App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det är haloween idag! Hur gör era barn?

Ni som har barn som klär ut sig och går ut på "bus eller godis" runda. Går de i eftermiddag/kväll när det faktiskt är haloween eller väntar de tills på fredag/lördag?

2012-10-31
emcb
emcb

Visst är det väl kul för barnen att klä ut sig, göra en pumpa och kanske äta läskigt fika. Men det här tiggeriet har jag, som många andra, väldigt svårt för. Och halloween är ingen svensk tradition och känns till 100% som ett jippo från handeln. Är det inte bättre att ordna en halloweenfest för barnen helgen innan istället, låta dem klä ut sig och äta snor och ögon? Man kan göra mycket annat kul för dem än att ha dem att knacka runt i grannskapet och jäklas med grannarna.

Dessutom tycker jag att det är ren idioti att göra sånt här på en onsdag. Dels är det många som har fullt upp med annat, och de flesta har väl inget hemma då att ge bort. Men främst skulle jag aldrig låta barnen äta godis mitt i veckan, halloween eller ej.

Och jag har förstått att maskeraden är det viktigaste för många (vilket man kunde ordna på andra sätt), men här är det iaf verkligen mycket godisfrieri.

2012-11-01
Mikka85
Mikka85

vi hade folk här igår som knacka på halv åtta.. inte hade vi godis hemma mitt i veckan så vi få väl se om sketungarna gjorde nåt eller om de bara strunta i det då..
tycker det känns jättekosntigt å jag brukar ju gilla roliga helger å halloween e ju rätt häftigt men eftersom det infaller på en icke helgdag så blir det fel å ingen feeling alls..
nej bajs på halloween säger jag.. iaf den där delen med å gå ut å tigga godis.. bättre å göra nåt lite festligt på allahelgona istället tycker jag.. baka nåt gott lite spökgodis osv..

2012-11-01
osisen
osisen

Min nioåring gick runt ikväll med en kompis. Numera får de gå utan vuxen, men jag har följt med runt i många år tidigare. Elvaåringen har slutat, säger att det är fånigt tiggeri. Känns bra, jag tycker nog också att han börjar vara lite för stor för det.

Räknar med att några av dotterns kompisar dyker upp här på fredag eller lördag också. Visst får de godis då också, men jag envisas med att det är 31 oktober eller inte alls som gäller för mina barn.

2012-10-31
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Jag vill ju bara förtydliga att OM sonen skulle vilja klä ut sig och gå med kompisar så skulle jag aldrig neka honom men, nu är han inte intresserad men, det kan ju ändra sig till nästa år. Men, jag kommer aldrig att uppmuntra till det utan det får han komma på själv i så fall.

2012-10-31
Fideli73
Fideli73

Anneli32: Förstår verkligen varför du inte vill att de ska gå ut idag! Beklagar det fruktansvärda som hände din syster... finns inte ord...

2012-10-31
emcb
emcb

Jag förstår bara inte varför vi ska fira halloween, det är en tradition som finns i bla Usa och har inget med sverige att göra.

Vi har så många andra högtider som vi firar stort så halloween överlåter jag till amerikanarna!

Jag har bott i samma bostadsrätt i över 7 år nu och inte en enda gång har det kommit barn och ringt på runt halloween så här firas inte i den utsträckningen. Jag har inte godis hemma på veckorna så här skulle dom inte få godis om dom ringde på.

Sen att det är roligt att klä ut sig, det kan man ju göra när som helst ändå utan och gå runt "tigga" godis!

Jag är absolut ingen tråkig och trist mamma men, halloween ser jag inget positivt med, punkt slut!

2012-10-31
Fideli73
Fideli73

Men är det ingen som ser hur roligt barnen har? Alltså ursäkta mig... är ni verkligen så tråkiga att ni inte kan unna barnen en extra dag att få göra något roligt på? Är det såååå jobbigt när BARN ringer på er dörr EN kväll/år. Hade de kastat ägg på huset kan jag förstå... ;-)

Min son får inte gå ensam, vi föräldrar går med honom. Sedan går vi bara till hus där vi känner till de som bor där. I kväll gick han kanske till 7-8 hus men några var inte ens hemma.

2012-10-31
emcb
emcb

Jag tycker allt som gör den mörka hösten lite roligare är välkommet. Vill man se det som ett påhitt i från affärerna så får man väl göra det... Jag väljer att se det som något roligt att göra tillsammans med barnen. Vi har ju vänner i från usa, så därför ser vi på det på ett annat sätt kanske. Det är inget som vår ica fört hit utan något våra vänner fört med sig.

Min son går inte för att tigga godis, utan för att han tycker det är jätte roligt att klä ut sig och gå till sina grannar och busa lite med dem (göra dem glada). Godiset han kommer hem med får han ändå inte äta, han är allergiker. Så vi byter ut det till mkt mindre mängd av det vi har hemma och inte ens det äter han upp.

Vi tände marshaller i trädgården, har gjort en pumpa som vi tänt. Ser riktigt fint ut i vår annars mörka trädgård.

Förra året upptäckte vår son på riktigt det där med att klä ut sig och gå runt till grannar, eftersom det kom väldigt många barn hit och ringde på. Tycker det är jätte mysigt när ungar kommer hit i fina utklädnader och är glada. Idag kom det inte så många, så antar att de flesta kommer till helgen, så vi får väl tända marshaller då med :-) Förra helgen var det inga här. Önskar dock att om man nu vill "fira" haloween kan man väl göra det på rätta datumet. I stället för att vänta till närmsta helg. Det blir lite fel att blanda ihop det med alla helgons dag tycker jag.

De grannar som sonen gick till idag blev jätte glada och tyckte han var så fin!

2012-10-31
emcb
emcb

Instämmer helt med känguru.

Sen är min son på snart 7 år inte intresserad, det pratas inte så mkt om det är där vi bor *tack och lov*

2012-10-31
Fideli73
Fideli73

Anneli !! Usch jag beklagar verkligen din sorg för din syster :-(

2012-10-31
babybo
babybo

Ingen runda alls för vår del, tycker det ger barnen fel signaler att de ska gå runt och tigga godis, och i mörkret dessutom, visst vi bor i ett lugnt och tryggt område men ändå...

2012-10-31
Känguru
Känguru

Min dotter ska ha halloween party på dagis imorgon så då ska hon få klä ut sig lite men hon är fortfrande lite liten för att förstå vad det handlar om så det räcker med dagis.

2012-10-31
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader

förstår :-)

hur gör ni andra med lite äldre barn?

2012-10-31
emcb
emcb

Men barnen måste ju inte klä ut sig till något läskigt. En vanlig förvirring krin haloween. Man kan vara utklädd till nallephu, polis, pumpa, brandman m.m. En kompis barn ska vara utklädda till pippi och emil :-)

2012-10-31
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...