :).

2012-11-02
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 10 månader

Tack så mycket @Betty86!

Vilken vecka är du i? 

Jag är redan supertrött. Vår lille son är väldigt aktiv. Han kryper omkring som en tok och ställer sig upp överallt. Jag funderar hur det kommer bli när magen blir stor och jag ensam ska jaga honom när maken jobbar. =P

Tycker det är roligt att få barn tätt med tanke på att det dröjde 12 år innan jag fick ett syskon. Hade gett upp hoppet på att få något syskon. Jag har ju haft lite mera mammaroll till min lillebror än syskonrollen. Idag är jag 32 och han 20, så nu har han kommit ifatt mig lite i alla fall. =)

Lycka till med din graviditet!!

2012-11-01
MammaJER
MammaJER
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...