App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

magkänslan och hjärnan kommer inte överens?!

Jag fick reda på rul i v.19 att jag väntar en pojke. Jag kunde till och med SE snoppen med mina egna ögon i en sekund! Bm sa "det är NÄSTAN så jag kan se testiklar"... Men i efterhand har jag börjat tveka för folk säger att könen kan se likadana ut, att en tjej kan vara svullen och äggstockarna kan tas för testiklar och bla bla bla... Jag har ställt in mig på en pojke nu och har kollat igenom våra ljusblåa bebiskläder och längtar såå... MEN min magkänsla ger sig inte?!! Finns önskan fortfarande kvar om en tjej?? Inbillar jag mig bara?? Jag är helt inställd på en pojke nu, ju. Men blir så snurrig när jag känner mig så annorlunda mot tidigare och varje gång jag ser mig i spegeln så ser jag hur dålig min hy har blivit, hur jag börjar bli rundare överallt, hur otroligt mycket halsbränna jag har fått... Med pojkarna blev jag ju vacker!! Fick endast en bebismage, syntes inte bakifrån att jag var gravid. Jag såg ut som en sol :) (om jag nu får lov att säga det själv) Jag vet att graviditeterna kan vara totalt olika trots samma kön. Men när jag möter min egen blick i spegeln så frågar spegelbilden "vem försöker du lura??" känns helt sjukt?! Min hjärna påminner om ultraljudsbilden som etsat sig fast på näthinnan, med en tydligt markerad vit snopp (som jag i efterhand tycker såg lite stor ut i förhållande till kroppen) men när dagdrömmarna svävar iväg ser jag en liten tjej med lockigt hår och en röd jacka som stapplande försöker hinna ifatt sina bröder... ser alltid barnen bakifrån... Varför kan inte bara hjärnan få bestämma så jag kan sluta tänka på det?! Men, men halvtid är passerat nu... hoppas tiden går fort nu... Jag VILL INTE tänka på könet mer, jag orkar inte tänka på det, jag har nästan slutat bry mig! Men blir påmind heela tiden, av andra mammor "blir det en tjej nu då?" gaahh!! Håll tyst bara!! Ena sekunden tänker jag "jaja, det får bli en femma då, ju fler desto roligare, man kan aldrig ångra det man gjort, bara det man inte har gjort" och i nästa sekund "nej, vi lägger ner tiden på grabbarna, jag orkar inte vara så förvirrad en ny omgång 9 månader till, fyra barn räcker" Bara vänta och se... tick, tack, tick, tack... låångsamt ;D

2012-10-24
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

jag har spytt och mått illa med de tre första, men mått superbra nu.

gick upp #1:+17 kg, #2:7 kg, #3:17 kg... hittills +4 kg

jättefin hy och tjock fint hår med tre första, nu blek och glåmig, röda utslag i ansiktet och livlöst hår.

kände mig stabil och harmonisk "lycklig", i psyket med de tre första, hela jag har varit högt och lågt denna ggn, rena berg- och dalbanan...

sen gjorde jag husmorstester som ringen över magen, blanda urin med rödkålsavkok och kissa i bikarbonat (jaja, jag och en annan gravid vän hade lite roligt ;D) och alla sa tjej, så tydligt.

Men ah... trodde vetskapen skulle ta död på spänningen på förlossningen, men är nog lika förväntansfull som en ovetande, trots allt...

2012-10-24
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Jag hade 2 väldigt olika graviditeter och väldigt olika mage, den första gick jag upp över 25 kg med andra totalt 13 kg! Båda gångerna har de kommit 2 tjejer, första var jag helt övertygad om pojke och andra så trodde jag på pojke för att skillnaden var så stor, men på rul så sa läkaren att det till 98% sannolikhet var flicka och pekade ut blygdläpparna.. Hon kom ut och frisk och välskapt och det är det enda som egentligen betydde nåt!

2012-10-24
Yrwen
Yrwen

Jo, jag förstår att alla sjukhus inte "vill" berätta könet... Känner mig mer förvirrad nu än vad jag gjorde innan.
Blir nog inget könsultra för oss, tiden får utvisa... Bara 4,5 månad kvar... ;)

2012-10-24
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

De måste berätta könet nu om de kan se det. Så ett sjukhus får inte längre välja att inte berätta. Som förälder har man rätt att få reda på allt om sitt barn som framkommer vid ett ul även könet!

2012-10-24
emcb
emcb

Vet att en mamma här fick reda på ett kön vid ul men ut kom ett annat. Tror att ul är 90%säkert, så lite fel marginal finns det. Men gör ett till köns ul på en privat klinik, så slipper du fundera mer!

2012-10-24
emcb
emcb

Någon här inne som fått reda på fel kön av bm? Har eran magkänsla stämt på könet?

Jag har aldrig tagit reda på könet tidigare, och aldrig haft nån speciell magkänsla eller förväntan på kön tidigare... Läste någonstans att ca.20% av alla ul fick reda på fel kön... kan det verkligen stämma?! Det låter som ganska mycket felaktiga svar, då borde de väl inte avslöja något alls... Kommer då INTE ta reda på det nån mer gång, om det nu blir nån mer gång.

2012-10-24
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...