App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Andras kommentarer och förväntningar efter aborten

Imorgon är det 2 veckor sen vi genomgick en sen abort(v.22). Anledningen till detta kan ni läsa i tidigare inlägg. Jag och min sambo kommer alltid ha detta barn i våra tankar och sorgen och saknaden är fortfarande enorm. Nära och kära i vår omgivning har reagerat olika och försökt att stötta oss på bästa sätt. Och jag vet att alla säger och gör saker i välmening, men ibland känns det bara fel. Jag och min sambo tog blodprover i samband med beslutet om abort för att se om det vårt barn drabbades av är ärftligt. Vi väntar fortfarande på svar. Innan dess vet vi ju inte om vi kommer kunna skaffa barn "normalt" eller med hjälp av en speciell teknik. Nu till det som irriterar mig. De runt oss som säger "det kommer gå fort tills nästa är på väg", "det är ju bara att försöka igen" och "ni är ju fortfarande unga". Säg inte att det kommer gå fort, innan jag blev gravid denna gång försökte vi i ett år, och det kan mycket väl ta längre tid. Det kanske inte är så "bara" att försöka igen, innan vi ens vet om det är ärftligt. Och ja vi är inte gamla, men det innebär inte att vi inte vill ha barn så snart som möjligt. Att säga tills oss att nästa gång kommer det gå bra och allt kommer bli annorlunda är som en fis i rymden för mig. Risken att vårt barn skulle drabbad av just det här var så liten(har inte fått siffror på det, men endast 70 registrerade fall i världen). Därför känns det som att när andra saker som kan hända är 1/1000 eller 1/10000 eller liknande känns det inte som att jag vågar hoppas på att vi är nån av de som blir bra. Jag vill att allt ska bli bra, jag vill ha en graviditet som jag kan oroa mig för vanliga graviditetsbekymmer, jag vill ha ett barn som jag kan älska och som får möjligheten att utvecklas och njuta av livet. Skönt att få skriva av tankarna lite...

2012-10-23
Gullmamman
Gullmamman

Jag vet att jag skrev en del av abort men är det medicinsk själv så förstår jag erat beslut ! Om du känner att det dom säger så säg bara ifrån! Förstår att detta måste vara tufft för er !! Skickar massa kramar!!

2012-10-23
babybo
babybo
Barn på 3 år och 10 månader

Åh va jobbigt.. men jag tycker faktiskt du ska säga det där när någon säger så.. för de säger det ju granterat i all välmening och då tycker jag detär bra att säga att man uppfattar det på ett annat vis.. Nu kan man ju inte göra det man sagt till dej ogjort men man kanske tänker till till nästa gång man säger och även får lite mer förståelse för eran situation!

Önskar er all lycka i framtiden hur det än blir med allt..

2012-10-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...