App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaccination?

Igår sades det på nyheterna att vaccinationerna mot influensan börjar här i Stockholm. Gravida är en av riskgrupperna, och hamnar som förtur. Jag har aldrig vaccinerat mig mot influensor tidigare, och har hållit mig frisk som en lärka! Även nu under graviditeten har jag varit oförskämt frisk.   Men jag funderar ändå på om jag ska vaccinera mig. Vad har ni för argument både för och emot? Jag ska till barnmorskan på fredag och kommer givetvis rådfråga henne också, men det kan vara kul att höra "icke-proffs-åsikter" också ibland. Hur gjorde ni?

2012-10-23
Parentes
Parentes

Tog sprutan när jag väntade sonen och ångrar det starkt.. Han föddes 5-6 veckor efter jag fått sprutan, och jag vet att forskare nu håller på att forska om koppling mellan vaccineringen och prematura födslar.. (nej antagligen inte pga sprutan som han föddes i v 26, men det går inte att utesluta!)

Fick jag ta tillbaka beslutet så hade jag gjort det!!

2012-10-28
zipbullen
zipbullen

jag vaccinerade mig mot svininfluensan eftersom jag jobbar inom vården krävde dom att man skulle göra det men blev väldigt dålig av vaccinet och ångrar det och tänker inte vaccinera mig mot influensan heller

2012-10-28
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

nä, här ska inte vaccineras mot nån influensa. känns totalt onödigt faktiskt.

2012-10-28
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader

Jag håller med Lilla My i allt! Skulle aldrig medvetet spruta in bakterier eller virus i kroppen, för något så ofarligt som influensa, även om jag inte var gravid!

2012-10-28
InezFinez
InezFinez

Nja, jag ska nog inte vaccinera mig.

2012-10-23
asafrank
asafrank
Barn på 3 år och 9 månader

Nope. Bor på landet och alla influensasjuka är bannlysta från vårt hem ;P

Fick influensa när jag var gravid med första barnet. Var inte så farligt, frågade bm hur jag skulle göra och vad jag skulle ha koll på bara.

2012-10-23
jika686
jika686

Jag går via en privatiserad mödravårdscentral, så jag har inte tillgång till vårdcentral. Men nja, hålla på att ringa runt eller traska runt till stadens alla barnmorskor och sköterskor känns väl lite överdrivet. Jag är faktiskt ingen dramaqueen när det gäller detta. Jag litar på min barnmorska!

2012-10-23
Parentes
Parentes

Jag vet inte. Jag läste i en gravidbok. "Tänk på att inte dricka apelsinjuice eftersom det kan vara livsfarligt för fostret". Ehh. Men inte apelsiner, eller?
Jag dricker också BARA Bravo. Inget annat, haha!

 

Jamen det är ju det jag menar. Alla har ju delade åsikter. Det beror säkert på vart man bor både i Sverige, men också i övriga världen, ifall de propsar på att man ska vaccineras eller inte. Likväl som det finns studier på för- och nackdelar om alkohol under graviditeten. Det beror väl bara på vem man väljer att lyssna på.
Som sagt; jag ska ju kolla med min barnmorska, men som det ser ut så kommer jag säkert att avstå. Skillnad om jag hade försvagat immunsystem eller liknande...

2012-10-23
Parentes
Parentes

Jag har liksom aldrig drabbats av någon influensa - och hade jag gjort det så hade jag ju kanske varit tvärsäker på att vaccinera mig nu. Men jag var tjockis tidigare (som också är en av riskgrupperna) och höll mig ifrån svininfluensan, trots att jag jobbade med mycket kontanter på den tiden och ledningen nästan tvingade alla anställda att ta sprutan...

 

Man kan ju bli jäkligt sjuk av sprutan också... Och en influensa är ju över på bara några veckor, eller? Känner mig kluven. Jag har vetat om att finnarna avråder starkt länge (min svärmor är finsk) men samtidigt är det ju så mycket annat do's and don'ts när man är gravid.

Vissa säger att det är LIVSFARLIGT att dricka apelsinjuice när man är gravid. Mitt barn kommer vara gödd på just juice. ;) Alltså... Nu är väl vaccination lite värre än några glas juice.

 

 

Finns det någon som faktiskt har tagit sprutan under graviditeten?

2012-10-23
Parentes
Parentes

Aldrig att jag skulle spruta in något halvt okänt i min kropp, speciellt inte som gravid!

2012-10-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Nej, aldrig i livet! Det är typ lika stor chans att bli dålig av vaccinet som av influensan.
Man kan inte vaccinera sig mot allt, då kommer vi bli recistenta när det väl gäller.

Jag var gravid när svininfluensan härjade, men jag vägrade ta sprutan! Och det är jag förbannat glad för!!

2012-10-23
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...