App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Efter hur länge bör man kolla upp om man kan få fler barn?

Hej! Det var länge sedan jag var inne nu. Vi har en dotter som snart är sju år och vi har haft oskyddat sex sedan hon var ca tre år för att försöka få ett barn till. Bör vi kolla upp om allt står rätt till?

2012-11-01
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Gravid i vecka 19

Tack för era svar!

2012-11-02
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Tycker absolut att ni ska kolla upp varför ni inte blir gravida!

Det är lite olika i olika landsting om man får hjälp att bli gravid med ett andra barn. För oss fick vi bara hjälp med första, vill man ha fler får man söka sig till privata kliniker och betala för utredning och ev hjälp.

Så ring din gynekolog. Hon kan göra en grund undersökning och sedan skicka en remiss till närmsta kvinnosjukhus. Om de inte tar emot par som redan har barn, kan du själv ringa en privat kvinnoklinik. Där är det väldigt sällan väntetid och det brukar rulla på snabbt med både utredning och ev hjälp. Men det kostar...

Lycka till!

2012-11-01
emcb
emcb

Hej!

Om man har försökt bli gravid 1 år utan att lyckas kan det vara dax att söka hjälp. Då vänder man sig i första hand till barnmorskan. Så har det varit för några av mina vänner i alla fall. Men det kan ju vara olika i olika delar av landet.

Hoppas mitt svar kan hjälpa dig lite. 

Kram

2012-11-01
MammaJER
MammaJER

Du måste ju kunna ringa mvc och be att de hänvisar dig. Eller vanliga vårdcentralen. De måste ju iallafall ha rätt nummer du kan ringa så du kan få hjälp. Eller så NI kan få hjälp menar jag.

Stort lycka till!

2012-11-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Hur går man tillväga för att få en undersökning?

2012-11-01
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...