App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Äta själv mat till ettåring?

Hej! Jag har en ettåring som fått för sig att hon bara ska äta själv men har inte fått nån snurr på skeden än... Jag hatar att laga mat och har noll fantasi så jag undrar om det finns nån som har bra tips på mat som hon kan äta med fingrarna? Jag har en del rätter som jag varvar mellan men det blir ju mycket samma och det ger mig ångest :) Vi kör med fiskpinnar och potatis, pasta med köttbullar eller korv, tortellini, pytt i panna, makaronilåda, omelett (allt med grönsaker till så klart :)... Vad kan man mer hitta på? Man ska ju för sjutton ha lagad mat både till lunch och middag har jag fått höra av bvc (nåt som vi aldrig hade när jag var liten, då var det lagad mat till en sen lunch och smörgås, gröt eller fil till kvällsmat...).  Tacksam för svar :)

2012-10-23
LinaViola
LinaViola
Barn på 3 år och 11 månader

Tack för alla tips!! Ska göra köttfärslimpa i helgen :)

2012-11-15
LinaViola
LinaViola

Klart barn ska ha två mål lagad mat/dag. Det är bara att vänja sig vid. Här ser dagen ut så här när det gäller mat för hela familjen:

8.00 frukost
10.00 frukt till barnen
11.30 lagad mat - lunch
14.30 mellanmål, yoghurt, smörgås, gröt tex
17.00 lagad med, middag
19.00 kvällsmat till barnen, välling, smörgås, yoghurt tex

Tycker man inte gör annat än fixar i köket.

2012-11-10
emcb
emcb

Har haft samma problem med min lille. Hn vill äta själv och har dessutom en väldigt bestämd smak. Han ollar bara pasta och ris, inte potatis eller potatismos.
Blodpudding med stekt ägg och ibland stekt korv till är en stor favorit här. Kyckling med ris. Korvstroganoff, köttbullar, pannkakor, omelett med olika tillbehör i.
Jag brukar laga något jag vet han gillar till lunch och så testar vi något annat till middag, äter han inte alls då får han en smörgås. Jag vill att han ska testa annat men när han smakat och inte vill ha mer så tjatar inte jag utan det blir smörgås. Här märkt att han gärna provar allt vi äter men verkar helt enkelt inte gilla allt men det kommer väl...

2012-11-10
emcb
emcb

Tack för alla tips! Problemet för mig är att vi aldrig äter middag på vardagarna, bara fil eller en smörgås så det blir ingen mat över :) Sen äter vi mest sallad och typ kyckling till lunch så det blir inte mycket till dottern då heller så jag måste hitta på två mål om dagen varje dag :(

2012-11-10
LinaViola
LinaViola
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...