App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varför har du Facebook?

Vad använder du det till? Jag har funderat att skaffa men aldrig förstått vad det fyller för funktion. En vän visade runt mig på hennes fb och jag blev bara mer förvirrad. Ja man kan ha kontakt med vänner men det har jag ju redan via mail, telefon och sms... Så vad gör man på fb?

2012-10-24
emcb
emcb

Det är inte det att jag är nojig eller att jag har något att dölja, jag tycker bara att det är fel... :-) Varför ska de spara en massa info om allt och alla? Känns som att alla bara hänger på eftersom alla andra har det men ingen tänker steget längre... Ja ja, vi får se hur jag gör. Slutar väl med att jag rätar in mig i ledet för att inte hamna utanför samhället, typ ;-)

2012-10-30
emcb
emcb

Busan: Jag har valt att inte lägga ut foton på mina barn i någon form på internett. Inte på blogg, inte på facebook m.m. Så varför ska "du" lägga ut bilder på någon annans barn utan att veta om de vill det?

Det är det jag inte gillar med facebook. Folk lägger ut foton på andra människor utan att ens tänka på att de kanske inte vill finnas på nätet... Man tar bara för givet att det är ok. Det kanske finns ett barn på din förskola som lever under skyddad identitet och så lägger "du" upp luciatåget på facebook... Inte så bra...

Om du lägger upp en bild på ditt barn i lucia kläder är din ensak. Men är det fler barn med på bilden ska det godkännas av föräldrarna till barnet!

2012-10-30
emcb
emcb

Jag vet, ALLA verkar ha Facebook så vad nojar jag över, det undrar jag med. Men det känns läskigt att ta steget.... till andra sidan....

2012-10-30
emcb
emcb

Men det känns som att libero är en aning mer oskyldigt än stora Facebook som ägs av stort företag som tänker PENGAR. Det var ett långt inslag igår på nyheterna just om hur mkt info Facebook faktiskt sparar, går inte att jämföra med andra sidor, enligt inslaget på nyheterna. Det jobbas med att få dem att ändra en del men det är svårt.

2012-10-30
emcb
emcb

Men så fort du går med så måste man ju uppge personlig info för att bli medlem. Sedan sparas allt jag gör, vilka vänner jag tittar in hos, vad jag skriver m.m så även om jag bara kikar runt lite så sparas det också :-)

2012-10-30
emcb
emcb

ja det finns kvar för alltid :D ever and ever... jag säger ju att det är djävulens påfund.. :/ 

hur som helst så kan man ju gå med utan å skriva nåt å bara kika på va alla andra skriver..

2012-10-30
osisen
osisen

Men som jag förstår det så har jag en gång gått med i facebook så kommer all min info alltid finnas kvar, även om jag stänger mitt konto. Och det gillar jag inte. Var precis ett inslag om det på nyheterna :-)

2012-10-29
emcb
emcb

Jag gillar ju igentligen inte facebook. Men ALLA jag känner har det... känns som att jag missar en del för att jag inte har det. Jag har fria sms till hela världen så jag har inga problem att hålla kontakt med vänner utomlands tex. Sedan har jag ju whatsapp där jag kan skicka både meddelanden och bilder gratis över hela världen... Så för att spara pengar behöver jag inte facebook...

Alla mina närmsta vet hur jag känner inför bilder på facebook. Vi är den familj som säger till på våra dop att snälla lägg inte upp foton på våra barn när ni kommer hem på facebook. Vi är familjen som ber pedagogerna på förskolan att påminna alla föräldrar att inte lägga ut foton på lucia tåget på facebook :-)

Men som sagt, alla andra verkar ju hänga där... Men jag gillar samtidigt mitt privatliv. Och även om jag väljer att inte skriva när jag gåt på toa, åker till bvc, akuten, ica m.m. Så kanske någon annan skriver till mig "offentligt" så att alla (mina vänner) får reda något som kanske bara några få visste och som jag själv inte ville sprida längre än så. Går jag med på facebook känns det som att man då hela tiden ska säga till vänner att kommentera inte det på facebook. Det har man ju i bland sett här, "jag är gravid- ni som har mig på facebook skriv inget där än..."

Jag har inget behov av att ha koll på gamla klasskompisar. Hade jag velat umgås med dem hade jag gjort det. Jag har ju kontkat med vissa vänner i från skolan av en anledning, andra har jag det inte med...

Så det jag mest känner är att jag missar vad mina nära vänner har för sig på facebook...

förlåt för snurrigt inlägg :-)

2012-10-29
emcb
emcb

Jag har kontakt med släkt och vänner. spelar spel.

Men jag är fruktansvärt nyfiken. så att titta på bilder å få reda på senaste nytt om alla.. det gillar jag!

Man får prata med folk om bilder å taggning. mina vänner vet vad de får å inte får göra. Gör de fel får man säga till att ta bort eller så.

2012-10-29
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

Jag har det för att hålla kontakten med vänner och släkt som inte bor tillräckligt nära för att man ska kunna ses ofta. Numera håller jag också kontakten med många från "gamla liberogänget" via fb.

2012-10-26
Isabelle _
Isabelle _

Jag tror inte att du kan undvika att bli taggad, däremot får du en notifikation så fort du har blivit det. Och om du spärrar din sida för alla utom dina vänner, kan en utomstående inte se mer än att din kompis som lade upp ett kort med dig har skrivit att det är du på kortet... Och det kan ju vederbörande göra även om du inte är med på facebook.

