App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

den lösa magen vill inte ge med sig..

å vad jag har lyckats googla mej till är det inget ovanligt hos små barn som varit magsjuka.. upp till 8v kan magen tydligen vara lös å i obalans efteråt enligt flera olika ställen som jag hittat. Åxå läst att sekundär laktosintolerans e vanligt.. och då undrar jag ska man utesluta alla mjölkprodukter då? typ smör/ ost (hushållsost)/. är det ok å ge typ såser med matgrädde som kokat ? kan verkligen inget om laktosintolerans.. Tydligen är det nåt tarmludd som kan ta stryk när man är sjuk men detta gör mej ju ganska förvirrad.. är det bara så att magen är i obalans eller smittar hon fortfarande.. en dryg vecka efter? hon va sjuk i ett dygn ungefär(som man liksom kunde säga med säkerhet), likaså jag å mannen.. sonen har klarat sig helt. hon har även känslig mage när hon e förkyld.. när hon haft tänder på g osv så det känns som det är hennes akilleshäl eller nåt den där magen :-\ några andra tips för att få magen i funktion igen?

2012-10-29
osisen
osisen

Eftersom du itne vet som är felet med hennes mage nu tycker jag inte att du ska börja experimentera på egen hand. Ring och rådfråga en läkare! Förmodligen är det magsjukan som hänger kvar och de kanske kan ge råd om vilken typ av kost hon ska äta nu för att magen ska komma i balans igen. Hon kanske bara behöver äta lite "snällare" och mildare mat ett tag... vad vet jag. Men jag hade absolut inte börjat mixtra med att ta bort mjölkprodukter... har hon andra symptom som ont i magen tex?

2012-10-29
emcb
emcb

Bra, du e duktig :) Nä inget försvinner när man kokar. det gäller bara svamp.. kanske något mer.. hmm.... usch mamma scan det å pulvermos.. hemskt å man  är dålig i magen lääänge sen.

2012-10-29
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

men detta beror ju på att vi varit magsjuka så jag e inte så bekymmrad över att det är nån allergi eller så.. utan det är bara att magen inte kommit i balans än..

2012-10-29
osisen
osisen

såg att det inte gör det.. skit åxå.. för jag glömde av att vi skulle köra laktosfritt så det är matgrädde i maten :/

2012-10-29
osisen
osisen

ja lagar alltid allt från grunden :D 

förutom när grabben vill ha fejkbullar förstås (mammascans) ;) 

men hur är det med mjölkprodukter som kokas??? försvinner laktosen då?

2012-10-29
osisen
osisen

Jag rekomenderar vätskeersättning. Gör själv! 1l vatten, 2msk socker å en halv tsk salt. blanda å låt svalna. Servera som vanligt vatten.
Morot å blåbär är även det helt kanon mot lös mage. Samt majsgröt å välling. 

Gällande laktos, så byt ut alla mjölkprodukter. mjölk, fil, yoghurt, creme fraiche, grädde osv. Hårdost lagrad funkar bra ändå.
Tänk på att mjölk även finns i princip alla chips, leverpastej, salami och andra färdiga produkter. De har smygit in det i princip allt.

Laga allt från grunden själv... billigare godare och bättre :)

2012-10-29
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

den "stora" flaskan med semperdroppar va billig... bara 189 riksdaler... må den fungera!!! ;-)

2012-10-29
osisen
osisen

åh va bra-- ägg älskar hon.. å bananer, det har hon iofs fått.. tror hon åt tre igår.. det gjorde nog ingen större skillnad förstås.. men jaja i det långa loppet kanske..

så blir till å shoppa ägg, äpple, banan, proviva, å semperdroppar!

2012-10-29
osisen
osisen

Fast när jag har googlat runt så har jag läst att visa barn får motsatt effekt av just blåbär och istället blir lösa å att man därför bör undvika just blåbär.

2012-10-29
osisen
osisen

ska köpa semperdroppar idag :) tack busan, hade glömt av dem!

2012-10-29
osisen
osisen

Vad gäller laktosintolerans så finns det ju olika "grader" av hur känslig man är.. Vad jag förstått har man upptäckt att all lagrad hårdost är laktosfri. Är man laktosintolerant så funkar inga mjölkprodukter, oavsett om de är tillagade eller inte. Tänk på att det finns laktos i väldigt många produkter, mjölkpulver är värre än ren mjölk och mjölkpulver är väldigt vanligt i halvfabrikat.

2012-10-29
Yrwen
Yrwen

ja.. men hon kan ju ine leva på vitt bröd å ris :D å majsvälling ;) 

nej hon får mat som vanligt.. vissa dagar har hon bajsat två ggr (fast löst) andra 4ggr.. det är väldigt ollika men man märker ju helt klart att det inte är som det ska.

2012-10-29
osisen
osisen

,

2012-10-29
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...