App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sover extremt dåligt

Vad ska jag göra åt min dåliga sömn? Jag somnar men kvalliten är jätte dålig. Vaknar många gånger av att jag mår illa, måste kissa eller har knepiga drömmar. Svettas också mycket vissa nätter. I natt somnade jag inte förens vid 12 och vaknade nu vid 6.30. Däremellan har jag vaknat minst fem ggr. Någon mer än jag med detta problem? Hur lgör ni? Jag är i v 8

2012-11-01
mrsme
mrsme

Tack för svaret Cissi. Då känner jag mig lugn. Testar det direkt

2012-11-01
mrsme
mrsme

Åksjuketabletter måste vara helst säkert för barnet eftersom både barnmoskan och doktorer rekommenderar det när man mår illa. Jag har sväll ätit det men har nu fått gå över till lite starkare tabletter eftersom mitt illamående inte ger med sig och jag inte tålde illamående tabletterna. Så det ska vara helt ofarligt för barnet för annars skulle inte barnmorskan och doktorn rekommendera det till gravida kvinnor när de mår illa. Hoppas att det hjälper :).

2012-11-01
Cissi1992
Cissi1992

Skönt att höra att det inte är något ovanligt och konstigt fenomen i alla fall. Någon mer som har svettningar? Jag vaknar vissa nätter av att det är som att jag gått ur en dusch, totalt genom sur. Åkajuketabletter ska jag testa, är det helt säkert för bebisen då??

2012-11-01
mrsme
mrsme

Hej, Jag har också problem på nätterna, men olika mycket. Är också i v.8 och fick ont i magen (sammandragningar?) och behövde kissa flera ggr förra veckan. Dock inga mardrömmar eller så, utan bara obehag. Nu är det lite lugnare, men rätt var det är så blir det en sömnlös natt. Jag blev lite orolig när det hände första gången, så det är skönt att det är fler som upplever samma sak.

2012-11-01
Tummetott
Tummetott

Men har du provat ta såna där illamående tabletter som finns på apoteket som man kan ta om man har blivit åksjuk. Det brukar kunna hjälpa. Om du har tur så går det över där vid vecka 20. Men om du har lika otur som jag så fortsätter det, är nu i vecka 36+4 och mitt illamående har fortfarande inte gått över. 

Men hoppas verkligen att du slipper det för de är verkligen inte kul. Men har också hört att det kan vara bra att man äter ofta men lite så att magen aldrig blir riktigt tom utan att du kan ha någon hårdbrödmacka bredvid sängen och äta på natten så kanske illamåendet går över. Och att man äter något litet innan man stiger upp ur sängen kan också hjälpa. Hoppas att det går över snart för dig

2012-11-01
Cissi1992
Cissi1992

Att behöva kissa är väl ok, men tar sån tid att somna om och detta illamående så fort jag vaknar upp. Har det inte så farligt om dagarna tack och lov. Värst på sen kväll, natt och tidig morgon. Så jag kan få stå ut med detta i många veckor till?

2012-11-01
mrsme
mrsme

superdupervanligt! speciellt där du är just nu. för mig brukar det börja lite senare, typ v10-12 nånting, men jag har också en period under varje grav där jag sover extremt dåligt, har svårt att somna, sover oroligt, vaknar hela tiden, drömmer knasigt och väldigt energiskt liksom, måste kissa tusen ggr osv osv. det värsta brukar ha försvunnit nånstans mellan v16-20 för mig så vi får hoppas att det blir likadant för dig. :) jag är i v26 nu och sover väldigt bra, även om jag fortfarande måste upp på toa ett par gånger varje natt.

2012-11-01
mickelina81
mickelina81

Tack för ditt svar. Jag går å lägger mig vid 21 varje kväll men det tar ibland ett bra tag å somna även om jag är jätte trött. Ska försöka med kex vid sängen.

2012-11-01
mrsme
mrsme

Jag vet tyvärr inte om jag kan ge dig så bra råd mer än att låta dig förstå att du sannerligen inte är ensam om det.

Jag var upp och kissade MINST varannan timme under mer än två månaders tid. Under den tiden sov jag inte mer än två timmar i sträck en enda natt. Det började bli lite bättre först för ca tio dagar sen. Nu sover jag 3-4 timmar i sträck nån gång.

Jag kände mig som döende när klockan passerade sju på kvällen, och var jag inte i säng 19-20 mådde jag mycket sämre dagen efter (mycket mer illamående bland annat). Så bästa tipset är nog att verkligen se till du får din vila. Jag är fortfarande jättekänslig för när jag går och lägger mig, nu har jag kunnat börja känna mig piggare på kvällen om jag har sovit lite bättre men jag märker direkt skillnad om jag inte kommer i säng i hyfsad tid ändå. Dels kan jag aldrig sova länge på morgnarna på grund av illamående m.m, dels känner jag mig helt trasig om jag varit uppe för länge.

Förutom att bosätta dig i sängen kan du ju försöka med att dricka lite och ingenting timmarna före du lägger dig, och ha lite knäckebröd bredvid sängen som du kan knapra på om du börjar må illa.

2012-11-01
Mikka85
Mikka85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...