När du får notifikationen att du har blivit taggad kan du ta bort taggen med en gång, och då går det inte att se fotot eller statusen från "din" sida. Så din släkt kan t ex inte se att din kompis har lagt upp ett kort på dig, om de inte är vänner med varandra.

Du kan inte hindra att någon skriver en status om dig eller lägger upp ett kort på dig om du inte är med på facebook. Men är du med så har du större möjlighet att påverka, är det något som du tycker är opassande eller som du inte vill skylta med kan du ju be vännen att plocka bort fotot/statusen! Medan om du inte är medlem får du inte ens vetskap om att det finns något om dig...

Summa summarum behöver du inte vara orolig för att bli taggad om du har valt att din sida ska vara "privat".

2012-10-26
Mikka85
Mikka85

Suck, det verkar invecklat. Med andra ord kan man inte skydda sig mot att bilder läggs upp... jag menar att även om den läggs upp på någon annans sida så dyker den upp på min bara för att de taggat mig...

2012-10-25
emcb
emcb

du kan välja vad folk kan se av din sida men din sida kan de alltid se.. de kan se din bild ditt namn och typ ett par saker till som inte går att dölja.. så taggas du kan de åtminstone se det.

å man kan säga att det finns två sidor på din sida.. en som är din där du lägger upp bilder, har information, där du ser det du skriver till någon å det någon skriver till dej.
sen finns det en sida till där du ser allt som alla dina vänner skriver.. alltså deras statusar.. där hamnar även bilden från kalaset tex.. och sen på din egna sida kan man se bilder på dej å även där hamnar dessa bilder där du är taggad.

2012-10-25
osisen
osisen

kan man välja att inte bli taggad. För som jag förstår det kan jag själv välja dels om jag vill lägga upp foton (naturligtvis) men om jag lägger upp så kan jag välja vilka som får se det... eller?

Men om min vän tar ett foto på mig, på tex ett kalas. Och sedan lägger det på sin sida och skriver mitt namn på fotot... kan alla hennes vänner då se min sida via det fotot?

Jag har förstått det som att det fotot som hon skriver mitt namn på även hamnar på min sida. Men om jag inte vill ha foton på min sida då??? Kan jag välja något för att förhindra att det blir så?

Gud så förvirrande, och jag har inte ens skaffat facebook än :)

2012-10-25
emcb
emcb

tagga någon är att skriva personens namn tex på en bild eller i status så det blir som en länk till den personens sida.
så om tex en av mina kompisar skriver sitter på toa å skiter- med Ida Larsson..
så kan jag trycka på namnet Ida Larsson å på så vis hamna på hennes sida.. sen kan ju hon ha spärrat sitt konto för vänners vänner å då kan ja inte se mer om henne men har hon inte gjort en sån inställning får ja tillgång till hennes foton å sånt..

2012-10-25
osisen
osisen

Kan någon förklara för mig vad det innebär att "tagga" någon... Förklara som om jag vore 5år ;-)

2012-10-25
emcb
emcb

jag har det mest för min familj och min mans familj som inte bor här nära oss så vi håller kontakt via där även så att de kan få se bilder på vår dotter mm. är även med i loppis sidor och köp och sälj har fyndat mycket där igenom. på de viset tycker jag fb är jättebra:)

2012-10-24
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

osisen: Jag håller med om att det verkar läskigt öppet med facebbok. Som du skrev om inbrott tex... Och visst kan det vara kul att se vad gamla klasskompisar har för sig (även om jag inet har något behov av det) men man får ju tänka att även personer som man själv inte vill ha kontakt med kan hitta en. Det är så öppet...

2012-10-24
emcb
emcb

å jag har just börjat ge mej på köp å sälj.. köper.en jättefin overall till dottern..

2012-10-24
osisen
osisen

jag är en väldigt nyfiken person och tycker det är jättekul att veta hur gamla klasskompisar lever idag tex.. om de har barn, gifta hus osv.. sånt som jag antagligen aldrig fått reda på utan fb.. sen om det är rätt eller ej vet ja inte..
sen har ju inte folk förstått riktigt att fb är djävulens påfund.. för de äger alla rättigheter.. de kan kartlägga varenda medlem..
ett lätt å lite skrämmande exempel.. ja surfar på min mobil (har inte fb-app) går in på gekås sida å då finns det fb gilla ruta där å vilka ser jag? jo ett gäng av mina fb vänner som då gillat gekås på fb.. folk skriver, åker på semester två v nu.. fint då vet alla att huset står tomt.. det räcker med att en person med fel avsikter ser det så har man varken tv dator eller smycken när man kommer hem sen.
så egentligen gillar jag inte fb samtidigt som jag tycker det är skitkul!

2012-10-24
osisen
osisen

Det där med köp och sälj, hur fungerar det???

2012-10-24
emcb
emcb

Jag själv har inte Facebook har kontakt med mina vänner via telefon eller instagram då behöver man inte hålla på skriva massa det är bara att gilla någon annans bilder eller lägga en kommentar ! Det räcker för mig! Tycker själv bara att det är onödigt då många är helt besatta av Facebook! Fattar inte grejen alla skriver typ samma sak om och om igen ! Nej inte för mig !

2012-10-24
babybo
babybo

Kan lägga till att jag funderar på att skaffa för det verkar vara mkt som sker på fb. Föreningar har fb m.m. Och vänner väljer att berätta om graviditet, förlovning, nya jobbet där före man berättar det personligen för vänner och familj. Det känns trist och så opersonligt men samtidigt verkar man ju missa en del... Känner mig kluven!

2012-10-24
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...